Arama sonuçlarınız

1. TA1KC

ARB Tampon ve Bull Bar

Ynt: ARB Tampon ve Bull Bar Aramıza hoşgeldiniz :)

2. TA1KC

Grand Cherokee 3.0 CRD ile Off-Road Olur mu?

Ynt: Grand Cherokee 3.0 CRD ile Off-Road Olur mu? AT/S AT/R İkisi de biraz çamura daldığında uçak lastiği gibi dümdüz olur orası da ayrı konu. ;)
  3. TA1KC

1 Soru 1 Cevap

Ynt: 1 Soru 1 Cevap ;D Konu uzun süre altlarda kalınca benim de aklımdan çıkmış malesef. Madem öyle verelim cevapları, 1-Bütün tahminlerde olduğu gibi Citroen 2CV 2-Kimsenin bilemediği Alman altyapılı İsveç menşeili DURO MOWAG 3-Renault altyapılı Fransız menşeili SISU

4. TA1KC

Grand Cherokee 3.0 CRD ile Off-Road Olur mu?

Ynt: Grand Cherokee 3.0 CRD ile Off-Road Olur mu? Karter koruması! Olmayacağını sanmıyorum ama standartlar arasında yazmayınca uyarayım dedim.
  5. TA1KC

Diferansiyel Kilidi

Ynt: Difransiyel Kilidi Rica ederim. :)

6. TA1KC

Diferansiyel Kilidi

Ynt: Difransiyel Kilidi Benim anlatımım biraz eksik olmuş kusura bakmayın. Lock kademesi,H'a paralel olup,normalde H'ta gittiğinizde eşit olmayan tork dağılımını 50:50 yapmak ile yükümlüdür.Yani atıyorum H'ta normalde %60 arka %40 ön dağıtılıyorsa hareket,lock konumuna alındığında bu %50-%50...

7. TA1KC

Diferansiyel Kilidi

Ynt: Difransiyel Kilidi Öncelikle hoşgeldiniz ve aracınız hayırlı olsun. Kısaca izah edeyim; H=High-range'e tekabül ediyor.Aracın yüksek devirde yani standart şartlarda seyir ederken kullanılan kademe. L=Low-range'e tekabül ediyor.Şanzımandan alınan hareketin transfer kutusunda birinci vitese...
  8. TA1KC

Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım

Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım Mevcut lastikleriniz bayağı ufakmış. Bizim Galloper'daki BFG ATler de 225,koca çamurluğun içinde bisiklet lastiği gibi kalıyor. ZJ GC'de de öyle olacağını düşünüyorum.Örneğin şu anda 275 lastik var Galloper'da, bana mısın demiyor,daha büyüse büyür. Biraz...
  9. TA1KC

Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım Ah kusura bakmayın açıklamayı unutmuşum. ARB Air Locker,pnömatik çalışan bir diferansiyel kilididir.Araca yerleştirilen bir kompresör vasıtasıyla tetiklenir ve sürücü istediği zaman bir düğmeye basarak diferansiyel kilidini aktif hale getirir.

10. TA1KC

Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım Teşekkür ederim,sizi sormalı? :) Tabii ki yükseltmek de engel aşma kapasitesini arttırır fakat yükseklik açısından benim önerim ilk elden lastikleri değiştirmek,ondan sonra gerekli ise yükseltme işlemi uygulamak olur.

11. TA1KC

Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım Bir de ek bilgi; Aracınız 4H konumundayken,normal sürüş şartlarında motordan alınan torkun büyük bir kısmı arka aksa iletilmekte.Ön ve arka tekerlekler arasında sürat farkı(çekiş kaybı) yaşandığında ise tork dağılımı durum düzelene kadar iki aks arasında...
  12. TA1KC

Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım Arazi performansınızı direkt etkileyecek bir öneri; Ön aksa ARB Air Locker takmanızı öneririm.Arkaya da takabilirsiniz ki bu daha da yüksek performans almanızı sağlar.Sistem ne kadar sürücü kontrollü olursa,o kadar performanslı olur.

13. TA1KC

Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. :) Aracınızın transfer kutusu model numarası NV249 olup,diferansiyel sistemlerinde viscous coupling'i kullanmaktadır. Bu transfer kutusunun arazi performansında sahip olacağı negatif etkilerden biri,kışın sıvıların soğudukça...
  14. TA1KC

Piyasadaki ve Kamudaki Satılık 4x4 ler

İster insan taşımacılığı,ister ormandan ağaç çekme,ister oxford. Multifonksiyonel Defender,kaçmaz bu kaçmaz.Kupon Defender ;D
  15. TA1KC

1 Soru 1 Cevap

Ynt: 1 Soru 1 Cevap Yüksel abi Can ben Can :) 1. zaten basitti,bakalım 2. ve 3. resimlere cevap gelebilecek mi?

16. TA1KC

1 Soru 1 Cevap

Ynt: 1 Soru 1 Cevap Boşluk vermeyelim. 1. 2. 3.
  17. TA1KC

1 Soru 1 Cevap

Ynt: 1 Soru 1 Cevap Volvo Sugga ;)
  18. TA1KC

Gezenbilir Kısırkaya - Çiftalan Off-Road Gezisi (29 Nisan 2007)

Ynt: Gezenbilir Kısırkaya - Çiftalan Off-Road Gezisi (29 Nisan 2007) Vallahi işin aslı,sene başında Bolluca'da orman içinde yaptığımız ufak gezide Acmat bayağı gözümü korkuttu.O ıslak çamurlu rampaya rağmen tam gaz gidip bütün kafileyi arkada bıraktıktan sonra,bu aracın sınırlarını zor görürüz...

19. TA1KC

LR Defender 110

Ynt: LR Defender 110 Ben yardımcı olayım; www.imageshack.us sitesinden kayıt olmadan resim yükleyebiliyorsunuz.Bunun için anasayfayı açıp,koyacağınız resmi browse komutunu kullanarak bilgisayarınızdan bulduktan sonra aşağıdan host it tuşuna basmanız yeterli. Ortadaki kutucuklarda boyut opsiyonu...
  20. TA1KC

Gezenbilir Kısırkaya - Çiftalan Off-Road Gezisi (29 Nisan 2007)

Ynt: Gezenbilir Kısırkaya - Çiftalan Off-Road Gezisi (29 Nisan 2007) Tahminimce bir sonraki gezimiz kumsal bölgelere olacaktır.Artık Acmat'ı da kumda bir denemek lazım,bakalım söylentiler doğru mu? Gerçi zamanında Dakar şampiyonu olması hafiften ikna edici ama bizzat test etmek gerekli tabii.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,087
Kayıtlı Üye Sayımız
166,999
Kaydolan Son Üyemiz
Hüseyin Erbilek

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.