Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
şanlıurfa belediyesi duyarlı olmadı karavan park için hiç bir eylem yapmadı .şanlıurfa ya o kadar çok yerli yabancı karavan turistler geliyor .çok gerekli ama yapmadılar. urfaya gelen karavancılar benim yıllar önce önerdiğim müzenin oto parkını kulanıyorlar ..şehir merkezinde avm karşısında...
ben tavanı ve duvarları 5 cm izolasyon malzemesi kullandım .zemin yuksek olmasın diye 1 cm yaptım. yanlış yapmısım zaminden yazın ısı geliyor kışın soğuk diğer kısımlardan çok memnunum
12 VOLT firin yapılabilir ,restanslar değiştirilir iki problem oluşacaktır bunlar bertaraf veya önemsenmez ise iş görebilir kanatindeyim.
diyelim ki 800 watt 12 volt olsun
1: 67 amper akım çeker bu da ciddi bir enerji dir . araç çalışırken araç alternatör i bu kadar akımı karşılayamaz ,araç...
yangın sondurme tüpü en az 2,5 kg lik olsa iyi olur
gaz kaçak sensöru
tüp herzaman vanasından kapalı kullanıldığı zaman açıyor sonra tekrar kapatıyorum
tüp hem yuvası olmalı hemde yerinden oynamayacak emniyet kildi olmalı
8: KARAVAN PARK YERİ SEÇİMİ
Park ederken kamp alanları nda çok rahatız evdeymiş gibi yiz, fakat şehir merkezi veya deniz kenarı kamp olmayan yerde uyumak istediğimizde birileri merakla pencereden bakarlar mı,yada hırsızlar veya birilerin dikkatini çekmeyelim diye tedirgin olmuyoruz değil şimdiye...
7: gölgelik
bu konuda sıkıntım devam ediyor tam anlamı ile çözmüş değilim ,karavana takılan açılıp kapanan tente düşündüm sonra her zaman karavan ın yanında konaklamıyoruz yada karanın tentesi başka yerlere gölge veriyor bu nedenle kurulabilen pratik gölgelik aldım şiddetli bir ruzgarda...
6 :ENERJİ TASARRUFU
KARAVAN da en büyük enerji sarfıyatı genelde bana göre buzdolabı
buzdolabı ile çok konuşuldu ben buzdolabı çeşitlerinin birbirine üstünlüğüne değinmeyeceğim
(not benimki 12/24 volt yaklaşık 140 lt lik dezgah altı buro tipi buzdolabı)
gündüz yeteri kadar ışık alıyor ve...
4 : medikal
standart ilk yargım çantası genelde yaralanma vs için yeterli oluyor .extradan olsun diyenler için medikla malzame satanlardan alınabilir.
1:10 cmlik mediflex flaster(1 adet)
2:10-15 cm lik sargı bezi(1-2 adet)
3:elastik bandaj
4:yarabandı
5:makas
6:spanç
7:silverdin
8:anestol...