Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Ada Sahillerinde Bekliyorum (Tayland)
Phuket
Bangkok air ile problemsiz bir uçuş tan sonra phukete indik.uçaklarıda hostes kıyafetleride renk ahenk.
Phuketten patong beache 150 bahta minibus bileti aldım.otele kadar bırakıyorlar.baktım ilk yolcu benim dolmadan da gitmiyorlar haliyle...
Ynt: Ada sahillerinde bakliyorum-TAYLAND-
Koh phangan
Nerede kalmıştık yine liman. ;D
Phangan adasındayız. Antrparantez belirtelim Koh veya ko ada demek Tayland dilinde.
Feribottan inişte motosikletli bir vatandaş götüreyim seni diyor.elimdeki koca çantayı gösteriyorum.önüne koyup...
Samui adası
Nerde kalmıştık.limanda.
İnişte hemen chaweng beahe gidecek minibusu buluyorum..şunuda arada yazayım.gerek adalar arası feribot ‘ta gerek günlük boat turlarında yolcuların göğsüne etiket yapıştırıyorlar.farklı firmalar farklı renk boyut...
Kapıdan çıkışta hemen sol tarafta airport bus lar var merkezde 4 farklı noktaya 150 bahta gidiyor..
Ben lumpini park civarına gideceğim.hedef ;yaklaşık 2 ay evvel net üzerinden aldığımız Bangkok-surathani tren. Devamında otobüs ve feribotla samui...
bangkok
Suvarnabhumi uluslar arası havalimanı devasa büyüklükte.pasaport sırasına geçiyorum. Yanılmıyorsam 3 ayrı pasaport kontrol birimi ve her birimde 40 banko olmasına rağmen sıra var.ülkeyi ziyaret eden turist konusunda bu ilk deneyim azda olsa...
Bir ada.
Turkuaz deniz.
Hindistan cevizi ağaçları
Bembeyaz kumsallar.
.
Böyle bir fotoğraf görmeyen -en azından bir takvim sayfasında-görüp iç çekmeyen,masaüstüne arka plan yapmayan yoktur herhalde. Belki de vardır.
İslomania denilen ruh hali.Ada manyaklığı
Kendimi hala bilmediğimden ...
Ynt: Köşe - Bucak, Kap - Kacak, Balta - Nacak ''Suriye''
benim içinde eğlenceli bir geziydi.
açıkçası seyahat ederken günlük tutmakta zorlanmadım ama dönüşte bunları nete aktarmak biraz zahmetli oldu.
hem seyahat edip.notlarınıda günlük olarak anında nette yayınlayan gezginlerin önünde...
güzel yorumunuz için teşekkürler.
dilimiz döndüğünce yaşadıklarımızı ,gördüklerimizi anlatmaya çalıştık.
gitmiş kadar olmuşsanız ne mutlu bize.
17.10.2009
8 gibi kalkıyorum.kahvaltı için çatıya çıkıyorum kimsecikler yok.girişe gidiyorum.abdi yatıyor.dün lazkiyeye giderken uyandırmıştım bugünde kapıyı açması için uyandırıyorum.
Kahvaltı için ne yerim diye düşünürken aklıma meyve...
16.10.2009
Saat 5’te alarm ile uyandım.kısa bir hazırlıktan sonra yürüyerek 1 çeyrekte tren istasyonuna ulaştım.trenin hareket saatine 30 dakika var.perondaki şam treniymiş.10 dakika sonra perona çıktım.lazkiye treni gelmiş.görevliye...
Ynt: köşe-bucak,kap-kacak,balta-nacak SURİYE
15.10.2009
Sabah yatakta oyanalıyorum. Bugunu sadece alışveriş ve başıboş amaçsız gezmeye ayırdım.
Üst kata çıkıp kahvaltı istiyorum.175 suri.çıkıp amaçsız etrafta bir tur attıktan sonra otele dönüyorum.insilun iğnesi ile su toplayan yeri delip...
14.10.2009
Yine döne döne sabahı ettik.kahvaltı salonu yattığım katta ama full.
Boşalan bir masaya geçiyorum.norveçli bir çiftte geliyor.bakıyorum kahvaltı hazırlayan abi yetiştiremiyor.önce masadaki boşları toplayıp 3 bardak...
13.10.2009
Sabah otelde kahvaltının ardından 9’da mahmood abi ile buluşuyoruz.araç kia. crack de chevaliers ‘e doğru yola çıkıyoruz.yol boyu bazen kuran dinliyoruz.bazen feyruz.ümmü gülsüm.son ikisinde Mahmut abi hem eli hem dili ile...
12.10.2009
Sabah yine standart kuş sütü eksik kahvaltının ardından ;09:00 da açılacak neyşinıl müzenin önünde 8:50’de yoklamamı veriyorum.
Müzeyi çalışanlarla birlikte açıp turladım.
Büyük ve biraz düzensiz bir müze.
Kimi yerlerde...
11.10.2009
Sabah standart mükellef kahvaltının ardından yine yollardayız.istikamet maalula..bir taksi ile maalula minibüslerinin kalktığı el zeblatani otogarına gidiyorum -40 suri-maalula minibusu 5 dakikada doluyor.dün busraya beraber...
10.10.2009
Sabah koğuş kalk ile uyanıyoruz.şaka şaka.
İlk yan taraftaki abla kıpırdanıyor..kimseyi rahatsız etmemeye çalışarak güne hazırlanıyor.
Şeker hastalığından sonra bazen değişiklik göstersede beden saatim 7:00-7:30 a kurulu.o...
Başlamak her zaman zor olmuştur. her uzun seyahat öncesi midem ikirciklenir , kalbimde tarifsiz tatlı bir heyecan.
Yazmak , başlayıp yazabilmek daha zor gibi.-net’e aktarmak en zoru
Alanya da bedeni nadasa yatırdıktan sonra Hatay yolundayız.Suriye’ye girmeden farklı bir iklimdeyiz...