Arama sonuçlarınız

1. Kapitan

Artiach Ice Lake - Çadır İlk Kullanım Görüşleri

Ynt: Artiach Ice Lake - Çadır İlk Kullanım Görüşleri Teşekkür ederim Murat Abi. En yakın zamanda beraber bir etkinlikte kullanabilmek dileğiyle :)

2. Kapitan

Kamp Ocağı Seçimi

Yakıtın kolay bulunabilirliğini de göz ardı etme.
  3. Kapitan

Arazi İçin Bot Tavsiyesi

Ynt: Arazi İçin Bot Tavsiyesi Selamlar dostum, Emrah hocam linkleri vermiş zaten, bu linklerdeki botlardan birisini seçmeniz işinizi fazlasıyla görecektir. Ayakkabıların içlerine toprak dolduğundan bahsetmişsiniz. Bu durumu engellemek için tozluk kullanmanızı tavsiye ederim. Çok daha rahat...

4. Kapitan

Kamp Ocağı Seçimi

Ömer hocam ocağın çakmaklı modeli olduğunu bilmiyordum. MSR'ın sitesinde de ocak çakmaksız. Zaten yüksekte manyeto çakmadığı için benim için bir sorun teşkil etmiyor. Ocağın içerisine bir taşlı çakmak attım, işimi görüyor. Ocak ilk yandığında tel kısmın üzerinde mavi bir alev kaplanıyor, 10 sn...
  5. Kapitan

Kamp Ocağı Seçimi

Ömer hocam ocağı kendi kabından başka bir kap ile kullanmak olası değil. Ocağın deniz seviyesindeki testlerinde Jetboil'den daha hızlı kaynattığını gördüm. Fakat kuvvetli rüzgar altında gerçekten hiç verim kaybı yaşamıyor, rüzgarsız hava ile aynı zamanda suyu kaynatıyor. Yani Jetboil ile asıl...

6. Kapitan

Kamp Ocağı Seçimi

Ocak seçimini ihtiyacı belirledikten sonra yapmak gerekiyor. Bu sporun tüm malzemelerinde olduğu gibi ocak konusunda da tek bir malzemeyle dünyayı feth etme olayı malesef yok. Bende Trangia benzeri İsveç ordusunun askerlerinin kullandığı alkol ocağı var. Yakıt verimi kötü,biraz da ağır fakat...

7. Kapitan

Marmara Bölgesi Kamp Yeri Önerileriniz

Ynt: Marmara Bölgesi Kamp Yeri Önerileriniz Darlık barajı gerçekten güzel fakat çok fazla piknikçi ve balıkçı dolu oluyor. Bir de gölete girmek imkansız, dibi resmen çamur deryası. Fakat bilmediğimiz bir yer keşfettiyseniz, bizlerle paylaşırsanız seviniriz :)
  8. Kapitan

Ynt: Artiach Ice Lake - Çadır İlk Kullanım Görüşleri Çadırın altına patpat serdim. Hani şu eşyaları paketlemekte kullanılan, paketi açtığımızda da çıtır çıtır patlattığımız şeylerden :) Böylece hem çadırın tabanını koruyorum hem de extra konfor sağlıyorum. Çadır yan gergiler olmadan da...
  9. Kapitan

Ynt: Artiach Ice Lake - Çadır İlk Kullanım Görüşleri Yazını görmeden seni gördüm Yankı abi :) Kurdukça elimiz alışacak herhalde, fakat ilk gün halimizi görmeliydin. İnternetten tünel çadırların kurulu görüntülerine bakıp gittik, başka bir ipucu yoktu. Bağlantı iplerinin uzunlukları bile...

10. Kapitan

Marmara Bölgesi Kamp Yeri Önerileriniz

Ynt: Marmara Bölgesi Kamp Yeri Önerileriniz Hocam Selamlar, Biz de aynı arayış içerisindeyiz. Sıcakta orman kampı pek çekilmiyor. Hem İstanbul'daki tüm dereler kuruyor hem de orman içi çok nemli ve sinekli bir hal alıyor. Doğa saygısı sıfır olan dünya güzeli ülkemizde, hgele de İstanbul'da...

11. Kapitan

3 Hafta evvel Adrenalin Mağazaları'nın sahibi Yankı Bey'den aldığım çadırı ilk defa kurma şansına sahip oldum. Görüşlerimi yazmadan edemedim. Çadırı sert koşullar için aldığımdan yazın heba etmek istemiyordum fakat tünel çadır olması sebebiyle evde kuramamak beni yedi bitirdi. Sonunda cuma günü...
  12. Kapitan

Magnesium Firestarter

Ynt: Magnesium Firestarter Laboratuvar malzemeleri ve kimyasallar satan yerleri deneyebilirsin fakat satışlarında nasıl bir prosedür izlendiğini vs. bilmiyorum. Yani sade vatandaşa satılıp satılmadığından haberim yok. Üniversitelerin lab.larında vardır ama kullanabilmek için tez yazıyor vs...

13. Kapitan

Magnesium Firestarter

Ynt: Magnesium Firestarter Sodyum'da benzer etkiye sahip ve aynı oranda tehlikelidir. Aslında tüm alkali metaller benzer özellikler gösterirler ve su ile hızla reaksiyona girerler. Bunlar: Li (Lityum), Na (Sodyum), K (Potasyum), Rb (Rubidyum), Cs (Sezyum) ve Fr (Fransiyum) Neyse konu kimya...
  14. Kapitan

Magnesium Firestarter

Ynt: Magnesium Firestarter Bahsettiğiniz şey saf potasyumdur(metalik potasyum). Saf potasyum bıçakla kesilebilecek kadar yumuşak ve yağlı bir metaldir. Saf potasyumda şöyle bir sıkıntı var: Oksijen ile temas ettiğinde KO2 oluşturur, su ile temas ederse de KOH açığa çıkar açığa öyle büyük bir...
  15. Kapitan

Kamp Yemekleri

Ynt: Kamp Yemekleri Untmadım dostum düzenlemeyi yapalı olmuştu bir süre, kaynağı bir türlü hatırlayamadım. Yazıyı buraya koymadan bakındım uzun süre ama bulamayınca sonunda altına alıntı olduğunu belirttim sadece. İyi olmuş yazdığın. ;)

16. Kapitan

Kamp Yemekleri

Ynt: Kamp Yemekleri Bu başlığın daha çok piknik yemekleri konusuna kaymaya başladığını düşündüğümden; aşağıdaki yazıyı derleyerek üyelerimizin kullanımına sunuyorum: KAMPTA BESLENME Basit ipuçları *Yangın çıkartma tehlikesine karşı tedbirli olun *Yiyecek malzemelerini uygun yerlerde...
  17. Kapitan

190 gr Bütan Kartuş Kullanım Süresi Hakkında Bilgi

Ynt: 190 gr Bütan Kartuş Kullanım Süresi Hakkında Bilgi Touchig The Void adlı film (ve hikaye) geldi aklıma birden :)
  18. Kapitan

Adrenalin'den Gezenbilir Üyelerine Kamp Malzemelerinde %20 İndirim!.

Ynt: Adrenalin'den Gezenbilir Üyelerine Kamp Malzemelerinde %20 İndirim!. Ben de dün ihtiyaç duyduğum, zor ortamlar için kullanılabilecek bir çadırı Adrenalin Sahrayı Cedit mağazasına giderek aldım. Yanında Lafuma'nın yazlık pantolonlarından da bir tane aldım (tavsiye ederim yazın oldukça...

19. Kapitan

Kazma, Kürek , Balta, Çapa Bir Arada Nasıl Bir Alet Ama

Ynt: Kazma, Kürek , Balta, Çapa Bir Arada Nasıl Bir Alet Ama Hepsiburada da Coleman'ın benzer bir ürünü var. Çokta ucuz, dayanamadım aldım fakat 600 g. civarında olduğundan bir türlü yanıma almıyorum. :)
  20. Kapitan

Adrenalin'den Gezenbilir Üyelerine Kamp Malzemelerinde %20 İndirim!.

Ynt: Adrenalin'den Gezenbilir Üyelerine Kamp Malzemelerinde %20 İndirim!. Yankı abi selamlar. Uludağ'dan döndük yaşıyoruz :) Verdiğin tavsiyelerin altın değerinde olduğunu acı tecrübelerle de olsa bir kez daha anladık. Yarın indirim bitmeden dükkanı bombalamaya geliyoruz ;)

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR