Arama sonuçlarınız

1. SEVAL

Phuket, Tayland Gezimiz (Aralık 2014)

Gecenin geç vakti odalara dağılıp uyuduk. Ben ertesi gün öğlene doğru uyanıp dışarıya kahvaltıya gittim. Kahvaltıyı beklerken insanları izlemeye koyuldum. Bir çok kişi yiyeceklerini sokak satıcılarından alıyordu. Kızarmış muz ve hamur işleri. Turşuya benzer şeklide yapılmış yiyecekler ama...

2. SEVAL

Sağ tarafınız deniz, sol tarafınız barlar ve kafeler. Sahil kısmı bitip de adanın içine doğru yürüyünce ada halkını yaşadığı mahallere girdim. Tabii o sırada saate bakmak hiç aklıma gelmedi. Sonradan baktım ki teknenin kalkmasına 10 dakika var. Benim niyetim adada bir daire çizim iskeleye öyle...
  3. SEVAL

Adanın daracık sokaklarında dolaşırken yeniden yapılandırıldığına hayret ediyorsunuz çünkü binalar ve mekanlar son derece eski görünüyor. Yolların yapımı henüz bitmemiş. Çamur içinde. Ve üstelik çamur çok da kötü kokuyor. Plajın olduğu yerde sokaklar çok kalabalık. Zar zor yürüyorsunuz fakat...

4. SEVAL

Yalın ayak dolaşıp plajın keyfini çıkardıktan sonra bizimkileri orada bırakıp keşfe çıktım. Bizimkiler yüzmeyi tercih ettiler ben de keşif yapıp adayı gezmeye. Ko Phi Phi Don'un merkezi Ton Sai isimli kasaba, iskelesine yanaştığımız yer. Burada çok sayıda otel, restoran, bar ve dalış merkezi...
  5. SEVAL

Hayran hayran etrafı izleyerek Phi Phi Don adasına vardık. Yolculuk boyunca hava yine kapalıydı ve bir ara sağlam yağmur yağdı. Teknemiz Ton Sai Plajındaki iskeleye yanaştı ve 1,5 saat sonra tekne kalkacak dendi. 1,5 saat çok az bir zaman olduğu için bu durumdan hiç hoşlanmadım. Vakit...

6. SEVAL

Yavan geçen sualtı deneyiminden sonra tekrar tekneye binip Phi Phi Don adasına doğru yola çıktık. Yol aldığımız sürece harika manzaralarla karşılaştık. Adada, Maya plajının yanı sıra çeşitli gölcükler var ve bu gölcüklerin denizle birleştiği koylar harika görünüyor. Denizin içinden kocaman...

7. SEVAL

Kıyıya yanaşmadığımız için pek keyifli olmadı bence. Hava kapalı su da hafif serin olduğu için ben 2,5 mm’ lik dalış elbisemle şnorkel yaptım. Tabii üşümeyince de yüzgeçlerim çıkana kadar suda kaldım :D Burada da yüzlerce balık gördük ama hepsi aynı cins olduğu için pek keyifli olmadı...
  8. SEVAL

Adada 1 saate yakın oyalandıktan sonra tekrar mülteci teknesine doluşup büyük tekneye bindik. Sırada Phi Phi adaları var. Yolculuk uzun olacak. Saat de öğlen olmuş. Teknede öğle yemeği servisi yapıldı. Yemeği yiyip, kahveyi içtikte sonra biraz da şeker leme yaptık. Uzuuuunnn bir yolculuğun...
  9. SEVAL

Adanın kıyıları minik minik bir sürü balık dolu. O yüzden herkes şnorkeling yapıyor. Biz de hemen atladık suya. Su sıcacık ve çok berrak. Binlerce minicik minicik balık var. Fakat çok kalabalık olduğu için herkes birbirine çarpıyor. Bir süre sonra çıkıp adanın etrafını dolaştım. Adada...

10. SEVAL

Sabah 7’ de bizi otelden alıp Phuket Town’ a götürdüler. Minnacık ada ama yollar dar ve virajlı olduğu için oraya gitmek 1 saat sürdü. 1 saatin ardından Karaköy-Kadıköy seferini yapan Turyol motorlarına benzer bir motora bindik. Şansımıza hava kapalıydı o yüzden dışarda oturamadık. Motorun...

11. SEVAL

Yemeği yedikten sonra tekrar otele döndük ve duşumuzu alıp Thai masajını deneyimlemek için dışarı çıktık. Phuket’ te dolanırken sürekli masaj yapan mekanlara ve insanlara denk geliyorsunuz. Plajda yürürken bile gelip buluyorlar sizi. Yalnız “masaaazzz” diye uzatarak söylemeleri çok cins geliyor...
  12. SEVAL

Mabedin yanında da bir deniz feneri var. Bizim minnoşun karnı acıktığı için bizimkiler fil heykellerinin karşısına oturup miniğe mama yedirdiler. Ben de deniz fenerine tırmanıp içerisini kurcaladım. Çok eski teknolojinin kullanıldığı bu deniz fenerinin içi müzeye dönüştürülmüş ama içeride...

13. SEVAL

Phuket yat kulübününde bulunduğu Nai Harn Beach teknelerin istilasına uğramış. Alargada bekleyen ve konaklayan çok fazla tekne vardı bu koyda. Aslına bakarsanız son derece de keyifli görünüyor. Şehirde konaklamaktan ziyade teknede denizde konaklamak çok keyifli. Alargada bekleyen çoğu tekne de...
  14. SEVAL

Sahilde biraz dolanıp bir de dondurma yedikten sonra tekrar Patong’ a gittik. Bu sefer yemeği Jungceylon’ daki restaurantlardan birinde yedik. Sonrasında bir sahil yürüyüşü yaptık, dondurma, kahve derken saat epey geç oldu ve otele döndük. Ertesi sabah kahvaltıdan sonra yine arabaya doluşup bu...
  15. SEVAL

Mağazayı dolaşıp şirin bir şort aldıktan sonra etrafı gezmeye çıktık. Fakat sokaklar çok dar ve kalabalık. Hava yapış yapış sıcak. Gezecek bir yer bulamayınca tekrar arabaya gidip rotayı değiştirdik. Öncesinde gezi hazırlığı yapıp nereleri gezeceğimize karar vermediğimiz için patates olduk...

16. SEVAL

Sahil boyunca yine restaurantlar, oteller, kafeler sıralanmış ama burası daha sakin ve modern. Ailecek sahil yolunda da yürüyüp, kahvemizi içip alış verişimizi yaptıktan sonra yorgun bedenlerimizle otelimize geri döndük. Sabah kalkıp kahvaltıyı ettikten sonra taksi veya tuk-tuklarda seyehat...
  17. SEVAL

Aralık ayı Phuket için en yüksek sezon olduğu için çok kalabalık. Çok fazla turist var. Bangla Road’ u bitirince karşımıza sahil çıktı. Meşhur Patong Beach.
  18. SEVAL

Burada bir de karides benzeri bir şey var. Beyaz bir maddeden yapılmış ama neden yapıldığını bilmiyorum. Balık eti ve kimayasal boyalar olabilir. Şekli karides eti gibi, üzerinde de karides gibi turuncu boya var. Çakma karides. Tadına baktık fakat hiç beğenmedik. Sanırım yakında bizim mutfaklara...

19. SEVAL

Deniz keyfinden sonra duşumuzu aldık ve hem akşam yemeği yemek hem de meşhur Patong Beach’ i görmek için yola çıktık. Taksi mi tuk-tuk mu derken, tuk-tuk deneyimi yaşayıp etrafı seyretmek için onu seçtik. Seçimin kötü olduğunu da yol boyunca egzos kokusu soluduğumuzda anladık. Arkadan çıkan...
  20. SEVAL

Tapınaktan sonra biraz daha yürüdük ve baktık ki pek de bir şey yok bari plaja gisip denize girelim dedik. Hemencecik gidip mayo ve bikinilerimizi giydik. Havlularımızı alıp doğru plaja indik. Hava kapalı olmasına rağmen epey sıcak ve çok nem var. Havluları bırakıp kendimizi denize attık...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri