Arama sonuçlarınız

1. RCR

Ilk Yerli Rv Motorhome El&en Karavan

Zafer bey merhaba, uzun süredir foruma giremiyordum görmeyeli baya ilerlemişsiniz tebrik ederim.. Özellikle aracın ön - arka tasarımlarını ve mutfak işçiliği-tasarımını çok beğendim..

2. RCR

Kendin Yap - Teardrop Projem

Yüklü ağırlığı 750 kg altı olan çekme karavanlarda her hangi bir onay belgesi ya da muayene gerekmemektedir. Bildiğim kadarı ile de 750 kg üzeri bir çekme karavan yapmanız halinde bu belgenin bireysel olarak alınması pek mümkün değildir. Projemi takip eden herkese çok teşekkür...
  3. RCR

Takipleriniz için teşekkür ederim iş yoğunlugum nedeni ile çok ilerleyemedim. Pazartesiden itibaren iş yoğunluğumun biraz daha azalacağını düşünüyorum. Duvarlarımı dikmeden önce, kapı menteşelerimin pimleri kısa olduğundan menteselerin geldiği yerlerde 20 mm kontrplagın içine gömülecek sac...

4. RCR

Sayın ycakici Projemi takip ettiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Duvarları şekillendirip yerine koymadan önce hem kapılarımın hem de Ctp Panellerimin gelmesini bekliyorum Kapılarımdan biri geldi ancak ctplerimden henüz haber yok malesef :(
  5. RCR

Yusuf Bey Isonem ms polymeri biraz inceledim güzel bir malzeme gibi duruyor. Gördüğüm kadarı ile yanıcı bir malzeme de değil. Şeffafı da var diyor şeffaf kullansam sakıncası olur mu sizce?

6. RCR

Yusuf bey, V şeklindeki profiller eksiz olarak önden ikinci profile bağlandı. Öndeki profilin arası boşaltılarak eksiz V profillere yanlardan kaynatıldı . 2 . sayfada plazmayla çıkarılan kısım ve eksiz V profil ile ilgili fotolar var tekrar bakabilirsiniz. Kaynatılma şeklini aşağıdaki çizimde de...

7. RCR

Bir arkadaşım karavanım için aşağıdaki havalandırmayı getirmiş. Yurt dışında fanlı olanlar var ama Turkiyede hem bulmak zor hem de fiyatı cok yüksek oluyor. Karavanın altı su an aşağıdaki gibi. Şimdilik altı üstünden daha güzel görünüyor :) . Açıkta kalan kontrplakları Filinkot kaplamayı...
  8. RCR

Teşekkürler Hüseyin bey. Aslında çalışmalar beklediğimden yavaş gidiyor ama hızlı davranıp hata yapmak ta istemiyorum. Sizin kapakta birde kilidin dil mesafesi çerceve olarak döndüğünüz profili kurtarmamıştır. Ya karşılığın çok uzun olması yada çerçeve profilin parçalı olması gerekiyor. onu...
  9. RCR

Merhaba iş yoğunluğu nedeni ile imalat çalışmalarım aksadı, bir süredir foruma giremedim Bu süreçte kabinin en altta dışta kalan kısmını yapabildim. İmalatta 6 mm kombi + 10 mm dynafoam + 4 mm kontrlpak kullandım. 20 mm kalınlıgında kompozit elde ettim. Bitmiş hali aşağıdaki gibi...

10. RCR

Teşekkürler Yusuf bey. Malesef ebayde o kilidin fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 38 $ civarıydı yani Türkiyedeki fiyet ucuz bile kalıyor :) Yapım sürecinde en korktuğum kısım kapılar zaten. Ama yine de risk alıp dışarıdan görünmeyecek şekilde otomobil kapısı gibi contalı ve çerçevesiz bir kapı...

11. RCR

Ben özellikle plastik olanı tercih ettim çelik ve krom kilitler de var mesanda. Hafifliği, küçüklüğü ve zarif oluşu tam istediğim gibi. Kapılarımı temperli camdan çerçevesiz olarak yapmayı planladığımdan sizin aldığınız kilit bende çok kaba ve ağır olacaktı. Ben o kilit 1.2 kilo geliyor diye...
  12. RCR

Vahit bey fotoğraftaki menteşeler kapılarım için, pimler arası uzunluk 120 mm. Bir de fotoğrafta olmayan 90 mm menteşelerim var. Onları ise diğer dış kapaklar için kullanacağım. İçeride menteşeli kapak kullanmayı düşünmüyorum tüm dolapları sürgülü olarak yapmayı düşünüyorum. İstanbultex...

13. RCR

Hüseyin bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Nisan ayında bitirmeyi ümit ediyorum ama bu kadar titizlenmeyle bitirebilecek miyim bilemiyorum. Bugün mesai bitiminden hemen önce kapı kilitlerim ve menteşelerim geldi. Son dakikada çok düzgün bir fotoğraf çekemedim ama belki birilerine fikir...
  14. RCR

Karavanımın Yapımına Başladım Yorum Ve Önerilerinizi Bekliyorum

Demek istediğinizi şimdi anladım teşşekkür ederim açıklama için. Yalıtımdan kastettiğim yan duvarlar ile ön ve arka duvarların birleştiği kısım için yağmur ve hava izolasyonuydu. Ama sistem güzel ve çalışıyor görünüyor elinize sağlık.
  15. RCR

Bir tarafı ile neyi kastettiğinizi anlamadım. Benim fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile tamamı yükseliyor. Kastettiğiniz başka birşey mi acaba. İmalatınız konusunda en büyük zorluk yalıtım olacak sanırım. Özellikle düşey köşelerde.

16. RCR

Bugün, uğraşlarımız sonucunda römorkum tamamlandı. Yarın kendi atölyeme çekip üstyapı çalışmalarına başlayacağım. Ön oku direkt platforma kaynatmak yenine ikinci kayıta kadar tek parça profil ile imal ettik. Platformdan parça çıkararak arasına yerleştirdik. Okun ön profilde gireceği yer...
  17. RCR

Bir süredir giremedim. Bu süre içinde dingilim ve kaplinim geldi. Menteşe ve kapı kilitlerimin siprişini verdim. Uygun kapı contası için denemelere başlayacağım. Şasinin kaynağına henüz başlayamadık ne yazık ki. Bu hafta içinde şasinin tamamlanmasını ümit ediyorum. Kontrplaklarımın kesimine şasi...
  18. RCR

Hayırlı olsun, fotograf bekliyoruz Ben de kendi karavanımı yapıyorum frenli dingilim geçen hafta cayirovadan deldi şasi aşamasındayım. Karavanınızın kabin uzunluğu nedir acaba?

19. RCR

Calışma ortamım işyerim, hafta içi fırsat buldukca kravan üzerinde çalışacağım. Eğer sorma nedeniniz bu ise.
  20. RCR

Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Ölçü sıkıntısından dolayı kayın marin kontrplak bakıyordum ancak az önce çok zor da olsa 1500*3000 ölçülerinde 18mm huş marin kontrplak buldum piyasada çok değişik kayın-huş fiyatları var. Ancak son bulduğum yer güven verdi. Az da olsa fiyat...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri