Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yücel bey tanıtımlarınızdaki mutluluğunuz, samimiyetiniz bana da keyif veriyor. Bu arada patatesli yumurtanız için afiyet olsun :)
Gezilerinizden birinde izmire uğrarsanız tanışmak isterim.
Solar sisteminizin 220 volt buzdolabına yeterliliği ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Kaç...
Öncelikle 750 kg üzeri bir karavanın profesyonel bir firma haricinde üretilmesine karşıyım.
Ancak kendi 750 kg altı karavanını yapmakta olan biri olarak her çekme karavan yapımı konusunun alatına " yapamazsınız", "bunun için ustalar var onlar yapmalı denilmesi" üzerine genel bir cevap yazmak...
Bir para tuzağı prosedür daha.
Kamyonetim var dünya para verip K2* belgesi aldım 5 sene sonunda bir daha para verip yenilettim, 6 senedir kimse sormadı.
Kurslara ve sınava para verip Src ve piskoteknik aldım onu da soran yok.
Amatör denizci belgesi ve telsiz belgesi desen yine öyle.. Millet...
İnternetten karavanım için 4 adet kamera almıştım.
Kapının sağ üstüne tekerleği ve karavanın yanını hatta kapıyı görecek şekilde yerleştirdim.
kameranın dönüş açısının çok yüksek olmasına güveniyordum ancak yeterli olmadı.
45 derecelik bir ara parça yaptım. Boya tutarsa şık duracak...
Geçen haftadan düne birkaç foto..
Arka kapakları. İskeletini oluşturdum.
İçten kontrplak kaplaması
Yatak altındaki gözlere ahşap koruyucu uyguladım
Tavan kenarlarına ışık bandı yapmak amacı ile bulduğum pvc malzemeler büküldüğünde dönüyordu.
bunu önlemek için kabin...
Projenize başlamanıza çok sevindim.
Şimdilik aklıma takılan, çift kişilik yatağın boyunu 1.50 çizmissiniz rahat olacak mı? Yoksa ranzanın altına kadar uzatacak mısınız?
gerçi altlı üstlü ranza demişsiniz uzama imkanı yok anladığım kadarı ile.
Kolaylıklar dilerim.
Not: 3 kere ölçün 1 kere...
Yücel Bey ve Murat Bey beğenileriniz için çok teşekkür ederim.
Şasiyi gereğinden bile fazla sağlam yaptığımı düşünüyorum.
iki yandaki huş kontrplakların desteği ile de eğilmesi neredeyse imkansız.
V detayına 4 . Sayfada biraz değinmiştim. Benim uygulamamda V şeklindeki konumlanan profiller...
Su an ki durum aşağıdaki gibi.
dolap ve iç duvar kısmını ölçülendirmek için imalata ara verdim.
Henüz iç duvarı yapmamama ve kontrplak kaplamamama ragmen karkas oldukça güçlü oldu. Üzerine çıkıp rahatlıkla oturabiliyorum.:smiley:
Kreg jig siparişi sırasında tereddütlerim vardı ancak iyi ki...
Teraziye alma ve hizalama işlerinde lazer zaviye kullandım.
Karkas bağlantılarım için kullandığım vidaların içerden ve sağlıklı olarak atılmasını sağlayan kreg jig aparatım.
Oyuğun yapısı gereği vidalama sırasında kendini ahşabın kendini çektirip güçlü bir tutunma sağlıyor.
Ön duvarın...
duvarlarımı içten ve dıştan ctp kapladım
bunun için düz bir zeminde yapıştırıcı sürdüğüm kontrplak yüzeylerimin üzerine ctp lerimi serip çeşitli ağırlıklar koyarak kurumaya bıraktım.
Yapıştırma sonrası fazlalıkları kesmek ve kapı oyuklarını açmak için bosch titreşimli kesici çok faydalı oldu...
Projenizde başarılar dilerim.:smiley: İlginize de çok teşekkür ederim.
Projem ile ilgili birkaç aşamayı daha sizlerle paylaşmak isterim.
Camdan kendi imalatım olacak kapı boşlıklarını açtım.
Menteşe pimlerinin kısa olması ve menteşe bağlantılarının içeride fazlalık yapmaması için yaptığım...
1 mm ile 3 mm arası ctpler var
duz parlak olarak 1.33 mm ctp kullandım. Daha kalın olanlar desenliydi.
Ben fabrikada üretimden artan malzemelerden aldığım için çok uyguna mal ettim ancak sanırım normalde metrekaresi 12 € civarında.
Trafikte 750 kilogram altı römorklarda tip onay belgesi denetimi yapılmamaktadır. 751 kg ve üstü römorklarda ise ruhsat çıkarırken tip onay belgesi ve faturası istenmektedir.
Römork üreten firmaların müşteri bağlamak için olayı abarttıkları çok oluyor. Ancak 750 kg altı ürettikleri römorklarda...