Arama sonuçlarınız

1. GokhanUzun

B. Ağrı Dağı Kış Tırmanışı (18-23 Şubat 2007)

İnşallah kazasız belasız zirve yaparlar. İyi haberlerini bekliyoruz.

2. GokhanUzun

Kısa Bir Faaliyet

Uzun bir aradan sonra 10 şubat cumartesi günü tekrar ikitekerlek üzerindeydim. Mustafa , bir yıl kadar önce ayağını kırmış (Üstelik 2 ay arayla 2 kez ve aynı ayak :o ) ve kendini yeni yeni toparlıyor ; Tolga ise bisiklet faaliyetlerine yeni başlıyor. Biraz da kısa kış günlerinin etkisiyle...
  3. GokhanUzun

Dağcılığa Nereden Başlamalı?

Ynt: Dağcılığa Nereden Başlamalı? Yol gösterici olabileceği düşüncesiyle Haldun Aydıngün tarafından uzun süre önce yazılmış bir yazıyı ekliyorum. Önemli olan biraz da sizin bu spordan ne beklediğiniz ve dağcılığın hayatınızda ne kadar öneme sahip olacağıdır aslında. Yazıdaki temel yaklaşım...

4. GokhanUzun

Dağcılığa Nereden Başlamalı?

Ynt: Dağcılığa Nereden Başlamalı? Yaşın önemi yok. Merak ve motivasyonun çok önemi var. Meraklı ve istekli iseniz işin teori kısmını makul bir sürede öğrenebilirsiniz. Sonrası pratik , pratik , pratik ... Teorik eğitimler ve faydası olabilecek her yazıyı okumak çok önemli. Diğer yandan bence...
  5. GokhanUzun

Board Oyunu...

Ynt: Board Oyunu... unimog

6. GokhanUzun

Doğa Sporcusunun Kol Saati?

Suunto markası özellikle doğa sporlarında kullanılan saatler üretmesi ile tanınıyor bildiğim kadarıyla. Hangisi daha kaliteli bilemem ama birkaç arkadaşımda Casio'nun protrek serisi saatlerden var ve genel olarak memnuniyet durumu hakim. Son Ağrı tırmanışımızda protrek 80 serisi bir saati GPS...

7. GokhanUzun

Dağlarda Kirlilik Sorunu

Ynt: Dağlarda Kirlilik Sorunu Asıl sorum buydu aslında. :) Diğer konuyu derinlemesine konuşacak bilgi birikimim yok! 8.000'lik bir dağın hayalini bile kuramıyorum. Okuduklarımız ve seyrettiklerimiz işin aksiyon kısmıyla alakalı oluyor daha çok. Yurdumuz özelinde düşünürsek tecrübeli...
  8. GokhanUzun

Tavsiye Edeceğiniz Web Siteleri

Ynt: Tavsiye Edeceğiniz Web Siteleri http://www.mtbtr.com Bisiklet severler için güzel bir site. Faaliyet raporları , rotalar , tamir bakım bilgileri vs
  9. GokhanUzun

Dağlarda Kirlilik Sorunu

Sedat Hocam şahane bir saptama yapmış. :) Oralarda ki kirlilik düzeyi çok yükseldiği için Nepal hükümetinin dağdan indirilen metalleri (Özellikle boş oksijen tüpleri rota üzerinde bırakılıyormuş) kilosuna para ödeyerek satın almak gibi bir tedbire başvurduğunu okumuştum. Aslında oralara kadar...

10. GokhanUzun

Dağlarda Kirlilik Sorunu

Benim çok da uzun yıllara dayanmayan tecrübelerimle teşhis edebildiğim kadarıyla bütün malzemesini sırt çantasında taşıyan doğaseverler için böyle bir durum söz konusu olmuyor genellikle. Ağırlıklı olarak yerel halk (Piknik yapan ve alkol alan gençler, çobanlar v.s.) bu konuda daha çok paya...

11. GokhanUzun

Aladağlar'da Bir Hafta

Ynt: Aladağlar'da Bir Hafta Yurdum insanı + manzaralı sulak bir yer = kaçınılmaz olarak mangal keyfi Bu denklem Barazama (Kapuzbaşı) Şelaleleri için de geçerli elbette. Küçük boy ve kapkara renkte bir keçi cinsi besliyorlar burada. Ama istisnasız hiç birinde başka renkte bir leke dahi yok...
  12. GokhanUzun

Aladağlar'da Bir Hafta

Ynt: Aladağlar'da Bir Hafta Çelikbuyduran rampasına girmeden önce ... Çelikbuyduran'a vardığımızda bu enerjimizden eser kalmamıştı :) Yücel'in aliminyum folyodan yaptığı ultraviyole koruması ;D Çorak dağlarda geçen bir haftadan sonra Barazama Ormanı'nın yeşillikleri ilaç gibi gelmişti :)...

13. GokhanUzun

Doğum Günlerimiz

Ynt: Doğum Günlerimiz 5 aralık 1969 ehm ... Sanıyorum şu ana kadar tek yay benim :) Bu kadar maceraperestin arasında daha çok yay vardır sanıyordum ::)
  14. GokhanUzun

Kamp Ocağı Seçimi

Primus omnifuel ocağı geçen yıl Ağrı kış tırmanışında kullandık. Çok güçlü yanan bir ocak. Benim görebildiğim bir dezavantajı yok açıkçası. Ocağın sahibi olan arkadaşım ön ısıtma için ispirto kullanıyordu. Bunun yanında primus multifuel ocak da hem benzin hem de kartuş yakabiliyor. Sanırım arada...
  15. GokhanUzun

Kamp Ocağı Seçimi

Evet hatırladım. Sanırım askı ocağı tipinde bir dizayn türetmişlerdi. Daha dengeli olması açısından.

16. GokhanUzun

Kamp Ocağı Seçimi

Tavsiye edilebilecek diğer bir benzin ocağı MSR XGK. Tam bir kar eritme canavarı. Kış dağcılığı için ideal. Ancak MSR'ın plastik pompaları bana hiç bir zaman güven vermemiştir. XGK'nın eski modeli 120 EURO gibi bir fiyatla satılıyor sanırım. Buradaki benzin ocağı fiyatları gerçekten çok uçuk...
  17. GokhanUzun

Kamp Ocağı Seçimi

Benzin ocağı olarak Optimus Nova kullanıyorum ve çok memnunum. Ön ısıtma için ayrı bir yakıt taşımak gerekmiyor. Bu ocakta sadece saatçi benzini kullanıyorum ve ön ısıtma işlemi 20-30 saniyede halloluyor. Eğer yer kaplamayan ufak bir ocak edinmek temel amaç ise benzin ocağından daha hesaplı...
  18. GokhanUzun

Ağrı Dağı Kış Tırmanışı (01-04 Ocak 2007)

Ynt: Ağrı Dağı Kış Tırmanışı (01-04 Ocak 2007) 3.800 kampı. Burada çadır yeri açmak biraz zahmetli oldu... Bu gece zirve deneyeceğiz.

19. GokhanUzun

Ağrı Dağı Kış Tırmanışı (01-04 Ocak 2007)

Ynt: Ağrı Dağı Kış Tırmanışı (01-04 Ocak 2007) Otelde son hazırlıklar. Yücel haritadan kamp yerlerinin pusula açılarını hesaplıyor. Ertesi gün tırmanış başlıyor ya yılbaşı akşamı içmeden uçtuk desek yeridir :) Yoldaki kar durumundan dolayı araçtan 1.640 metre civarında inmek zorunda...
  20. GokhanUzun

Haritayı Saklayabileceğin En Güvenilir Yerin Yüreğindir

Umarım beğenirsiniz. Haritayi saklayabilecegin en guvenilir yerin yuregindir. Dostum, gunese bak, topraga bak, suya bak, buluta bak fakat, arkana bakma. Kimin geldigi onemli degil, kimin gelmedigi de... Unutma, yolcu degisir, yol degisir, ama menzil degismez. Yolcuya bakip, yolunu tanima...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,112
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
spac emice

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR