Arama sonuçlarınız

1. ndogru

Ford Puma Motor Turbo Basıncı

Ynt: Ford Puma Motor Turbo Basıncı Kalkışta yüksek tork almak (mindere yapışmak !) arazi grup dişlisi oranlarına da bağlı , süratli grup dişlisi kalkışta sıkıntılıdır. Puma motor yani V-184 (zincirli motor) Duratorg mekanik pompalı 3 modeli var , 100 ps , 120 ps , 130 ps hepsinin...

2. ndogru

Satılık Defender

Arkadaşlar , A dan Z ye özenle toplanmış , kuru şase ile işe balanmış , yenilenmedik bir yeri kalmamış çok temiz Defender 1987 düz dizel motorlu aracımı satıyorum. İki defenderim var buna sanırım biraz fazla fiyat istediğim için satılmadı fiyatı 26.500 e düşürdüm .Maliyeti 43000 tl...
  3. ndogru

Cekme Belgeli Defenderin Muayne Sorunu

Ynt: Cekme Belgeli Defenderin Muayne Sorunu Her şeyi yapın , kesinlikle kendi başınıza motora numara çaktırmaya çalışmayın , başınıza ciddi bela alırsınız.

4. ndogru

Defender 110 Hız Sorunu

Ynt: Defender 110 Hız Sorunu Dişli oranlarını buraya yazmıştım. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=99370.0 Söyleyeceklerim Umut beyin yazdıklarından farklı değil. Düz dizel motora bir üst gurup dişlisini takamazsınız , hele rampası çok bir yerdeyseniz ayda bir baskı balata...
  5. ndogru

Yeni Kanunlar Ve Değişiklik Projeleri Hakkında

Ynt: Yeni Kanunlar Ve Değişiklik Projeleri Hakkında Sözün özü şu : O dedi bu dedi ,forumda böyle yazdı ile bu iş olmaz .İlinizdeki proje çizen makine mühendisine gideceksiniz son durumu ondan öğreneceksiniz ve hemen de uygulamaya geçin Makine mühendisinin dediği de bir ay sonra değişebilir.

6. ndogru

Ynt: Yeni Kanunlar Ve Değişiklik Projeleri Hakkında Bu "az kusur" konusuna çok itibar etmeyin , motorun başka marka olduğunu anlarlarsa iş çok zor hale gelebilir .

7. ndogru

Ynt: Yeni Kanunlar Ve Değişiklik Projeleri Hakkında Özgür bey bizde kanun yönetmelik uygulama , bölgeden bölgeye , bu günden yarına değişir . Motor ve direksiyon konusu en son sizin bildiğiniz gibiydi ancak dün yeni bir uygulama duydum , eski model motora izin vermemişler yeni model ford...
  8. ndogru

Merhaba İstanbulda Satılık 15.000 -20.000 Tl Arasında Defender Varmı

Ynt: Merhaba İstanbulda Satılık 15.000 -20.000 Tl Arasında Defender Varmı Eğer her el düşeş atan biri değilsen 15-20 bine temiz defender olmaz !
  9. ndogru

Puma Motor Konusunda Yardim

Ynt: Puma Motor Konusunda Yardim Emrecan hoş geldin . Ruhsata motor işletme konusu aynen Derya beyin yazdığı gibi yani artık işlenmiyor ama muayede " motor numarası okunamıyor ,hafif kusur" diye geçme ihtimali var fakat bunu iyi araştırmak lazım motorun değişmiş olduğunu anlayan tuv görevlisi...

10. ndogru

Defender 2,9 Ford Turbo Motor Hakkında Bilgi

Ynt: Defender 2,9 Ford Turbo Motor Hakkında Bilgi "mekanik problemi yok" da değişken bir ifade . Mesela aks -kafa- şaft - istavroz - diferansiyel dişlileri nde olan boşluklar benim için mekanil problemdir kalkışlarda ,vites değiştirirken kat küt sesi duyarsınız . Araç vitesteyken el fireninin...

11. ndogru

Defender 2,9 Ford Turbo Motor Hakkında Bilgi

Ynt: Defender 2,9 Ford Turbo Motor Hakkında Bilgi Merhaba, hoş geldiniz . 130 luk defenderler eğer çift sıra koltuklu ise tutulan araçlardır. 2.9 ford motoru sanırım transitlerde 1995 e kadar kullanılan "banana motor" tabir edilen motor . Ekonomik (az yakan) ve turbosuyla birlikte olunca güçlü...
  12. ndogru

Direksiyon Simidi Değişikliği Hk.

Ynt: Direksiyon Simidi Değişikliği Hk. Aynı sıkıntı benim başımda . Direksiyon bağlantısını kesmek kaynaklamak güvenlik riski oluşturacağından böyle yapmadım , küçük frezeli direksiyon taktım ancak . Eski direksiyondan söktüğüm freze ile spor direksiyon için boss denilen bağlama aparatı...

13. ndogru

Defenderi Hidrolik Direksiyona Çevirme Hk.

Ynt: Defenderi Hidrolik Direksiyona Çevirme Hk. Başka aracın uygun hidrolik pompası kullanılabilir mesela rover da 2007 den sonra ford motorlarda ford hidrolik direksiyon pompasını kullanıyor. Direksiyon kutusuna gelince , defenderin direksiyon kutusu tersdir .sağdan direksiyon soldan...
  14. ndogru

Defender Elektrik Tesisatı Hk.

Ynt: Defender Elektrik Tesisatı Hk. Komple elektrik tesisatı çok pahalı değil , hatta yapmaktan daha ucuza gelir . Sanırım 600-700 tl civarındadır. Burda bir sorun var ! Eğer aracınızın elk tes. değiştirirken " bare yeni model yapayım , td5 tipi düğme kutusu ve torpido da uygulayayım" Derseniz...
  15. ndogru

Yurt Dışından Motor Getirme Hakkında

Ynt: Yurt Dışından Motor Getirme Hakkında Son uygulamaya göre aracın üretim yılında üzerinde olmayan bir motoru araca atamazsınız ,mesela 1987 defendere 300 tdi motor atamazsınız , ruhsata işlenmiyor TSE onay vermiyor. Ancak motor işlenmeden kullanma imkanı var sanıyorum çünki "motor numarası...

16. ndogru

Defender 110td Mi Yoksa Puma Mı ?

Ynt: Defender 110td Mi Yoksa Puma Mı ? Tamam , yanlış anlamışım . Turbosuz 100 ps de iyi bir güç gerçekten .
  17. ndogru

Defender 110td Mi Yoksa Puma Mı ?

Ynt: Defender 110td Mi Yoksa Puma Mı ? Hüseyin bey , Bd 30 için volantın içinin alınması , motor kulağı yapılması , priz direk frezesinin uydurulması vs .. gibi uyarlama çalışmalarından bahsedip en uygun motorun bd30 olduğunu söylüyorsunuz. Oysa ; Puma motorun girişi Defender R380 veya Lt77...
  18. ndogru

Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

Ynt: Yeni Bir Defender Doğmak İstiyor. (bu Ara Çok Yeni Birşey Değil Ama...) İyi ki öyle olmuş , eski millere yeni direksiyon uymuyor , eski tip direksiyon da piyasada kalmadı. Mil de pahalıymış.

19. ndogru

Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

Ynt: Yeni Bir Defender Doğmak İstiyor. (bu Ara Çok Yeni Birşey Değil Ama...) Hayırlı olsun , direksiyon simidini nasıl uydurduğunuzu öğrenebilirmiyim , göbek kaynak mı yapıldı ?
  20. ndogru

puma motor takanlar hiç v184 şanzıman koymayı düşündü mü

Ynt: Puma Motor Takanlar Hiç V184 Şanzıman Koymayı Düşündü Mü Bahsettiğin çıkış mili şu sanırım : "TUD500020" 42 sterling miş ingilazyada

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR