Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Adalet Bakanlığı’nca düzenlenen ve 4 Aralık 2024 tarih 32742 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan “Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik salt O1 Kategorisi Römork Karavanlara değil tüm römork ve hafif römorklar ile engelli taşıtlara yöneliktir.
Noterlerde...
Bahse konu Yönetmelik Araçların Tescili hakkında olup Adalet Bakanlığınca yayınlanmıştır.
SA ve SE kodlu taşıtların Tip Onay Yönetmeliğindeki Kanuna Aykırılıkları düzeltilmeden ARTES sisteminin sağlıklı çalışması mümkün değildir.
Tip Onay Yönetmeliğindeki Kanuna Aykırılıkların düzeltilebilmesi...
Motokaravanımda pişirmede LPG kullanacağımdan ısıtmada da LPG’li cihaz tercih ettim. Tercihte kararımı dizel ısıtıcıların gece sessizliğinde çalışma gürültüsünün kimi zaman rahatsız edici olduğu yönündeki paylaşımlar etkiledi. Belki buzdolabını da 3’lü sistem alırım düşüncesiyle LPG kullanmaya...
Sertifikalı doldurulabilir LPG tanklarının “Karavanlarda ısıtma, soğutma, pişirme” amaçlı kullanımı yasal olmayıp can ve mal emniyeti açısından da tehlikelidir. (5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu 7 nci maddesi 3 fıkrası)
LPG otogaz istasyonlarında sadece LPG ile...
Basın haberlerini mutlak doğru kabul etmeyin. Bu gibi durumlarda yayınlanan yeni yönetmelik değişikliğini kaydedin, sonra yönetmeliğin asıl metnini indirin, değişikleri ilgili yerlere yerleştirin. Daha sonra metnin tamamını okuyun. Atıf yapılmış bir başka yönetmelik varsa yada dayanak gösterilen...
Bu bilgiyi hangi kaynaktan aldınız bilemiyorum.
2025 yılında yönetmeliklerde bir takım değişiklikler bekleniyor ama ehliyet sisteminde bir değişiklik AB regülasyonuna aykırı bu nedenle ehliyet sınıfında bir değişiklik olamaz.
Trafik kanunu başta olmak üzere bir çok yönetmeliklerin değişmesi...
Hafif römorkların (O1) muayenesi Trafik Yönetmeliği'nde değişiklikle mümkün. BE ehliyet zorunluluğu da Yönetmelik değişikliği gerektirir. 2025 Yılında başta Trafik Yönetmeliği olmak üzere konuyla ilintili yönetmeliklerde bir takım değişiklikler bekleniyor bekleyip göreceğiz
Muhtemelen YAPAMAYACAKLAR
Yapamasınlar zaten!
Ulusal karayoluna çıkacak taşıt imali “fenni” bir konudur.
Hazine arazisine gecekondu yapmaya benzemez.
MÜHENDİSLİK BİLGİSİ VE PROJE gerekir.
İMALAT YETERLİLİĞİ ve TECRÜBE gerektirir
TEST’lerden geçirilmesi gerekir
STANDART kurallarına...
Araçların tesciline dair yönetmelikte yapılan değişikleri içeren yönetmeliğin doğru okunması gerekir.
Yönetmelik Römork Karavanları hedef almıyor tüm O1 Römorkları tescile tabi kılıyor.
Doğru bilinen yanlışın başında TİP ONAY Belgesinin satın alınan römorkun bir nevi tescil belgesi gibi...
Kasım ayı ikinci hafta sonu İstanbul’a yakın bir rotada 2 gece 3 günlük bir Güney Marmara turu yaptık.
Cuma öğleden sonraki çıkış planımız ertesi sabaha kaldı. Cumartesi Eskihisar’dan Topçular’a İDO feribotuyla geçtik. (2.Sınıf araç tek yön 650 TL. Gidiş dönüş bileti 70 TL indirimli. Osmangazi...
Karavan tecrübeniz hangi boyutta bilmiyorum fakat amacınızı detaylı yazdığınız için (Ben, keyfim ve kahyası) size Karavanbüs değil, Römork Karavan daha doğru çözüm olabilir.
Sınıfının en büyüklerinden ithal bir römork karavanla başlamanız daha zahmetsiz,ekonomik, konforlu ve efektif olabilir...
Merhaba, okuduğunuz bilgiyi link vererek paylaşırsanız konu daha net anlaşılabilir.
Karayolunda seyrüseferine izin verilen her taşıt "Motorlu Karavan(SA) olarak kullanılabilir.
M1 sınıfı motorlu karavanlar B sınıfı ehliyetle kullanılır, dolayısıyla kullandığınız aracın sınıfına göre uygun...
Profesyonel ekipmanla dolaşan ve gezilerini kayda alan Youtouber arkadaşların emeğine saygı gereği görsel paylaşmıyorum. 😊 İşin esprisi bir yana kişisel tercihimdir genelde fotoğraf çekmekten, çektirmekten ve paylaşmaktan hoşlanmıyorum. Anı yaşamak (kaçırmamak) etrafı gözlemlemek daha iyi...
Bilindiği üzre Kasım "pastırma yazı" yaşanan mevsim. Didim'in,Bodrum'un ve Datça'nın kapalı koylarında su sıcaklığı denizi girilebilir kılıyor, bazen su sıcaklığı hava sıcaklığından fazla da olabiliyor ve rüzgar varsa sudan çıktığınızda ürperiyorsunuz. Vücudun su sıcaklığına dayanımı da diğer...