Arama sonuçlarınız

1. GokhanUzun

Dağcılık Federasyonu ve Üniversite Kulüpleri Kaosu...

Ynt: Dağcılık Federasyonu ve Üniversite Kulüpleri Kaosu... Konu ile ilgili yayınlanan soz mesaj aşağıda. Özellikle bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu toplantıya önceden toplantı sekreteryasına katılım bilgisi verilmek suretiyle isteyen herkes katılabilir...

2. GokhanUzun

Ynt: Dağcılık Federasyonu ve Üniversite Kulüpleri Kaosu... Murat'ın siteye eklediği bir duyuru var. Aşağıdaki linkten ulaşılabilir. Gereksiz yer kaplamamak amacıyla sadece linki yazıyorum. Çağrısı çok önceden yapılmış bir toplantıdır ve izleyici olarak herkes katılabilir. Vaktiniz olursa gelin...
  3. GokhanUzun

Hayatı İdame Teknikleri

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri Açlık illaki bir hayvanın eti ile giderilecekse avlanmak yerine tuzak kurmak tercih edilmeli. Avlanmak çok enerji kaybettiren bir eylem. Tuzak kurmak daha mantıklıymış. Bir survival kitabında okumuştum.

4. GokhanUzun

Ne Tür Bisiklet Faaliyetlerini Tercih Ediyoruz?

Ynt: Ne Tür Bisiklet Faaliyetlerini Tercih Ediyoruz? Köpek kovucular hakkında tek bildiğim bizim duyamadığımız fakat köpekleri çok rahatsız eden bir frekansta ses dalgaları yayıyor oldukları. Hiç kullanmadım. Ne derecede işe yaradıklarını veya bahsettiğin saldırgan cinslerde nasıl bir etki...
  5. GokhanUzun

Ynt: Ne Tür Bisiklet Faaliyetlerini Tercih Ediyoruz? Downhill (İniş) tarzını seven bir arkadaşım var. Bisikletini ilk gördüğümde " bu ne la ! " tarzında bir tepki vermekten kendimi alamamıştım. Hayvani süspansiyonlara sahip bir aletti. Asıl fiyatını duyunca hayretim tavan yapmıştı. Meğer iniş...

6. GokhanUzun

Ynt: Ne Tür Bisiklet Faaliyetlerini Tercih Ediyoruz? Köpekleri çok takmamak gerek bence. Onlar her daim olacaklar ve her fırsatta bizi kovalayacaklar. En güzeli hiç tınmadan geçip gitmek.

7. GokhanUzun

Ağrı Dağı Kış Tırmanış Denemesi

Ynt: Ağrı Dağı Kış Tırmanış Denemesi Bu tırmanış bizim için büyük tecrübe olmuştu. Bu tarz tırmanışlarda hesapların çok ince yapılması gerekiyor aslında. Ekip uyumu belki de böyle bir tırmanışın başarısı için ilk faktör. Tabii ki hava durumundan sonra :)
  8. GokhanUzun

Çadırların Bakımı

Ynt: Çadırların Bakımı Bence Sedat doğru söylemiş. Yaz - kış faaliyet yapan kişilerin kış için bir ton para ödeyip aldıkları çadırları yaz faaliyetlerinde kullanmaları yazıktır , günahtır , müsrifliktir diyorum ben de :) 20 - 50 YTL aralığında rahatlıkla alınabilecek faaliyet amacımıza uygun...
  9. GokhanUzun

Çadırların Bakımı

Ynt: Çadırların Bakımı Çadırların taban kısımları en çabuk aşınan kısımlar oluyor. 2-3 yıl içinde çadırınız tabanı çok aşınmış hatta birkaç yerden delinmiş ama tentesi gayet temiz bir şekle dönüşebilir. Çadır tabanı ebatlarında kesilmiş bir yaygıyı çadırımızı kurarken tabanın altına...

10. GokhanUzun

Benim tercihim her zaman kamplı ve uzun mesafeli faaliyetlerden yana olmuştur ama bu tip faaliyetleri de istediğim sıklıkta yapma şansım olmuyor maalesef. Bisikletten uzak kalmamak için Vize - Kıyıköy - Vize , Hadımköy - Karaburun - Hadımköy , Aytepe - Orhangazi benzeri günübirlik uzun mesafe...

11. GokhanUzun

Ynt: Dağcılık Federasyonu ve Üniversite Kulüpleri Kaosu... Bence temel sorun şudur ki "federasyon herkesin federasyonu olmayı başaramıyor".
  12. GokhanUzun

Ynt: Dağcılık Federasyonu ve Üniversite Kulüpleri Kaosu... Periyodik olarak federasyonla klüpler arasındaki fikir ayrılıkları gündeme gelir ; konu hakkında çok sert yazılır ve konuşulur ama çözüm anlamında pek birşey olmaz. Dağlarkızı'na katılıyorum. Polemik yaratmamak için bu konuda ben de...

13. GokhanUzun

Dağcılıkta Yorgunluğun Önlenmesi

Ynt: Dağcılıkta Yorgunluğun Önlenmesi Yeterli miktarda sıvı alınıp alınmadığının tespiti için kişinin kendini kontrol altında tutması gerekiyor. Normal şartlarda dehidre olmayan bir dağcı günde 1 lt civarında açık sarı renkte idrar çıkarır. İdrarın rengi çok açık ise mineral eksikliğine ; çok...
  14. GokhanUzun

Ağrı Dağı Kış Tırmanış Denemesi

Zirve ile taçlandıramadığımız bir tırmanış ... Olsun dağda olmak her zaman güzeldir :) Ekip : Yücel Bağatur Gökhan uzun Mehmet Aksoy Ekip Lideri: Yücel Bağatur Bölgenin Adı: Doğubayazıt / Ağrı Hava Durumu: 09 / 10 Ocak 2006 :1.850 –...
  15. GokhanUzun

Bisikletçiler Buraya

Ynt: Bisikletçiler Buraya Hiç şüphem yok yapar ;D

16. GokhanUzun

Bisikletçiler Buraya

Ynt: Bisikletçiler Buraya Ancak kilitlenebilen amortisörlerin de hatırı sayılır fiyatlara satıldığını biliyoruz :)
  17. GokhanUzun

Bisikletçiler Buraya

Ynt: Bisikletçiler Buraya Eğer arka süspansiyon kilitlenebilen bir amörtisöre sahipse inişlerde tadından yenmez. Ama sürekli çalışan bir arka süspansiyon düz yolda ve tırmanırken büyük güç kaybına yol açar. Bu durum tecrübeyle sabittir :) İlk uzun mesafe turumu Eğirdir - Antalya arasında...
  18. GokhanUzun

Balıkesir - Manisa Bisiklet Turu

Ynt: Balıkesir - Manisa Bisiklet Turu Bakarsın uygun koşullar oluşur ve benzer bir faaliyet yapılabilir.

19. GokhanUzun

Aladağlar'da Bir Hafta

Aşağıdaki faaliyet günlüğünü üyesi olduğum dağcılık klübünün mail grubuna hitaben yazmıştım. Kişiler yabancı gelecek ama raporda revizyon yapmak için vaktim yok kusuruma bakmayın :) Bu faaliyeti 07 - 15 Temmuz 2006 döneminde Aladağlar'da yapmıştık. Epeyce bir süredir Yücel ile aramızda...
  20. GokhanUzun

Sırt Çantasının Yerleştirilmesi

Ynt: Sırt Çantasının Yerleştirilmesi Bu arada , bahsi geçen yenilebilir bitkileri tanıtan tercihen resimli bir kaynak biliyor musunuz ? Benim bulduğum 1-2 kitap oldu ama bizim coğrafyamıza çok hitap etmiyorlarmış gibi geldi bana.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,113
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
spac emice

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR