Arama sonuçlarınız

1. selamoğlu

Kasabanın Sırrı; FERTEK "Geçmişin İzinde"

Ynt: Kasabanın Sırrı; FERTEK "Geçmişin İzinde" değerli hemşerim fertek için yazılacak çok şey var.ben sadece ucundan tuttum.Dinçer ve Gürer'de bu konularda ciddi katkısı olan arkadaşlar. ikisinede minnettarım.Karamanlıcanın mutlaka tanıtılması gerekiyor.Simdiye kadar sadece akademik...

2. selamoğlu

Gertrude Bell'in Gözüyle Niğde - 1909

Ynt: Gertrude Bell'in Gözüyle Niğde - 1909 değerli dostumkilise 1970lerin başına kadar kilise ayaktaydı hazine arayacağız diye dinamitlendi,restarasyon maliyetli bir iştir.yıllardır sürüyor.yapılan iş parayla ölçülmez ve değeri ölçülmez saygın bir çalışma takdir etmek gerekiyor.lüks dediğiniz...
  3. selamoğlu

Kiçağaç, Sıladan Ayrılmak Gatı Fırgatlı

Sıladan ayrılmak gatı fırgatlı nın anlamı memleketten ayrılmak çok elem verdi.1924 mübadelesinde köyü terkeden lerden birisi değirmen tepeye çıktıkdan sonra köye doğru dönüp bu şiiri söylemiş şiirin tamamını bulunca yollayacağız.resimleri yollamakta sorun yaşadık

4. selamoğlu

Kiçağaç, Sıladan Ayrılmak Gatı Fırgatlı

Gideriz yolumuza Dönüp arkamıza bakmayız Yeni anlar Yeni yaşamlar Keşfetmek için/emin KİÇAĞAÇ//GEÇMİŞİN İZİNDE -1 Akşam gün batıyor eriyor zaman tepeden bakıyoruz aşağıda misli ovası tabak gibi uzanıyor. Köy ve kasabaların ışıkları gecenin içinde parlıyor. Çamardı ya giden eski kervan...
  5. selamoğlu

Burası Neresi?

Ynt: Burası Neresi? artvin murgul olabilirmi çoruh vadisini andırıyor

6. selamoğlu

Narlı Göl - Niğde

Ynt: Narlı Göl - Niğde Narlı göl ve Nar vadisi:antik kentin izinde NAZANUS Narlı göl veya acı göl kalderanın(cadı kazanı) tabanına oturmuş krater gölüdür.Cadı kazanı lav fışkırtan yanardağın kraterinin söndükten sonra çökmesiyle oluşur.Fiziksel oluşumu nedeniyle suları acıdır.Hemen gölün...

7. selamoğlu

Demirkazık'ta 3 Dağcı Mahsur Kaldı

Ynt: Demirkazık'ta 3 Dağcı Mahsur Kaldı ölen dağcı arkadaşlar için baş sağlığı diliyorum.Gurup üyelerinin yılbaşınnı aladağlarda geçireceklerini bildiğim için çok telaşlandım arkadaşların cenazesi şu anda niğde devlet hastahanesinin morgunda daha cenazeleri alınmadı yapabileceğim bir şey varsa...
  8. selamoğlu

Burası Neresi?

Ynt: Burası Neresi? bolkarlarmı
  9. selamoğlu

İkinci El 4x4 Tavsiyesi?

Ynt: İkinci El 4x4 Tavsiyesi? aracın trafikden çekilmesi ruhsatlarla birlikte plakanın trafik tescile teslim edilmesi ve trafikden çekilmiştir yazan tescil belgesi almanızla olur.artık trafiğe çıkamazsınız.muayene ve sigortadan muaf olursunuz. yeniden trafiğe çıkmak için işlemleri yeniden...

10. selamoğlu

Burası Neresi?

Ynt: Burası Neresi? arap kültürünün etkisi olduğu kesin hatay bu anlamda doğru sayılabilir ama halka tatlıyı yapanların çoğu niğdelidir.satanlara ve imal edenlere sorabilirsiniz

11. selamoğlu

Burası Neresi?

Ynt: Burası Neresi? mardinmi
  12. selamoğlu

Ynt: kasabanın sırrı: fertek//geçmişin izinde YEŞİL KURBAĞALAR ÖTER GÖLLERDE ( FERTEK ) Muzaffer Buyrukçu Çocukluğumun, delikanlılığımın geçtiği Aksaray semtinde dolaşıyordum.Bastığım her yerden, baktığım her nesneden geşmişle ilgili anılar fışkırıyordu; unutduğumu sandığım günleri...

13. selamoğlu

Kasabanın Sırrı; FERTEK "Geçmişin izinde" fotoğraf: Filiz ERİŞ Selanik Üniversitesi’nde öğr. üyesi arkadaşım ve hemşerim(*) Dimitri Kastakas’la Niğde’den Ferteğ’e gidiyoruz. Doğum hastanesini geçtik önümüzdeki sırta ulaşınca Dimitri arabayı durdurdu. Fotoğraf makinesının teleobjektifini...
  14. selamoğlu

Burası Neresi?

Ynt: Burası Neresi? bana büryan ısmarlamak yokmu selamoğlu
  15. selamoğlu

Burası Neresi?

Ynt: Burası Neresi? Niğde Gicimik vadisi olabilirmi.Coğrafya çok benziyor.Eğer değilse ikiz kardeşidir diyeceğim.Bir olasılık Ihlara civarı Melendiz olabilir.Resmin bir benzerini Gicimik'ten çekebilirim.Resimle biraz oynanmış gibi geldi bana boyutları değiştirilmiş.

16. selamoğlu

Gezi Edebiyatı (Özlü Sözler)

Gezmeninde felsefesi olmalı.Yok yav o kadarda değil diye bakmamak gerekir,bence.Daha açarsam gezmek en yüksek zirveye çıkmak yada en derine inmek olmamalı.Gittiğimiz yerlerde insan unsuru var.İnsanın olduğu yerde tarih, sosyal yaşam,kültür ve folklor var,şüphesiz coğrafyada var ama insan yoksa...
  17. selamoğlu

Yılbaşında Aladağlar'dayız

Ynt: Yılbaşında Aladağlar'dayız erdem vaktin olursa niğde ye geldiğinde bana uğra adr.niğde haber gazetesi emin selamoğlu///Aladağların yolu niğde'den geçer
  18. selamoğlu

Gertrude Bell'in Gözüyle Niğde - 1909

GERTRUDE BELL NİĞDE’DE, YIL 1909 Değerli gezginciler bugün size İngiliz arkeolog ve ajan G.Bell’den bahsedeceğim. 20 yy başlarında Türkiye’ye gelen G.Bell Anadolu’nun ve Ortadoğu’nun çeşitli yerlerine geziler yapar. Arkeolojik eserleri inceler fotoğraflarını çeker, gözlemlerde bulunur. 1909...

19. selamoğlu

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu Fotoğraflı hazır bir metni yollamak istedim olmadı nasıl yapılacağını açıklarsanız sevinirim saygılarımla.SELAMOĞLU
  20. selamoğlu

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu merhaba yeni katıldım.Niğde'de oturuyorum.Gazeteciyim.İktisat ve felsefe eğitimi gördüm.Tarih merekım vardır.Yerel tarih araştırmaları yapıyorum.Niğde bölgesinde coğrafyayı doğal yerleri ören yerlerini ve inanılmaz güzellikteki yaylaları...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.