Arama sonuçlarınız

1. SRDR34

BALTIKLAR’IN PARİS’İ: RİGA

Letonya'nın başkenti olan Riga aynı zamanda 3 Baltık ülkesinin (Estonya, Letonya ve Litvanya) de parlayan yıldızıdır. Baltık Denizi'ne şehrin ortasından geçen Daugava Nehri ile açılan Riga aynı zamanda Baltık devletleri içinde en büyük şehir olmasının yanı sıra önemli bir kültür, politika...

2. SRDR34

SON OSMANLI; YEMEN

Burası Huş’tur Yolu yokuştur Giden gelmiyor, Acep nedendir? Bir zamanlar gidenin geri dönmediği, orayı savunurken şehit düşen yüzbinlere buradaki sevdikleri tarafından türküler yakılan son Osmanlı toprağı Yemen… 1918 yılına kadar Osmanlı himayesinde olan Yemen, Osmanlı’dan en son ayrılan...
  3. SRDR34

KAFKASLAR'IN LAS VEGAS'I GÜRCİSTAN...

Ynt: KAFKASLAR'IN LAS VEGAS'I GÜRCİSTAN... Elimden geldiğince gittiğim ülkeleri ve şehirleri kendi gözlemlerimle aktarmaya devam edeceğim... Anlattığım yerler o ülkenin görülecek yerleri. Umarım gideceklere bir parça da olsa faydam olur.

4. SRDR34

Ynt: KAFKASLAR'IN LAS VEGAS'I GÜRCİSTAN... beğenmenize sevindim, çok naziksiniz, teşekkürler...
  5. SRDR34

Dünyada birçok yeri görmüş olmama rağmen nedense Karadeniz’e bir türlü gitmek kısmet olmamıştı. Herkesin doğal güzelliğini öve öve bitiremediği Karadeniz’i görmeye karar verdim... Ancak biraz da maceralı olsun diyerek Karadeniz’e kıyısı bulunan Gürcistan’a doğru yola çıktım. Önce Gürcistan’ın...

6. SRDR34

Çıkması girmesinden daha zor olan ülke İsrail…

Ynt: Çıkması girmesinden daha zor olan ülke İsrail… Beğenmenize sevindim, çok naziksiniz, teşekkürler...

7. SRDR34

KIŞ SPORLARI MERKEZİNİN GİZLİ CENNETİ: KRANSKA GORA

Ynt: KIŞ SPORLARI MERKEZİNİN GİZLİ CENNETİ: KRANSKA GORA Beğenmenize sevindim, çok naziksiniz, teşekkürler...
  8. SRDR34

BALKANLAR'IN PARİS'İ SOFYA VE TÜRK ŞEHRİ PLOVDİV

Ynt: BALKANLAR'IN PARİS'İ SOFYA VE TÜRK ŞEHRİ PLOVDİV Beğenmenize sevindim, çok naziksiniz, teşekkürler...
  9. SRDR34

BALKANLAR'IN PARİS'İ SOFYA VE TÜRK ŞEHRİ PLOVDİV

İstanbul’dan 3 saatlik bir araba yolculuğuyla sınırlarına girilen Bulgaristan’a gitmek zaman ve konfor açısından havayolunu tercih ettim. İstanbul’dan 1 saatlik uçak yolculuğuyla ulaştığım Bulgaristan, Avrupa Birliği’ne girdikten sonra hızlı bir yapılanma içine girdiği hemen fark ediliyor çünkü...

10. SRDR34

KIŞ SPORLARI MERKEZİNİN GİZLİ CENNETİ: KRANSKA GORA

Orta Avrupa’nın güneyinde yer alan Slovenya, eski Yugoslovya’yı oluşturan 6 ülkeden biri. 1991’de kansız ve savaşsız bir şekilde Yugoslavya’dan ayrılan ve bağımsızlığını ilân eden bu küçük ülke, 1 Mayıs 2004 tarihinde Avrupa Birliği'ne katıldı. Avrupa’nın refah düzeyi en yüksek ülkelerinden biri...

11. SRDR34

Cruise ile Kuluforniyalı Türkler’in memleketi Stockholm ve Helsinki…

Bahar ayları yaklaşırken Nisan-Mayıs için bir gezi planı yapılıyorsa bana göre bu mevsimin kentleri hatta bu mevsimle kendini bütünleştiren kentler Barselona, Madrid, Marsilya ve Stockholm’dür… Stockholm Avrupa’nın belki de dünyanın en güzel kenti… Kütük anlamına gelen Stock ile nehir veya göl...

12. SRDR34

DOĞUNUN GİZEMLİ KENTİ MUMBAİ

Yemen, İsrail ve Hindistan… Her zaman bu 3 ülkeyi merak etmiştim… Sanırım ruhu olan ülkeler olduğu için… Yemen ve İsrail gezilerimden sonra Hindistan’ı ziyaret etmek için yola çıktım… Yaklaşık 8 saat süren aktarmalı bir uçuş (Abu Dabi’deki 3 saatlik bekleme hariç) sonrasında Bombay’a tekerlek...
  13. SRDR34

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN YENİ TURİZM ÜLKESİ HIRVATİSAN

Hırvatistan, hiç şüphe yok ki, en çok Adriyatik'in en güzel sahillerinden birine sahip olmasıyla ünlüdür. Binlerce km'lik koy ve körfezlerle şekillenen sahili ve bu sahil boyunca yer alan 1.185'i aşkın ada, her yıl dünyanın dört bir yanından on binlerce turistin bu ülkeye akın etmesinin en...
  14. SRDR34

ÜSKÜP'Ü GÖRMEK OHRİD'Yİ YAŞAMAK

Bir çok Makedon arkadaşımın anlata anlata bitiremedikleri Üsküp'ü ve Ohrid'yi görmeye karar veriyorum. Atatürk Hava Limanı’ndan başlayan yolculuğum 1 saat 20 dakika sonra Üsküp Havalimanı’nda sona eriyor. Uçaktan inince rehber ve şoförle buluşup otele gidiip yerleşiyorum ardından hiç zaman...

15. SRDR34

AVRUPA'NIN EN YENİ ÜLKESİ KARADAĞ

Avrupa ülkelerinin tamamını gördükten sonra küçük bir ihmalle bu küçük ülkeyi görmeyi hep ihmal etmiştik. İlk fırsatta eski Yugoslavya’yı oluşturan 6 cumhuriyetten, Sırbistan’dan ayrıldıktan sonra da Avrupa’nın en yeni ülkelerinden biri olan Karadağ’ı görmek için yola çıktım. İstanbul Atatürk...
  16. SRDR34

SURİYE, TOPRAĞINDAKİ HER ZERRE MAZİDEN BİR HİKAYE ANLATIR SİZLERE...

Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan ve Türkiye ile 877 km. uzunluğunda ortak kara sınırına sahip olan Suriye Arap Cumhuriyeti için gezginler "Suriye’de olmak, tarih ile içiçe olmak demektir. Toprağındaki her zerre maziden bir hikaye anlatır sizlere.." der. Tarih boyunca birçok medeniyete...
  17. SRDR34

BAYRAMDA MISIR ÇEKİMİ GÜNCESİ

Hemen hemen herkesin hayallerini süsleyen Mısır piramitlerin gizemi, Arap kültürü, bedevilerin yaşam tarzı, çöl havası, deve sırtında geziler, Nil Nehri turları ile bir çok insanı cezbeden bir ülkedir. Son yıllarda ise bu gizemin ve farklılığın içine bir de modern oteller, lüks tatil anlayışı...

18. SRDR34

DEVRİME ADINI VEREN YASEMİN’İN ÜLKESİ: TUNUS

Bugün Yasemin Devrimi’yle dünya gündemine oturan Tunus, Akdeniz boyunca uzanan yüzlerce kilometrelik kumsalı, şirin sahil kentleri, tarihi yapısını korumuş balıkçı köyü Sidi Bou Said ve muhteşem metropolis Kartaca ile görülmesi gereken bir ülke… Diyerek yola çıktım… Antik kent Kartaca’nın adının...
  19. SRDR34

hırvatistan gezisi

AVRUPA’NIN TATİL ÜLKESİ HIRVATİSTAN Hırvatistan, hiç şüphe yok ki, en çok Akdeniz'in en güzel sahillerinden birine sahip olmasıyla ünlüdür. Binlerce km'lik koy ve körfezlerle şekillenen sahili ve bu sahil boyunca yer alan 1.185'i aşkın ada, her yıl dünyanın dört bir yanından on binlerce...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri