Arama sonuçlarınız

1. K

Şam Kullanma Kılavuzu

Son bir kaç kuşak nesilden Türk için Şam Abdullah Öcalan ve Hatay meselesinden ibarettir. Oysa yanıbaşımızdaki bu şehir, Hatay kadar, Gaziantep kadar, Urfa kadar bize yakındır ve en az İstanbul kadar da bizdendir. Yüzyıllar boyunca Osmanlı yönetiminde kalmış ve Osmanlı'nın son döneminde...

2. K

Suriye Fotoğraf ve Kültür Gezisi

Ynt: Suriye Fotoğraf ve Kültür Gezisi Gidecek arkadaşlara hayati derecede önemli bir tavsiye: Şam'ın merkezinde Ebu Kemal isminde bir restoran var. Şam'ın ve dahi Suriye'nin en meşhur restoranı ve şöhreti de boşuna değil. İnanılmaz lezzette yerel yemekleri gayet ucuza yiyebilirsiniz. Adresini...
  3. K

Ankara Haydi Yemeğe :)

Ynt: Ankara Haydi Yemeğe :) Fevzi Hoca Balık lokantası konusunda iki not: Balıklar taze mi diye sorulduğunda Fevzi Hoca çok bozuluyormuş. Bunu da size getirdikleri çatal kaşık ambalajının üzerine yazmışlar. Bana biraz kabaca geldi. İkinci bir husus da, artık devlet adamlarıyla avamı birbirinden...

4. K

Ankara Haydi Yemeğe :)

Ynt: Ankara Haydi Yemeğe :) Tabii ki oradayız... 5. Kararangeyik (Aydın) + 1 (Cengiz)
  5. K

6 Ocak Mira Dağı Zirvesi - Ankara

Ynt: 6 Ocak Mira Dağı Zirvesi - Ankara Ellerine sağlık Zerrin. Sonraki etkinlikleri sabırsızlıkla bekliyoruz...

6. K

Trekking ve Fotoğrafçılık: İkisi Birarada Olur mu?

Ynt: Trekking ve Fotoğrafçılık: İkisi Birarada Olur mu? Konu ilginç noktalara doğru kaymış gitmiş. Peşini bırakmak en iyisi. Ya da yeni tartışma konuları bulup eskisini unutalım: Yürürken sakız çiğnenir mi? Yürürken sigara içlir mi? Yürürken yemek yenir mi? Yürürken kahve içilir mi? Yürürken...

7. K

Nokia N95 ile Navigasyon

Ynt: Nokia N95 ile Navigasyon Hocam, bu alet N 95'in kendisinden bile daha büyük bir icat. Haber verdiğiniz için teşekkürler. Hemen yarın bir tane edineceğim, zira batarya sorunu çıldırtma noktasına gelmişti. N 95 şimdi kusursuz bir gps cihazı oldu işte.
  8. K

Ynt: Trekking ve Fotoğrafçılık: İkisi Birarada Olur mu? Basın fotoğrafçılığını şipşakçılık olarak nitelendirmedim. Bunu yapmam da mümkün değil, zira uzun yıllar ben de aynı işi yaptım. Lakin, basın fotoğrafçılığı ile bir sanat olarak fotoğrafçılık arasında dağlar kadar fark olduğunu da sanırım...
  9. K

Filistin Mülteci Kampları

Ynt: Filistin Mülteci Kampları FİLİSTİN MÜLTECİ KAMPLARI “Hiç bir kenti kalmamış ülkeden geldik” Mahmut Derviş (Filistinli Şair) Kimlik belgeleri yok. Pasaportları yok. Milliyetleri, ülkeleri, şehirleri yok. Mülkleri ve mülkiyet hakları yok. Evleri, işleri, okulları, hastaneleri, sosyal...

10. K

Kaçkar Dağı Büyük Buzul Rotası

Ynt: Kaçkar Dağı Büyük Buzul Rotası Ben bu efsane King of Kackar Mehmet Ali Amca'yı tanımadım ama, Çaymakçur'da bir Osman abi tanıdım, Allah ondan razı olsun. Efendim, hikaye şöyle: Bi arkadaşla arabamızı Ayder'de bıraktık ve Yukarı Kavron, Naletleme Geçidi, Olgunlar üzerinden zirve yaptık...

11. K

Google Earth ile Realtime Navigasyon

Ynt: Google Earth ile Realtime Navigasyon Google, yahoo, msn gibi haritaların telefona download edilebildikleri yönünde duyumlar aldım. Bu konuda malumatı olan arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim. Zira nokiamaps dışındaki haritalar yüzünden inanılmaz telefon faturaları ödemek zorunda...
  12. K

Nokia N95 ile Navigasyon

Google, yahoo, msn gibi haritaların telefona download edilebildikleri yönünde duyumlar aldım. Bu konuda malumatı olan arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim. Zira nokiamaps dışındaki haritalar yüzünden inanılmaz telefon faturaları ödemek zorunda kalıyorum.

13. K

Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

Ynt: Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce Güzeldere Şelalesi'nin tanıtımıyla ilgili bana komik gelen bir tasviri de sizinle paylaşmalıyım. Hem internetteki bir çok sitede, hem de Şelale'nin bulunduğu parkın tanıtım broşüründe şelalenin ne kadar yüksek olduğunu tasvir etmek için aynı ifadeler...
  14. K

Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce

Ynt: Güzeldere Şelalesi Gölyaka - Düzce Bugün itibariyle bu muhteşem şelaleyi görme bahtiyarlığına eriştim. Meteoroloji Düzce'de karla karışık yağmur ve 8 derece hava sıcaklığı tahmininde bulunmuştu. Ancak hava gayet açık ve sıcaktı. Bolu civarına bir miktar kar yağmışolmakla birlikte Gölyaka...
  15. K

Ynt: Trekking ve Fotoğrafçılık: İkisi Birarada Olur mu? Aslında sorun sadece temponun ya da yürüyüş düzeninin bozulması değil. Fotoğraf çekme işinin göründüğünden daha ciddi olduğu kanısıyla ortaya itiraz koyuyorum. Fotoğraf çekmeye giden kişi fotoğraf çekmeye gitmiştir. Bir ağaç, bir manzara...

16. K

Buyurun tartışalım... Yürüyüşlerde en çok muzdarip olduğum durumdur. Tam kendinizi kaptırmış, temponuzu yakalamış, hedefe kilitlenmiş şekilde yürürken, ekipten birileri durup dakikalarca bir kare yakalamaya çalışır. Aslında sadece trekkingde değil, yalnız yapılmayan tüm seyehatlerde bir sorundur...
  17. K

Endülüs - İspanya

Aşk, medeniyet, huzur, ilim, imar... Bir o kadar da hüzün, acı ve gözyaşı. İslam coğrafyasında nereye gittiysem karşılaştığım kavramlar. Kabil'de, Grozni'de, Bağdat'ta ve Filistin'de bizim çocuklar yıkıntılar arasında oynaşırken hüzün ağır basıyor. Medine, Samarra, Halep, Isfehan, Bursa...
  18. K

Saraybosna Kullanma Kılavuzu

SARAJEVO LJUBAV MOJA (Saraybosna Sevgilim) Mostar üzerinden Saraybosna’ya doğru yolalırken “kötü günümde yoktun, şimdi sefamı sürmeye mi geliyorsun” demesinden korkuyordum. Ama zaten o kadar çok Saraybosna’lı savaş sırasında terketmişti ki kenti, belki beni farketmeyebilir, belki affederdi...

19. K

Mostar

KÖPRÜLERİN BİLE ÖLDÜĞÜ ŞEHİR: MOSTAR Neretva Dubrovnik'ten Split yönüne doğru ilerliyoruz. Sol tarafımızda Adriyatik Denizi, sağ tarafımızda ise geçit vermeyen, birdenbire yükselen dağlar. Dalmaçya kıyıları da derin bir sessizliğe bürünmüş. Ne insanlar, ne dağlar, ne de deniz sessizliğin...
  20. K

Srebrenica

Saraybosna Holliday Inn Oteli’nin lobisindeki televizyonda, BHT Televizyonunun 18.00 haberlerinde yine tabut görüntüleri var. Kazılan mezarlar, iskeletler, kafatasları, cenaze namazları. Rehberimiz Rıfat Fettahoviç haberi Türkçe’ye çeviriyor: Bosna’nın doğusunda, Sırp Cumhuriyeti’nin kontrolünde...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler

Geri