Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.
18.08.2014 sabahı Şavşat Karagöl'e gitmek üzere Kars'tan ayrıldık. Çıkışta, Kars'ın adeta simgesi olan kazlar bizi uğurladı :) Güzel manzaralar eşliğinde önce Ardahan'a, oradan da Şavşat Karagöl'e doğru yol aldık.
Kars kalesinde, kale ile ilgili bir konu hakkında oradaki Kars'lı bir hanıma soru sorduk. Sağlık İl Md.lüğünde çalıştığını öğrendiğimiz hanım, işini gücünü bıraktı bize kaleyi ve Kars'ın tarihini anlattı. Üşenmedi, tüm...
Yemeklerimizden birini, seyahate çıkmadan önce araştırıp belirlediğimiz Hanımeli Mutfağında yedik. İçerisi çok şirin, otantik döşenmiş bir mekan. Yemek saatini kaçırdığımızdan müşteri olarak sadece biz vardık.
Restoranı...
Ertesi gün Kars'tan ayrılacaktık. Bu sebepten görmediğimiz taş ev kalmamasını arzu ederek, gece geç saatlerde taş evlerin olduğu sokakları dolaşıp, binalara baktık. Baktığımız bir binanın yanındaki binanın önünde bulunan...
Ertesi gün Kars'tan ayrılacaktık. Bu sebepten görmediğimiz taş ev kalmamasını arzu ederek, gece geç saatlerde taş evlerin olduğu sokakları dolaşıp, binalara baktık. Baktığımız bir binanın yanındaki binanın önünde bulunan...
Ani Harabelerinden dönünce Ruslar tarafından yapılan taş evleri dolaştık. (Fotoğraf makinesinin pili bittiğinden, gece cep tel.den çektiklerim karanlık çıktı >:( )
Kars'a gidip de Ani Harabelerine gitmek olmazdı. En alttaki fotoğrafta görülen akarsu, Türkiye-Emenistan sınırını oluşturuyor. Burada, zamanında Ermeni mezaliminden kaçan pek çok Türk boğularak ölmüş. Kars - Ani ören yeri...
Erzurum'a uğramadan, kenarından geçip (önceki seyahatimde uğramış ve kalmıştım) doğruca Kars'a geçtik.
Yol üstü manzaraları.
Akşam saatlerinde Erzincan'a varıp, konaklayacağımız öğretmenevi'ne yerleştik. Daha sonra, emekli olmadan önce, son olarak çalıştığım ve kuruluş aşamasında geldiğim şantiyede çalışan bazı arkadaşlar ve eşleriyle bir araya...