Arama sonuçlarınız

1. izciler

Hayati İdame Ekipmanları

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları Nası bir testere olduklarını izleyemiyorum ancak tel testereler konusunda şunları söyleyebilirim. Survival bıçakların içinde bulunan ve boğma teli diye bilinen tel de aslında tel testeredir. Vidalı kapağın altında bulunan iki halka bu telin ucundaki deliklere...

2. izciler

Discovery I vs. Discovery II

Ynt: Discovery I vs. Discovery II Japon türevi bir yapıştırıcıyı enjektöre cektim. Kalın iğne kullandım. Tavanın sarkan yerlerine kumaşın içine iğneyi sokarak zerkettim. Bir çadır polünün demir tarafı ile bastırdım. Tabii bu demirin yapışmaması için baskıyı kaldırmadan hareket ettirdm. Tavanda...
  3. izciler

Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi Otobanda aynı yolu dönüş konusunda bilgi vermeyi unutmuşum. Cruise kontrol ile geldim. 120 km hıza sabitledim, sadece sollamalarda biraz hızlandım ve km de 340 krş yaktı

4. izciler

Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi Yeniden selamlar. Biliyorsunuz benimki v8 2000 disco II. Aracımı aldığımdan beri çok az kullanabildim. LPG tüpünü ancak iki üç kez boşaltabildim. En büyük boydaki Tüpü bagajın kapıyı açınca sol kenarındaki koltuğu sökerek arabanın boyuna paralel...
  5. izciler

Otomatik Arazi Araçları?

Ynt: Otomatik Arazi Araçları? Kullandığım araçlaın geneli düz vitesli olduğu için otomatiğe karşı o ilk görüşümü yazmıştım. Sonra otomatik konusunda bin de oturup çeşitli incelemeler yaptım. Şu anda kullandığım kurum aracı 2008 model düz vites WW Carawelle 4 motion bir minibüs, ABS ESP ÇBS DYO...

6. izciler

GPS Koordinatlarına İhtiyacım Var.

Ynt: GPS Koordinatlarına İhtiyacım Var. Merhaba onuyu geç gördüm. Belki geç kaldım ancak bir iki şey yazayım. Bazılarının koordinatları vardı bende ancak bulamıyorum. Ilgarinine gps ile de gidemezsiniz. Mutlaka bir rehber gerekiyor. Belki rota kaydı ile bir sonraki gidişte bulunabilir ancak...

7. izciler

Türk Okçuluk Tarihi

Ynt: Türk Okçuluk Tarihi Şu sıralarda İstanbul Ümraniyedeki Kentorman izcilik tesisinde istasyonlardan biri de okçuluk. Kampa katılan her çocuk ok ile tanışıyor ve sevenler bu sporu ilerletmeye devam edebiliyor. Her hafta değişen dönemlerin her birine en az bin çocuk katılıyor. Son üç yılda bu...
  8. izciler

Kışın Ateş Yakmak

Ynt: Kışın Ateş Yakmak Bu tür uygulamaların (mağara) Genellikle zorda kalınca kullanılması tavsiye olunur. Tamamen kaattığınız bir kovukta dumanın çıkması zor olacaktır. Duman için bıraktığınız delikten soğuk da girecektir. Bu da ateşin sönmesi halinde içeriyi soğutacaktır. Devamlı ateş...
  9. izciler

Çadırlı Kampta Isınma Problemi?

Ynt: Çadırlı Kampta Isınma Problemi? Çadır içinde MECBUR kalırsanız mum da yakılır, benzin ocağı da yakılır. Ancak bu işi mutlaka tecrübelilerden öğrenmeye gerek vardır. Yangın tehlikesi vardır. Tırmanışta benzin ocağını yakarken parlamasından dolayı çadırsız kalan dağcılar vardır. Bilindiği...

10. izciler

Arkadaşımız Hasan Subaşı Tekrar Federasyon Başkanı

Ynt: Arkadaşlarımızdan izciler (Hasan Subaşı) Tekrar Federasyon Başkanı Teşekkür ederim ne mutlu bize ki ülkemiz çocuklarına bir müddet daha çokça hizmet edebileceğiz.

11. izciler

Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız? Müthiş ofroad araçları imal eden bir servise ben de inandım, önce land cruserimi sattım sonra mitsubishi montero aldım, otomatik şanzımanı söktü manual taktı benzinli motoru dizele çevirdi. Arabanın herşeyi uyumsuz oldu. Meğer arabaya minibüs motoru...
  12. izciler

Kışın Ateş Yakmak

Ynt: Kışın Ateş Yakmak Yine böyle küçük pamuk topları yapıp ispirto emdirip içinden kolay alabilecek bir kapta muhafaza edebilirsiniz. Sızdırmayacak bu kaptaki ispirtolu pamukların her birini benzin ocağınızı yakmada kullanabilirsiniz. Şimdi diyeceksiniz ki benzin ocağının ilk ısıtmasında biz...

13. izciler

Kışın Ateş Yakmak

Ynt: Kışın Ateş Yakmak Estafurullah bu hizmette ufacık bir yardımı bile olabilecek herkesi bekleriz:) Bizim için amaç çocuk ve gençlerimizi vatanına milletine faydalı güzel ahlaklı insanlar olarak yetiştirmek. Geri kalan her şey, izciliin kendisi bie bunun için amaç. Bu tür faaliyetler çocuk...
  14. izciler

Kışın Ateş Yakmak

Ynt: Kışın Ateş Yakmak O yöntemlerin hepsini denedik (buz ile ateş yakmak da dahil. Ancak mercekle yakmak bile çok zaman alyor bu doğru. Bütün yöntemlerde en önemli şey, kıvılcm düşüreceğiniz kavı hazırlamakta. Odunları sürtme yönteminde de amaç odunu tutuşturmak değil, ısınan yongaları kavın...
  15. izciler

Kışın Ateş Yakmak

Ynt: Kışın Ateş Yakmak Kampta mini dizüstü bilgisayar ve connect kart ile bağlanabiliyorum. Ancak aracımda dünyanın büyük bölümü ile görüşebilecek HF, VHF, UHF telsizler, el telsizleri, araçtan bilgisayar ile devamlı çalışabilecek aparatlar mevcut. Şu anda burada Tüm Türkiye üzerinde birarada...

16. izciler

Kışın Ateş Yakmak

Ynt: Kışın Ateş Yakmak Şu anda Kütahya Gediz Muratdağında kamptayız. Bunlar eğitim konularımızın içinde zaten. Çantamdan çıkarıp denemekten başka bir şey yapmadım. Eğitimde kullanabilmek için her türlü materyale sahip olmak gerekiyor. 11 ayrı ocak çeşidi zaten yanımda mevcut. Bu son deneme ile...
  17. izciler

Kışın Ateş Yakmak

Ynt: Kışın Ateş Yakmak Tanesini 1 tl ye aldığım ve çakmak gazı ile dolan bir tükenmez kalem boyunda 8mm çapındaki bu pürmüz ile az önce trangia aş kabı setinin içine koyduğum, kaynağından 100 m. aşağıda aldığım 3 büyük boy su bardağı suyu 0 derece ısıda kar üstünde 18 dakikada kaynattım. Rakım...
  18. izciler

Kışın Ateş Yakmak

Ynt: Kışın Ateş Yakmak Bendeki çok daha basiti bir zamanlar mahmutpaşada 1 tl ye almayanı dövüyorlardı onun için iki tane aldım:) Elbette bununla bir tencereyi kaynatamazsınız tencereden kastım kartuşları atılan bildiğimiz minik piknik tüpleri bunların üstüne yine minik tabanca biçiminde...

19. izciler

Hayati İdame Ekipmanları

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları Tuğra veya Tahra denilen alete ihtiyaç uzunluğunda bir sap takarsanız. Arazideki yürüyüşlerin en can sıkıcı, en can yakıcı olanına çare buldunuz demektir. Tuğra dikenli, böğürtlenli alanlarda bile kendinize zarar vermeden yol açabileceğiniz tek alettir.
  20. izciler

Hayati İdame Ekipmanları

Ynt: Hayati İdame Ekipmanları Permasol denilen ve daha önce de arkadaşların bahsettiği potasyum permanganatı alırsanız içindeki kullanım klavuzunu da beraber taşıyınız. Çünkü bu mucize ilaç, her araziye çıkanın yanında olması gereken bir materyaldır. Su temizlemek yapacağı en basit iştir...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,198
Kayıtlı Üye Sayımız
167,070
Kaydolan Son Üyemiz
lycianwayturkey

Çevrimiçi üyeler

Geri