Arama sonuçlarınız

1. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Ben şimdilik sistemimde inverter kullanmayı düşünmüyorum. Eğer ihtiyaç olursa ilave etmek zor olmayacaktır.

2. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Hem inverter hem de akü şarj redresörü, ikisi bir arada cihazlar hakkında deneyimi olan arkadaşlar var mı acaba? [/size]Olumsuz yönleri yüzünden neredeyse inverter kullanmamaya karar verdim. Fakat, bu ikisi bir arada cihazlar, eğer ciddi olumsuzluklar içermiyorlarsa, akü...
  3. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Bekir bey mümkünse çizerek gösterebilir misiniz lütfen.

4. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Şema bir adım daha ileri gitti. Bilgisi olan arkadaşlar lütfen görüşlerini paylaşsınlar. En doğruyu bulalım, yeni başlayanlara örnek bir şema sunalım.
  5. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Uyarınız için teşekkür ederim. Kaçak akım rölesi koyacağım. Konuyu inceledim, açıklamalarında "mutlaka toprak hattı ile kullanılmalı" diyor. Karavanda toprak hattı nasıl olur, anlatabilir misiniz? İki akü arasına konulan otomatik şarj kesme rölesine ilave olarak bir de...

6. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları 220V hatları için otomatik sigortalar koymayı düşünüyorum ve hepsi bir arada olacaklar. Inverter hattı üzerindeki şalter (1 0 2) faz değitirici bir şalter. 1 pozisyonunda harici hattan 220V alacak. 2 pozisyonunda bu kez Inverterden 220V alacak.

7. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Düşünceleriniz doğrultusunda, şemayı yeniden düzenledim. Ayrıca 220 girişi olarak "SAHİBİNDEN.COM" da kapaklı bir terminal gördüm. Yalnız girişi bilgisayarlarda kullanılan power supply tarzında. Fakat iyi tarafı erkek uçlu olması. Benim gibi ihtiyacı olanlar veya fikir...
  8. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları "Panelin + ucundan gelen kablo sigortadan geçip regülatöre girecek, regülatörün + ucundan çıkan kablo yine sigortadan geçerek yaşam aküsüne gidecek, magenta renk ile gösterilen - kablonun sigortayla bir ilgisi olmayacak" diye düşünmüştüm. Bilmiyorum yanlış mı yaptım...
  9. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Şemayı biraz daha geliştirdim. Eleştirilerinizi bekliyorum.

10. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları İnverter çıkışı 220 V olduğu için 2x2.5mm2 lik kablo yeterli olur diye düşündüm ama bu konuyu iyi bilen arkadaşlar ne derler, biraz bekleyelim. R harfi Redresörü (Akü Şarj cihazı) ifade ediyor.

11. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Kemal bey, 1nci sayfada en son gönderdiğim şema da bunu düzelttim. Katkılarınız için teşekkür ederim.
  12. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Atilla ve İlhan beye uyarıları için teşekkür ederim. Konu amacına ulaşıyor.

13. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Ferhat beyin uyarılarıyla şema biraz daha düzeltildi...
  14. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Inverter aküden 12V alıp 220V veren bir cihaz olduğuna göre çizimdeki yerinde bir sorun yok ama ilk bakışta çizimden dediğiniz gibi bir anlam çıkarılabilir, haklısınız. Diğer yanlışlarıma dikkat çekenler olursa, şemayı yeniden düzenleyeceğim ve bu söylediğinizi de dikkate...
  15. kenan4012

Elektrik şemaları

Ynt: Elektrik şemaları Şemeayı biraz daha geliştirip, rahat izlenmesi için yan çevirdim. Eleştirilerinizi bekliyorum.

16. kenan4012

Elektrik şemaları

Sevgili dostlar, Ferhat Şirin beyin önerileri ve sitede edindiğim bilgiler doğrultusunda karavanım için bir elektrik şeması oluşturdum. Bu konuda deneyimli arkadaşların görüşlerini rica ediyorum. Yanlışlarımı ya da eksiklerimi bildirirseniz yeni başlayan arkadaşlarımıza da yararı olacaktır.
  17. kenan4012

Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka) Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Otobüs tutunma borusunu ne amaçla kullanacağınızı anlamadım
  18. kenan4012

Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka) Merhaba Kemal bey, Çalışmalarınız benim için de örnek teşkil ediyor, bu yüzden sizi dikkatle takip ediyorum. İzninizle birkaç sorum olacak size. 1-Banyo kabini için kaç mm lik marin kontraplak kullandınız? 2-Su izolasyonu için epoksi boya mı...

19. kenan4012

Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat) Aracınız hayırlı olsun Seyfettin Hocam, Çabalarınızı ilgiyle takip edeceğim. Döner koltuğunuz için kullanacağınız aksiyel rulman, araç hareket halindeyken koltuğun sağa sola rahatsızlık verecek şekilde...
  20. kenan4012

Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? B-HET Mühendislik'ten Önder bey, Panel ölçülerine göre aracın üzerine yapılması gereken taşıyıcı parçaların ve kablo deliklerinin nerelerde, nasıl olması gerektiği ile ilgili açıklayıcı bilgiler verebilirse, bundan herkes istifade...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri