Arama sonuçlarınız

1. semaver

Bitkisel Yağların Dizel Motorlu Tarım Araçlarında Yakıt Olarak Kullanılması

Ynt: Bitkisel Yağların Dizel Motorlu Tarım Araçlarında Yakıt Olarak Kullanılması Motorine biyodizel katma zorunluluğu ülkemize de gelecek-hatta kanunu çıkacaktı ne oldu takip edemedim. Bizde de motorine %2'ye kadar biyodizel katıp biyomotorin diye satan dağıtımcı firmalar var, motor...

2. semaver

KOCA AYAK FRONTERA

Ynt: KOCA AYAK FRONTERA Çok güzel durmuş. Aracınız hayırlı olsun.
  3. semaver

2006 Grand Vitara XL7 TD Modifiyesi

Oğuz Bey, Tahsiliniz veya eğitim durumunuzu bilmem, zaten beni de ilgilendirmez. Mekanik bilginiz ve tecrübeniz konusunda ise ben dahil forumdaki birçok kişinin şüphesi olmadığını düşünüyorum. Okuldaki hocalarımın (kimyager doçent, prof vs.) hepsinin arabası vardı, ama lastik patlasa...

4. semaver

Benim işim yakıt analizi, zaman zaman elinde şişe tipler geliyor arabam bozuldu yakıttan diyor, bakıyoruz, yakıt içsen içilir... Ama ne oluyorsa oluyor servis aracı garanti dışı bırakmak için bir bahane buluyor. Depo numunelerinin geneli standart dışıdır. Yakıtla gelen eser miktardaki su...
  5. semaver

Ynt: Bitkisel Yağların Dizel Motorlu Tarım Araçlarında Yakıt Olarak Kullanılması Unutmuşum, dizel yakıt en stabil yakıt türüdür, bekletmekle kolay kolay birşey olmaz. Standart bir motorini 15-20 gün değil 6 ay bile bekletseniz ilk marşta çalışır. Biyodizelde ise üretim sırasında...

6. semaver

Ynt: Bitkisel Yağların Dizel Motorlu Tarım Araçlarında Yakıt Olarak Kullanılması Şenol Bey, Kimyasalları ne oranda kullandığımı hatırlamıyorum, 4 yıl önce denemiştim. Ancak sitede yazılanı uyguladım diye hatırlıyorum. Kimyasalları ise Eminönü'nde kimyasal malzemeler satan...

7. semaver

Oğuz Bey egr valfinin amacı egsoz gazını tekrar yakmak değildir.(Zaten yanmaz) Olay şudur: Motor içinde patlama anındaki sıcaklık 1200 küsur dereceyi bulur. Bu 1200 küsur geçildiğinde hava içerisindeki azot (bolca bulunur-%70 ten fazlası azot) oksijenle birleşerek zehirli olduğu bilinen azot...
  8. semaver

Ynt: Bitkisel Yağların Dizel Motorlu Tarım Araçlarında Yakıt Olarak Kullanılması Merhaba Şenol Bey, Ben kendi biyodizelimi (1,5 L kadar) ürettim ve denedim. Hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Üstelik internetten aynı makaleyi (journey to forever) bulup...
  9. semaver

Nihayet aracımın motorunu bakıma soktum: Enjektörler elden değişti, ayar çekildi, intercooler söküldü temizlendi, egr valfi kapatıldı (akabinde motor arıza yandı ama şimdilik umursamıyorum) hava debimetresi sökülüp (aynen spreyle) temizlendi ve sonuç olarak az bişey güç artışı ve siyah dumanda...

10. semaver

Enjektörde sorun var mı yok mu anlamak için kts cihazına bağlatabilirsiniz. Bizim buralarda 40 tl karşılığında yapıyorlar, motorun tüm verilerini görüyorsunuz. Benim enjektörler revizyona girecek mesela... Doktor Bey, yakıt arttı demişsiniz. Önceden siyah duman falan var mıydı...

11. semaver

Çakmak Taşı ile Ateş Yakmak

Ynt: Çakmak Taşı ile Ateş Yakmak Ateş yakmayı, ateşle oynamayı vs. çok sevdiğim için çakmaktaşı ve bow drill gibi yöntemleri defalarca denedim. En kolayı çakmaktaşı. Bu yöntemde çelik olarak da olabildiğince sert karbon çeliği (yani adi çelik, paslanmaz çelikle kıvılcım üretemezsiniz)...
  12. semaver

Uzman sorusunun yanıtı, 1. vites oldukça iyi tutuyor aracı, ancak 2. vites bizim Hereke rampasında çok da tutmuyor. Frenle destekleyerek iniyorum. (Resmini de akşam koyacağım.) Muhteremin biri dedi ki motor gücünü aynen dinamoda görme şansın yok, çünkü motor gücü kranktan alınan...

13. semaver

Mustafa Bey, anladığım kadarıyla debimetre değerini kts cihazından okuyorlar. Çünkü ona baktıktan sonra usta bozulduğunu söyledi. (Bu arada diğer usta sağlamını takıp denemek lazım dedi. Neye göre karar verdiklerini bir dahaki gidişimde soracağım.) Asıl daha teknik bir sorum...
  14. semaver

Zaten tüketiminin fazla oluşundan belli. Gaza azıcık dokununca 10 L civarı yakıyor 100 km'de. Gözlediğim kadarıyla devir yükselince siyah duman (yani PARA) atıyor. Sakin kullanımda çok fazla yakmıyor. Zaten önümüzdeki hafta yaptıracağım, o zamana kadar sakin sakin kullanıyorum. Gerçi...
  15. semaver

Mustafa Bey, Bosch car iyi güzel hoş da anladığım kadarıyla biraz pahalı. Kts cihazı bulunan ama Bosch ismi taşımayan normal yerler de var, üstelik Bosch servisten ayrılan ustalar kurmuş, daha hesaplı ve çok daha iyi ilgileniyorlar. Ben İzmit Körfez sanayide önce malum markalı dizel pompa vs...

16. semaver

Şaft boşluğu güzel tahmin, motor titreşimi ile yapıyor, ama sadece araç hareket ederken yapıyor. Durduğu yerde motor stop etse dahi yapmıyor. Bu arada siyah duman olayını da epeyce inceledim. Kapalı garajda dik rampada durup kalkış yaptığımda net bir biçimde gördüm. Zaten yakışı da gördüğüm...
  17. semaver

Teşekkürler Oğuz Bey, epeyce yardımcı oldunuz. Aslında sadece motorda değil yürüründe de sıkıntılar olabileceğini düşünüyorum, gaza yüklenince titreşim ve ses geliyor aşağılardan biryerlerden... sanırım İzmit sanayide Bosch servis var, gidip bir ara göstermek gerekecek...
  18. semaver

Garip bir motor yapısı var, düşük ve yüksek devir istemiyor, illa orta devirlerde kullanılacak. 2000-3000 aralığı optimal, 3500 üzerini kesinlikle istemiyor. Ama chip den sonra istemese de çıkıyor. Direksiyon bol turlu, döndür döndür bitmiyor. Zaten büyük araç gövdesini de katınca eski model...

19. semaver

Emir Bey ben dediğiniz soğuktaki hantallığı çok farketmedim, kanımca soğuk, sıcak her daim hantal gibi geldi. :D Ama zaten soğuk motor normalde çok diri olmaz. Öte yandan bende başka bir durum var. Motor devri kalkışta, yada mesela kasisten geçerken yavaşlayıp hadi vites küçültmeyeyim ikiden...
  20. semaver

CENMAX ARAÇ KAYIT CİHAZI

Ynt: CENMAX ARAÇ KAYIT CİHAZI Hayılı satışlar Tuğsan Bey.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,113
Kayıtlı Üye Sayımız
167,019
Kaydolan Son Üyemiz
Nilay Gündüz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR