Arama sonuçlarınız

1. Trakya Gezi

Çayırın Sultanları; Dünden Bugüne Kırkpınar Başpehlivanları

Onlar, bu yıl ( 2012 ) 651. yılını kutlayan geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı, Kırkpınar Er Meydanı’nın çayırlarının unutulmaz başpehlivanları... Onlar, Osmanlı’nın son yüzyılında bazılarının isimlerine rivayetlerden ve tarihi kayıtlardan ulaşabildiğimiz, bazılarının namını...

2. Trakya Gezi

651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Programı ( Kırkpınar 2012 )

Edirne'nin derin köklerden beslenen en değerli kültür öğelerinin başında yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 2012 yılında 651. yılını kutlamaya hazırlanıyor. 2010 yılında UNESCO tarafından "İnanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası" listesine alınan Kırkpınar Yağlı Güreşleri; Edirne Valiliği'nin ev...
  3. Trakya Gezi

651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri, 2012 Programı

Edirne'nin derin köklerden beslenen en değerli kültür öğelerinin başında yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 2012 yılında 651. yılını kutlamaya hazırlanıyor. 2010 yılında UNESCO tarafından "İnanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası" listesine alınan Kırkpınar Yağlı Güreşleri; Edirne Valiliği'nin ev...

4. Trakya Gezi

Tekirdağ - Kumbağ Gezi Rehberi

"İstanbul yönünden yumuşak tepelerle denize doğru uzanan ovaların bitip, Ganos Dağları'nın kıyıdan bir anda yükseldiği mevkide kurulu, Tekirdağ'ın en gözde sayfiyesidir KUMBAĞ. Çeyrek asır öncesine kadar Tekirdağ'ın bağlarının bahçelerinin bulunduğu, yöre halkının geçimini tarım ve balıkçılıktan...

5. Trakya Gezi

Tekirdağ Lezzet Durakları

Ynt: Tekirdağ Lezzet Durakları TEKBAŞ PEYNİR HELVASI Her ne kadar köftesi ile anılıyor olsa da, şöhretini günden güne dillendiren farklı lezzetler durağıdır Tekirdağ. Denizle soluyan bir kentte balığının sofrada yer bulmaması düşünülemez mesela. Bağcılıkta gelenekten damıtılmış haklı bir...

6. Trakya Gezi

Tekirdağ Lezzet Durakları

Ynt: Tekirdağ Lezzet Durakları "İki yaka boyunca dizilmiş kentlerin kasabaların cem-i cümlesini hesaba tutun; Marmara'nın mavi gözlü çocuğudur Şarköy. Deniz boyunca inceden kopup gelen akyel, üzüm bağlarının, zeytin bahçelerinin saçlarını öper okşar da; uzun kış boyunca ortalıkta göremediğiniz...
  7. Trakya Gezi

Tekirdağ'ın Müzeleri

"Tekirdağ'ın kadim tarihinin koridorlarında gizemli bir yolculuğa çıkmak isterseniz, zamana açılan dört ayrı kapının tokmağını çalmanız gerekir. Biri Kültür ve Turizm Bakanlığı eliyle hizmet vermekte olan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi olmak üzere, üç ayrı müze daha Tekirdağ'ın...
  8. Trakya Gezi

48. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Programı

"Şu gördüklerin kiraz ağaçlarıdır / Ki, böyle çıplak kalmazlar Günü gelir uzun olur yeşilin ömrü / Zannedersin ki solmazlar Bizim buralarda / Kiraza çıkmayan kızı almazlar." Arif Nihat ASYA'nın şiirlerinden birine konu olan kiraz, Tekirdağ'ın köklü bir gelenekten beslenen...

9. Trakya Gezi

Trakya Yeme İçme Rehberi

Ynt: Trakya Yeme İçme Rehberi Ben kırıcı olmayacağım, Öz be öz Çorlulu'yum. Merak etmeyin, siz başka bir ucundan tutmuşunuz Çorlu'ya yatırım yaparak, ben de başka bir ucundan tutuyorum. Yani sırtımı dönmüş değilim. Senelerdir bu yörenin tanıtımı için yazıyor, çiziyorum. Ama bu Çorlu ile ilgili...

10. Trakya Gezi

Trakya Yeme İçme Rehberi

Ynt: Trakya Yeme İçme Rehberi Sayın Dalyan, Çorlu ile ilgili fikirlerinize hala katılmıyorum. Bir yerin büyük olması, sizce Paris gibi modern yüzü orayı kimlikli bir şehir yapmıyor. Kaldı ki Çorlu'nun modern taraflarına bakarız da, hizmetten yoksun, izbe kenar mahalleler olduğu gerçeğini, Çorlu...
  11. Trakya Gezi

Marmara Ereğlisi Gezi Rehberi

"Gezi kültüründe, hayatttan kısa süreli anlar çalınabilecek yerleri tarif ederken kullanılan bir tabirdir "yakın yerler". Özellikle hayatın yoğun ve boğucu bir ritimle aktığı metropollerin yakınlarında soluk alınabilecek, insanın kendisini tazeleyebileceği, kafasını boşaltıp zindelik...

12. Trakya Gezi

Trakya Yeme İçme Rehberi

Ynt: Trakya Yeme İçme Rehberi Sayın Dalyan, Bu Çorlu'da olmanızdan kaynaklı birşey diye düşünüyorum. Ben de Çorlu'da yaşıyorum ve Çorlu Trakya'yı hiç mi hiç temsil etmeyen, mutfağın fast-food ve Güneydoğu kebaplarına emanet edildiği, gittikçe tektipleşen bir yer. Trakya'yı burada aramak hata...
  13. Trakya Gezi

Edirne 1. Uluslararası Klarnet Festivali

Trakya'da herkes müziğin içine doğar. Müzik Trakya insanı için kendini ifade etmenin en bilindik yoludur... 1.Uluslararasi Klarnet Festivali ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı öncülüğünde Edirne Belediyesi tarafindan 25-27 Mayis tarihleri arasında Edirne de yapılacak. Festival süresince...
  14. Trakya Gezi

Gezenbilir Edirne Kakakava Şenlikleri Fotoğraf Etkinliği (05-06 Mayıs 2012)

Ynt: Gezenbilir Edirne Kakakava Şenlikleri Fotoğraf Etkinliği (05-06 Mayıs 2012) Edirne'ye gitmişken; -Karaağaç Mahallesi'ni ziyaret edip, Edirne'ye Meriç Köprüsü'nün karşı yakasından bakmayı, -Sağlık Müzesi ( 2. Baeyezid Külliyesi Dar'ül Şifası ) 'ni ziyaret etmeyi. -Sarayiçi'nde Eski Saray...

15. Trakya Gezi

Trakya Yeme İçme Rehberi

Ynt: Trakya Yeme İçme Rehberi Edirne’ ye geldiğinizde, “ burada ne yenir ? “ diye düşünen olacağını sanmıyoruz. Gelmişken, hakkında bir şekilde fikriniz olan Edirne ciğerini tatmayı muhakkak yapmanız gerekenler arasına not etmişinizdir. Şehrin birçok yerinde Edirne ciğerini tadabileceğiniz...
  16. Trakya Gezi

Trakya'da Hıdrellez; Kekik Kokulu Kuzum, Gelincik Benim Kızım...

Adı her ne olursa olsun bahar kutlamalarının en coşkulu en ruhuna yakışır olanlarına Trakya’da raslarsınız. Binlerce kişi kırmadan, dökmeden, birbirini incitmeden sadece ve sadece bolluğun bereketin simgesi baharı kutlamak için bir araya gelir. Orta Asya’nın Nevruz’u Trakya’da Mart Dokuzu adıyla...
  17. Trakya Gezi

Kırklareli Yemekleri

Ynt: Kırklareli Yemekleri Kerim Bey, O programın çekimlerinin yapıldığı mekanın daha önce yayınladığımız linki ile, Trakya'da çevirme yenilebilecek en iyi adresleri size iletiyorum. Ajandanızda bilgi olarak dursun. http://www.trakyagezi.com/lezzet-duraklari/32-kirklareli/61-tas-mekan.html...

18. Trakya Gezi

Kırklareli Yemekleri

Ynt: Kırklareli Yemekleri KIRKLARELİ OT YEMEKLERİ Kırklareli mutfağı ot yemekleri bakımından çeşitlilik gösterir. Özellikle bahar aylarının kır otları ( Gelincik otu, ısırgan otu, labada, semizotu, ıştır otu vb...) ile ıspanak gibi tarımı yapılan sebzeler ile yapılan yemekler bu çeşitlilikte...
  19. Trakya Gezi

Edirne'ye Bahar İndi; Kakava şenliği Programı

Trakya'da baharın gelişi ile birlikte gelenekten süzülen bahar kutlamaları da birbiri ardına sıraya dizilir. Şubat'ın sonundan itibaren Mart'a değin cemreleri bekler Trakya insanı. Ardından Trakya'da Mart Dokuzu, ismiyle müsemma Mart ayında kutlanan Nevruz dikilir karşımıza. Mart güneşi farkında...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,130
Kayıtlı Üye Sayımız
167,030
Kaydolan Son Üyemiz
cskn

Çevrimiçi üyeler

Geri