Arama sonuçlarınız

1. ayna

Çam Limanı...

İstanbul un ortasında bir cennet gibi limandır çam limanı.... Heybeli adanın mütevazı ama bir o kadar da keyifli limanıdır.... Eskiden denize girmeye korkardık burada....Göğüs hastalıkları hastanesinin atıkları geliyor diye....ama hastane kapanalı yıllar oldu.... Bir kere denizin ortasında...

2. ayna

Yaz Geliyor....Adaların Temiz Yerleri....

Yaz geliyor dostlar....Deniz ve güneşlenme mevsimi de geliyor....:) İstanbul kıyılarından uzaklaşıp prenses adaları denilen adalarımızda yüzmek ve birazda güneşlenmek için adalara giden dostlarımdan hep aynı teraneyi duyarım ; -Adaya gittik...ama çok pistiiiii :( Adalar pis değil...
  3. ayna

Yaz Geliyor....Yakın Sularda Gece Seyri....

Çok ama çok sevdiğim bir seyirdir gece seyri..Her ne kadar gündüz seyri ile yazın yada kış aylarında değişik limanlarda (istanbul anadolu yakası) konaklamış olsamda gece seyrinin tadı bir başkadır.....Bahar aylarının sıcak akşamlarında ve akşamın ilerleyen saatlerinde çoşan ruhlarıyla kimi...

4. ayna

Tekne yedekleme...

Zaman zaman denizde zor durumda kalmış,mazotu bitmiş,pompası hava yapmış,ya da başka sebeplerden dolayı yol gücünden mahrum kalmış teknelerle karşılaşabiliriz....2004 yılında bu şekilde tam 3 tekne ile karşılaşarak havada uygun olduğu için 10hp lik motora sahip tacar teknemle lokomotifin...
  5. ayna

DAKSAR

Dak-sar (denizde arama ve kurtarma-save and rescue) Tamamen gönüllü bir denizde arama kurtarma örgütüdür...DDD (Denizciler dayanışma derneği) nin alt birimidir...Daksara üye olanların dilerlerse isteyen üyeleri DDD ye üye olur.Sadece arama kurtarmaya bağlı olarak kalmak isteyenlerin derneğe...

6. ayna

Savage Kanunu

Akdeniz çanağında da belki vardır ama buna emin değilim...Fakat okyanus aşırı denizlerde ''savage'' diye bir kanun var...bu herhangi biryerde yazılı olmayan ama açıkdenizlerde seyir yapan hemen herkesin bildiği bir kanun....Zor bir durumda ve hareket edemez bir şekilde kalan bir tekne,yük ve...

7. ayna

Fırtına Takvimi

Fırtına Takvimi Denizlerde oluşturulan kurallar ve kanunlar kanla yazılmıştır arkadaşlar....Fırtına takvimi de bunlardan biridir....Belki eski topiclerde bu takvim belki verilmiştir ama güncellemek açısından özellikle denize çıkacaklar için tekrar yinelenmesinde fayda görüyorum... 2 Ocak...
  8. ayna

Groupama’nın Maxi Trimaranı İstanbul’a Geliyor

Ynt: Groupama’nın Maxi Trimaranı İstanbul’a Geliyor Rica ederim Seval... Bu arada bayrak değil...Flama.... Ha bir de Gezginkorsandan Hakan Biçen de groupama ile seyre katılmış ve fotoğraflar çekmiş....Forumda var....
  9. ayna

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu Hoşbulduk... ve hoşgeldin diyen tüm üyelere kucak dolusu selamlar. Bu arada bişey dikkatimi çekti.Diğer topiclerin aksine burası tersmi işliyor acaba? Son değil ilk msj dan başlıyor tanıtımlar...Yoksa bende mi bir terslik var?

10. ayna

Ynt: Groupama’nın Maxi Trimaranı İstanbul’a Geliyor Evet Seval, kötü haber, fotoğraf çekmemiş...:( iyi haberse video çekmiş... :) Sonunda da numarasını yapıp bizim flamayı adamın eline tutuşturmuş :) İşte linki : http://video.yahoo.com/watch/4754488/12698537

11. ayna

Ynt: Groupama’nın Maxi Trimaranı İstanbul’a Geliyor Dünyanın en hızlı teknesi diyorlar.Başak sigorta acentesinden Hakan Zorlu İstanbulda ki Seyirde bu trimarana binip seyir yaptığında 14 kontlık rüzgarda 22 nm hız yaptığını görmüş. :)
  12. ayna

Tekne Adabı Yaşadığınız Anılar ?

Ynt: Tekne Adabı Yaşadığınız Anılar ? Tekne adabı için an başta yazılanların tamamına katılıyorum.Yalnız daha sonra yazılanlar göreceli.Denize ne için çıkıldığı ile alakalı bence birazda...Erkek erkeğe çıkılan seyirlerde de sorun çıkabiliyor.En iyisi uzun seyirlere çıkılmadan önce kısa...

13. ayna

Yelkenler

Ynt: Yelkenler Çok güzel bir foto. Denizin haline bakılırsa çok az rüzgar var.Balonla gitmeye çalışıyor garipler. :)
  14. ayna

Oto-pilot Tamiri

Raytheon marka st 4000 oto-pilotumu ana kartının çıkışları yandığı için (öyle söylüyorlar) kullanamıyorum.Yeni kart 1000 TL Tamirinden anlayan varmı?
  15. ayna

Marin Tip Cb Eltelsizi Arıyorum

Dingide kullanmak için şarj edilebilir marin cb eltelsizi arıyorum.

16. ayna

Satılık Suzuki Vitara 4X4 1.6

Ynt: Satılık Suzuki Vitara 4X4 1.6 Takas için ne tarz bir tekne düşünüyorsunuız?
  17. ayna

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu Merhaba, Ben Kadir Kurtbayram... Siteye kayıt olalı biraz zaman geçti ama adettendir diye bir iki çızıktırayım dedim. Burası geniş ve kapsamlı bir site ama benim ilgi alanım deniz ile sınırlı.Yine de başka konularda bilgi sahibi olmaktan her zaman...
  18. ayna

Martılar Neden Denizin Üzerinde Uçuyor Anladım

Ynt: Martılar Neden Denizin Üzerinde Uçuyor Anladım Söylenecek fazla söz bırakmamışsın....Öyle yetiştirildik biz...Kollar ileri...-rahat..hazırol....tekrar rahat.....-hazırol....kışla gibi...baştan say...1,2,3...derse değil eğitime girer gibi....o zamanlar öyleydik...ya şimdi? farklımı? Hala...

19. ayna

İlk Daldığınız Anda ....

Ynt: İlk Daldığınız Anda .... Tedirginlik...Yanlış yaptığımızı hiç düşünmedim....Sağlam insanlar vardı yanımda....Bu çok önemli...Güven....Hala da öyle...En önemli unsur güven bence...
  20. ayna

DAKSAR'ın Kurucusu E. Tümamiral Varol Atalay Vefat Etti...

Konunun burayla alakalı olduğunu düşünüyorum ve deniz ile alakalı bir durum söz konusu...Belki moderatörler gerekli yere taşırlar bu topic i....İstanbul kıyılarında çok özel bir hizmet kurulmuştu....Dak-sar....Bu hizmet Emekli tümamiral Varol Atalay paşanın önderliğinde Denizde zor durumda...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri