Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamlar arkadaşlar..
2003 model Pegasom bu aralar ciddi yakıt tüketimi sarfediyor..
20 lt benzin ile yaklaşık 72 tl full dolu depo ile 290 km zor gidiyorum.
Bujim iridium buji, 3000 km oldu daha takalı.
Hava filtrem 300 km olmadı, orijinal Aprilia filtre. Fercodan alındı.
Yağ değişimi yine...
Ynt: Aprilia Pegaso 650 yağ değişimi ve sonrası..
Onlar geçici çözümlerdi, debriyaj balata ve sacları değişecek.
EBC marka aldım, hafta sonu herhalde değişir. Çok büyük bir masraf tutmadı, set komple 165 tl. Debriyaj telinide değiştireceğim, oda 20 tl.
Çok teşekkür ederim.
Aynen aldım arkadaşlar bu hafta sonu elime tornavida ve penseyi anahtarı giriştim makineye..
Gördük ki, Usta sorun var geçişlerde dediğimiz kişilere "yok sana sana öyle geliyor bin git" cevabına inanmaya içimin el...
Aslında bencede yağ değişimi ile alakasız konular.. Yalnız dediğiniz gibi bazı ayarlar birbirine bağlı olan senkronizasyonu bozmuş olabilir.
Hafta sonu halledeceğim inşallah hepsini, sizide bilgilendiririm.
Teşekkürler.
Fren müşürünü kontrol ettim, sanırım elektrik problemi var. Değiştirilebilir bir parça bana göre.
Ama inanın bana çalışan bir sisteme dokununca peşi sıra gelen sorunlarında çıkması normal, ama sorun bunların olmaması için ya önceden tedbir...
Aslında usta yetkili bir servis, motorex yağ ise kaliteli bir yağ fakat 10/40 olmasından dolayı sorun olmamalı diye düşünüyorum.
Elektrik konusuna gelince, servis ikaz ışığım söndürüldü, 5 amp olan bir sigorta 10 amp ile değiştirildi. Korna...
Teşekkür ederim.
Fren konusu biraz alakasız ama geldi mi hepsi bir anda gelir ya.. O yüzden anlatmak istedim, gerçi sigorta değişimi yapıldı ve sonrasında kornam bozuldu. Ardından arka fren müşürü... ???
Servis yetkili servis zaten ayrıca.
Selam,
150 km önce motorumun ilk yağ ve filtre değişimini Kadıköy Mert (ferco yetkili) ustada yaptım.
Motorex marka 10/40 yağ ve filtre değişiminden sonra motorda tuhaflıklar başladı. Arka fren haddinden daha yukarda kilitlenmeye başladı, debriyaj daha üstte kavramaya başladı.
3. vitesten bir...
Ynt: Olta Balıkçılığı ile İlgilenen Gezenbilirciler Parmak Kaldırsın
Mevsim yani sezona göre değişir bu takımlar. Tatlı su, Tuzlu su, kıyı avcılığı yada tekneden avcılık için farklı farklı ekipmanlar kullanılabilir.
Ama en ideali 360-390 mc arası atar değeri 100-250 gr bir kamış alırsanız ve...
Arkadaşlar,
Amatör balıkçılık kuralları gereği Kontrol Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tebliğ 2/2 de 15 Mart 15 Haziran arası Sazan balığı avı yasaktır.
hatta ve hatta bu hafta sonu uskudarda bir organizasyon yaptilar,bizde gidecektik ama malesef ulasim sorunu yasadik ve olmadi..
Bi dahaki sefere umarim :) Sizlerde gelirsiniz..
Belki bizde buradan yola cikariz ne dersiniz...
Ynt: Levrek Balığı
Olta balikciligi ile bu baligin en guzel av zamanlari bu zamanlardir.. ve genelde at-cek diye tabir edilen ozel spinning kamis ve ufak makineler ile suni yem ile bu baliklar sabahin erken saatlerinde gunes henuz dogmadan kumluk ve sig sularda dahi avlanabilir. Bizim...
gercekten tiriviriya olan savasa bende varim.. her daim sularimizda var olan canlilari amatorce tutmak ve sirkulere uygun olarak av yapmak en buyuk zevktir..
limitler ve sirkuler dahilinde yakalanmasi ve kullanilmasi...
sizin bahsettiginiz arkadaslar sanirim bir balik avi paylasim sitesinde surekli olark rapor yaziyor ve istinye tokmak burnunda av yapiyorlar