Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Haftasonu Gezimiz; Akçakoca (19-20 Haziran 2010)
25 Haziran 2014, yine yeniden Akçakoca. Memleketim Mengen'e ve Ankara'ya yakınlığı haftasonu ve kısa tatillerde tercih sebeplerimizden biri.
Ynt: Başımız Sağolsun Hüseyin Pelit "Rüzgar" Dostumuzu Kaybettik
Karavancılığa heveslendiren o güzel yazılarıyla hatırlayacağımız çok değerli "Rüzgar" abimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum.
Ynt: Kızılcahamam Konaklamalı Bisiklet Gezim (5-6 Nisan 2014)
Sağımı solumu az sonra piknikçiler doldurdu. Malzemeleri çıkardım. Tüpe yedek kartuşu taktım. Önce makarnayı pişirdim. Üzerine ton balığını boşalttım. Sonra Sebze çorbası için su kaynattım. Çorbayı da yapınca afiyetle yemeğimi...
Buradan saat 11,30 da hareketle Kazan çıkışındaki çimenlik alanda küçük bir mola verdim. Öğle yemeğini Göksu da yemeye kara verdim. Saray rampasını da yavaş yavaş çıkarak Göksu’nun arka kapısından girdim. Yol kenarındaki çimenlik...
Kurtboğazı girişinde, ağaçların arasında iki piknik masası gördüm. Etrafında da kimse yoktu. Elimde bisikleti sürerek buraya yerleştim. Rüzgar şiddetini arttırmıştı. Yine de tüpü yaktım. Fakat kartuş bitmek üzere olduğundan...
Buradan itibaren sürüş keyfi arttı çünkü nispeten düz bir yolda ilerliyordum. Bir çeşme başında mola verdim. Boş pet şişelerimi doldurdum. Yanımda dört pet şişe taşıyordum (2 litre)
Saat altıya kadar burada oyalandım. Tekrar öğretmenevine döndüm. Yattığımda saatin 23,00 olduğunu hatırladığıma göre sonrasında uyumuşum.
saat 07,30 uyandım. Bisikleti yükleyerek odadan çıktım. Öğretmenvinde kimseler yoktu. Anahtarı...
Nihayetinde 67 kilometre gelerek merkezde yer alan öğretmenevine saat ikide ulaşmıştım. Öğretmenevinde formu doldurup zeminde yer alan odama bisikletimi de alarak yerleştim.
Odada kalorifer yanıyordu. İki kişilik odada tek...
Önce ocakta çay suyunu kaynattım. Demlik poşetini içine atıp kenara koydum. Tavaya yağ döküp yumurtayı kırdım. Bu sakin ortamda nefis bir kahvaltı yaptım. Yaklaşık bir saat sonra yola çıktım. Pazar yol ayrımında dere kenarında biraz...
Mola vermeden Kazan yolu üzerindeki Cumhuriyete saat 9 da geldim. 10 dakika su ve ihtiyaç molası arkasından yola devam ettim.
Kurtboğazı’na kadar kısa süreli (5 dk geçmeyen) birkaç dinlenme dışında yola devamla saat 10,45 de...
Kış aylarında havanın yağışsız ve 0-10 derece aralarında olduğu bir haftasonunda yapmayı planladığım Kızılcahamam gezisini, nispeten serin bir nisan hafta sonunda nihayet gerçekleştirdim.
Aslında amacım Çamkoru’ya kadar gidip çadırlı kamp yapmaktı. Fakat telefon ettiğimde kimsenin...
Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi
Yetim ve çubukçu ailelerini bu güzel gezilerini bizlerle paylaştıkları için kutluyor, bol keyifli geziler diliyorum. Çekme karavanla yapilan gezilerin artması biz çekme karavancilari daha da heveslendirmekte. Ayrıca yakin çevreyi aracı ayırarak...
Ynt: Çekme Karavan İle Kısa Bir Kapadokya Gezisi
2012 Yılında yaptığımız Kapadokya gezimizden çok keyif almıştık. Size de bol keyifli bir Kapadokya gezisi dileriz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88684.0
e-tab4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ynt: İlk Defa Karavan Alımına Dair Deneyimler
Behçet bey öncelikle geçmiş olsun. Karavanın su almasının yarattığı psikolojiyi iyi bilirim. İlk karavanım tavan havalandırmasının kenarından su almıştı. Koridoru sular içinde görünce moralim çok bozulmuştu. Diğer aksaklıklar bir nebze can sıksa da...
Ynt: İlk Defa Karavan Alımına Dair Deneyimler
Tüm karavan (sahibi olan veya olmayan) severlere merhaba,
Konuyu açan Behçet bey’e teşekkür ederim. Temmuz 2013 tarihinden itibaren altı ayda 26 bin kişi okumuş. Bundan karavan sahibi olmak isteyenlerin çok ilgi gösterdiği anlamını...
Ynt: Ekipman Tavsiyesi
Şişme matı birkaç kez kullandım. Bir keresinde piknikte de birkaç saat uyumuştum. Ben rahat ettim. Altına da bir şey koymaya gerek yok bence. Yalnız diken ve çam pürlerinden sakınmak gerekir. Bazen çadırın içine de dikkat etmek gerekiyor. Bir de aynı noktaya basmamak...
Ynt: Türkçe Basılmış Karavan El Kitabı Var Mı?
Konuya örnek teşkil etmesi ve aynı karavana sahip arkadaşlara yararı olacağını düşünerek Polonya yapımı karavanıma ait ingilizce ve lehçe iki ayrı el kitabını gönderiyorum.
Ynt: Samsun Karavan Parkı
2013 eylül ayında bir gece kaldık. İzlenimlerim:
- Girişte sizi karşılayan yok. Kapıda bekliyorsunuz. Güvenlik görevlisi kafelerin olduğu diğer kapıda duruyor. Aynı şekilde günlük aracımla girmek ve çıkmak için kapıda 10-15 dakika bekledim.
- Ana yol kenarı olmasına...