Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Araç Üstü Çadır Kampçıları ( Cartop Camper ) Buraya...
Köşe direklerinde 4 adet raç bagaj amortisörü kullanılmış,açma mekanizması iki adet emniyet kemeri anahtarına bağlanmıştır. Emniyet kemeri düğmelerine basıldığında şemsiye gibi açılr. Kapanması da yandaki iki alüminyom direği aşağı...
Ynt: Araç Üstü Çadır Kampçıları ( Cartop Camper ) Buraya...
Bende kullanılmamış ihtiyaç fazlası harika araç üstü çadır var.
Tabanı güçlü alüminyum şaseden,tabanda 4 cm kalınkta izocam izolasyonlu,
İki kişilik ( 125 x200 cm boyut )
Toplam ağırlık 42 kilo civarında.
Her araca takıla bilen...
Ynt: Gezenbilir; 2013 Kış Kampı (16 - 17 Şubat 2013)
Kış kampından büyük keyif aldık. Bu tür organizelerin sıklıkla yapılmasını arzu ediyoruz.
Mustafa ( MKG ) abinin Türk kahvesini içtik, sağ olsunlar tadı hala damağımda.
Doğanın zor koşullarıyla mücadelede Mustafa ve diğer arkadaşlarını tebrik etmek lazım. Çünkü kar yağışı tipi şeklinde devam ediyordu.
Kış kampları mutlaka odunun bol olduğu yerde yapılmalıdır bence. Cumadan gece geç gelenler soğuğa karşı büyük bir sınav verdiler. Otel civarından ayrılıp odunun bol olduğu yere gittiler. ;)
Kampa varmadan önce akşam yoğun karyağışı vardı.Güzel bir deneyim daha kazandık,herkese teşekkürler.
Ynt: Gezenbilir 2013 Kış Kampı (16 - 17 Şubat 2013)
Seyhan bey,selamlar. İstanbuldaki diğer Mercedes G sahiplerini de bekliyoruz. Nadir beyi aramızda hiç görmedik daha ... 8)
Odun satın alınmazsa bagaj odunu çok yetersiz kalacaktır ve kimi araçlarda yer olmadığından odun getirmeyecektir. Otel yönetimi bu işi rahat halleder.
Ynt: hararet
Hararete çözüm bulamadınsa bu sistem kesin çözümdür. Bu sistemi aracımda hala kullanıyorum,daha önce uzun yokuşlarda sarıya dayanan hararetten şimdi eser yok.
Sistem, ek olarak 5 litre su alıyor ve ek bir radyatör görevi görüyor. Su kazanı, şarj dinamosu pervenesi karşısına monte...
Kamp ateşi olmazsa olmazlardan,dolayısıyla bol oduna ihtiyaç var.Bagajda taşınacak odunla ancak seyirlik kamp ateşi olur.
Önerim şu ki, bir traktör römorku odunu satın alalım ( 1 veya 1.5 ton arası ), masraf bölüşülür. Kişi başı odun masrafı...
Ynt: Mercedes G ' ye Turbo ..
Mercedes Benz G Wagen kullanıcıları olarak bir araya gelelim demiştik,işte fırsat.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94585.0
Herkese selamlar
Ynt: Araç Üstü Çadır Isıtma Sistemi
Fiyatını pek aklımda tutamadım ama su pompasını ( flojet ) dışarıdan 135 $ civarlarında aldım. Çok güçlü bir pompa,karavan ve yatlarda kulanılan bir tip. Türkiyede de var bunlardan...
Ynt: Mercedes G ' ye Turbo ..
Huseyin beye katılıyorum,aracınız sıfırlanacak hayırlısıyla. Aradaki farkı değerlendirme şansınız olacak. Kolay gelsin...
Ynt: Gezenbilir G Sahipleri
Sonradan takma turbo olayını bir bilenden öğrenmek çok faydalı olur diye düşünüyorum. Taner beyin de GD 300 aracında sıfır motor takılmıştı,turbo taktı aradan uzun bir zaman geçmeden yatak sardığını duydum. Aracını sattı sonradan.
Turboya çevrilen motor pistonlarının...
Ynt: Gezenbilir G Sahipleri
Aman Nadir bey,böyle bir manzarayla karşılaşmaktansa cıvatasına kadar arabamın bilgilerini vereyim ::)
email : memetaydin42@yahoo.com