Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Dacia Duster / Fiat Doblo
çok önemli bir hatırlatma yaptınız. Ben 90 bg gibi 110 hp'nin de 5 ileri olduğunu düşündüm...Baktım şimdi siteden oda 6 ileri fakat vites aralıkları 4x2 olduğu için kısa değildir muhtemelen...
Hayır yük taşımıyorum :) sadece binek amaçlı biniyorum..ESP çok önemli çünkü şehir içide olsa bazen sert virajlara aceleden girmek gerekiyor hızlı gitmek gerekiyor..
Doblo 105 BG 290 NM..Bundan sonra düşük beygir biraz hantal gelir..
çok iyi bir rakam..bir 4x4 için muhteşem hatta..
Doblo çok üzüyor yakıtta..Gerçi aldığımız günden beri üzdü..Araç vites yüzünden 45 gün serviste yattı..Arka kapıların zor açılma problemi var..Start Stop az yaktırır dedik aldık daha çok yaktırdı..Sonuç vasat...
Bugün Dacia 1.5 DCİ 4x2 90 BG ile test sürüşü yaptım. Aracı şehir içi kullanım amaçlı alıyorum ama arada sırada köy yolu kırsala da gidiyorum ama gittiğim yollar çamur karlı yollar değil. Haklısınız 4x2 yetecektir. Ama hareket eder etmez 2.vites e atmak ve...
Muhakkak ki Duster'den üstündür fakat aynı fiyat olsa yine almam çünkü arkadaşımda var biniyoruz arada gerçekten dar geliyor içi baş mesafesi...
Duster'e bindim 2 kere bana ve aileye çok rahat geldi. Duster'den konforlu olacağı kesin fakat araç sadece şehir içi...
teşekkür ederim cevabınız için ama;
Bu soru benim için çok önemli;
4x2'nin uzun vites aralıkları 4x4'ün kısa vites aralıklarına göre daha mı az yorar şehir içi trafikte ve daha mı konforludur... ?
Fiyat 47 bin tl çıktı yalnız yan hava yasıklarıda dahil...
4x4 48 bin 4x4 ESP'li 52 bin civarı bir fiyat çıktı...
Merak ettiğim çok önemli iki husus var...
4x4 ile 4x2 arasındaki süspansiyon konfor farkı çokmudur ?
4x2'nin uzun vites aralıkları 4x4'ün kısa...
Satış temsilcisi bilgisayardan baktık bizzat 4x2'nin 110 bg sine esp secenegi ekleniyor gözüktü. Dacia'nın araç sipariş programindan baktik.
Bugün DACİA'ya gittim...
Dacia 1.5 DCİ 4x2yi test ettim..
Aracın süspansiyon sistemi Doblo'dan daha konforlu geldi..Direksiyonuda Doblo'dan daha yumuşak ve hisli...
Şimdiye kadar Duster 4x4 düşünüyordum fakat, Duster 4x2'ye 110 BG'nin geldiğini ve ESP'nin de...
Ümit Bey mazur görün bir sorum daha olacak...
Kafama takılan 1.vitesin kısa aralıklı olması yorucu olmuyormu ?
Yani araç 1.vites de sadece 5 km hız mı yapabiliyor yani daha yüksek hıza çıkmıyormu 1.vites de ?
1.Vites aralığının kısa olmasının şehir içi kullanıma olumsuz bir yansıması varmıdır ?
1.Vites aralığının kısa olmasının yakıt tüketimine olumsuz mu olumlu mu katkısı vardır ?
Arazi şartlarında mutlak ki faydası vardır ama şehir içi kullanımı ?
Haklısınız. Fikirlerim şekillenmeye başladı.
Doblo kadar bagaja ihtiyacım yok ama Duster’in bagajı da gayet geniş bence.
Araç sadece şehir içinde kullanılacak. Güneydoğu’da ikamet etmekteyim. Şehir içi kullanıma yönelik olduğu için hız sabitleyici özelliklerine...
53'de 1...
53 kişi okumuş 1 kişi cevap yazmış..Dacia'nın en sönük DH'deki formunda bile bundan çok cevap geldi..
Hassasiyetinize tekrardan teşekkürler ümiterkan bey..
Arkadaşlar;
Yeni Fiat Doblo 1.6 Multijet kullanıcısıyım. Aracı sadece şehir içi ve binek amaçla kullanmaktayım.. Uzun yolda kullanılmıyor..
Yalnız 1.428 kilo olan ağırlığı ve devasa boyutları araca şehir içinde yumuşak kullanımda bile araca 100 km de 9-10 litre yakıt tükketirmesine neden...