Arama sonuçlarınız

1. K

Takılı Olmayan Kablo Hk.

Arkadaşlar iyi akşamlar, Biliyorsunuz 93 GC ZJ 5,2 V8 araçlarda vites bölümünün tam önünde bir boşluk kısım var (tam olarak çakmak girişinin ve küllüğün alt tarafı). Burada kalın sayılabilecek bir kablo ve bu kablonun ucunda erkek (içinde 5 - 6 tane ince teller halinde) bir soket var. Aracımda...

2. K

Elinde 93 ZJ İçin Çift Soket Girişli VIC Olan Var mı?

Arkadaşlar iyi akşamlar. Elinde 1993 Model ZJ V8 5,2 için ÇİFT SOKET GİRİŞLİ VIC (Klimanın altındaki yeşil araç bilgi ekranı) olan var mı? Teşekkürler.
  3. K

Biz nasıl bir canavarın üzerinde oturuyoruz???? ;)))

Dostlar, GC aşıkları, arslanlarımızın hangi araçları yollardan sildiklerini, nasıl şahlandıklarını ve ok gibi fırladıklarını veya 6 saniyede 100km'ye çıkabildiklerini biliyor muydunuz? O zaman aşağıdaki linklere bir bakın, bakın ve hayran kalın. Not : Şu 100 km testini ben de yapacağım bir...

4. K

Ön Takım Bakım Gereksinimi Hk.

Sevgili dostlar, iyi ve hayırlı bayramlar diliyorum. Üstadlardan bir konuda fikir beyan etmelerini rica ediyorum. Aracım malum 1993 ZJ V8 5,2. Allah'a çok şükür aracımla ilgili hiçbir sorunum yok şu anda. Ancak en son rutin yağ değişimi için Maslak'taki özel ustama gittiğimde direksiyonu sonuna...
  5. K

ACIL - Arazi vitesinin 4H gecmemesi

Arkadaslar merhaba. Arazi vitesini bir hatadir once N ye sonra da 4L ye gecirme gafletinde bulundum. (arac park halinde ve motor calismiyordu). Sonra da ne yaparsam yapayim bir turlu tekrar 4H ye alamadim. Isin garibi 4L deyken de arac ne ileri ne de geri gidiyor. Sanki bos vitesteymis gibi...

6. K

Anahtarın Kırıldı ve Araç Security Lambası Sorunu

Sevgili Arkadaşlar, iyi hafta sonları... Haftasonum biraz burnumdan geldi. Dün aracımı (1993 Grand Cherokee 5.2 V8 Limited) çalıştırdım ve garajdan çıkarttım, evimin önüne geldim ve merkezi kilit kumandasıyla kilitledim. Gelgelelim geri geldiğimde kumandanın açma düğmesine bastığımda, kumanda...

7. K

93 GC ZJ 5.2 Tüm Sıvılar Değişti, Katkı Gerekli Mi?

Sayın GC aşıkları, iyi akşamlar. Cumartesi günü aracımın (93 GC ZJ 5.2)tüm sıvıları değişti. Şu anda piyasadaki normal yağlar arasında en iyisi olduğu konusunda bana baskı yaptıkları için yağları MOBIL aldık ve aşağıdaki tabloda bulunan yağları koyduk. Bu yağ değişiminden önce 80 - 90 km'yi...
  8. K

95 Oktan Mı, Yoksa 97 Oktan Mı?

Sevgili arkadaşlar, iyi akşamlar, herkese hayırlı haftalar. 93 5.2 ZJ'me yakıt alırken 97 oktan almaya özen gösteriyorum. Ancak geçenlerde bir dostum bu araçların aslında 95 oktan için dizayn edildiklerini, 97 oktan yakıtın bazı zararları olabileceğini söyledi. Bana biraz saçma geldi ancak...
  9. K

VIC Konsol Bilgi Merkezi & Jant Jeep Amblemli Kapak Hk.

Arkadaşlar, iyi akşamlar, hayırlı ve bol kazançlı haftalar diliyorum. Bilvesile mübarek Ramazan ayımız kutlu olsun :) Çok uğraşmama ve araştırmama rağmen 1993 model GC Limited ZJ aracmın bozulan VIC cihazımı (şu klima kontrol düğmelerinin altındaki yol bilgisayarı ekranı) tamir ettiremedim...

10. K

Yakıt Tasarruf Cihazları Hk.

Arkadaşlar, iyi akşamlar. Yakıt tasarruf cihazları hakkında internette araştırma yaparken, bunların en iddialılarından birisi hakkında, bir forum içerisinde çok ilginç ve ibret alıcı bir şey okudum. Malum bizim de araçlarımız büyük motorlu ve yakıt sarfiyatı fazla araçlar. Yakıt tasarrufu için...

11. K

Yokohama Geolander 225x70x15 Lastik Hava Basıncı Ne Olmalı?

Sevgili kader arkadaşlarım, iyi Pazarlar... Aracımda 225x70x15 Yokohama Geolander lastik var. Lastiklerimden memnunum. Ancak basınç değerleri konusunda kafam karıştı. Aracımın içindeki İngilizce kullanma klavuzunda bu ebat için 33 psi yazıyor. Türkçe el kitabında (burada herkesin özel mail...
  12. K

Muayenede Büyük Korku (Sanırım Artık Çok Büyük Bir Elektronik Sorunum Var)

"Yeni teslim aldığım ve 5 senedir muayenesi yapılmayan (yatan) aracımın (1993 5.2 ZJ) dün tüm bakımları bitti ve Sultanbeyli TÜV'de muayeneye götürdüm. Sıramı beklemek için aracım parkettiğimde zaten ışıkları yanmayan vitesin önündeki yol bilgisayarı ekranında hiçbir görüntünün olmamasından...

13. K

GC ZJ ile Boş Viteste (N) Gitmek

Sayın dostlar, iyi akşamlar. Daha önce birkaç yazıda araçlarımızın trafikte ve uzun ışık bekleyişlerinde vitesi boşa (N) almak konusunda birkaç değerlendirme yapılmıştı ve ideal olanı uzun zaman (2 veya 3 dakikadan fazla) beklenecekse vitesi boşa almakta bir sakınca olmadığı yönündeydi. Ben bu...
  14. K

Gösterge Değerlerim Normal mi?

Arkadaşlar, selamlar, iyi akşamlar. Amerikan tipi hararet ve yağ basıncı göstergesinden pek anlamadığım için uzman ve tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum; Aracımın hareret göstergesinin tam ortası 210 (sanırım bu fahrenheit) 98-99 santigrat dereceye denk geliyor ki, bu da son derece normal...
  15. K

Rutin Bakım İçin Fiyatlar

Arkadaşlar, iyi akşamlar ve hayırlı haftalar. Yeni teslim aldığm aracımın yağ çok kirli, simsiyah olmuş. Bu halde aracı çok kullanmadan aşağıdakileri yaptırmak istiyorum. İstanbul Beyoğlu'nda oturuyorum ve Maslak'ta çalışıyorum. Yağ, yağ filtresi, bujiler, hava filtresi değişecek. İki adet...

16. K

ZJ'nin Kronik Hastalığıymış???

Arkadaşlar, iyi akşamlar. Sahibinden.com'da ilanları inceliyordum ve 1993 GC ZJ; http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-5-2-grand-cherokee-40653007/detay ilanının açıklamalar kısmında; "Bu araclarin hastaligi olan Termik degistirildi 500 TL" diye bir not var...
  17. K

Vergilerde Yeni Düzenleme ve Bizlerin Hali :(((

Arkadaşlar, iyi akşamlar. Bugün gazetelerden okuduğum bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Enerji bakanlığının üzerinde çalıştığı bir projeye göre, 15 yaş ve üzeri araçlarda kademeli olarak vergi artışı yapılması planlanıyormuş. Bunun da sebebi hem emisyon, hem de enerji tasarrufunda...
  18. K

Bu servisi tanıyan var mı?

Merhabalar sevgili arkadaşlar. İyi haftalar. İstanbul / Okmeydanın'daki (Çağlayan - Kasımpaşa caddesine yakın, Perpa'nın karşısındaki) Sönmezler Oto'yu aranızda tanıyan var mıdır? Bana lokasyonu oldukça yakın, eğer deneyen ve memnun kalan, referans verebilecek bir arkadaşımız varsa, ben de...

19. K

Yol Bilgisayarında Gözüken Arıza

Merhabalar sevgili arkadaşlar, iyi akşamlar. Vites kolunun önündeki yol bilgisayarında bulunan araç resminin üzerinde, aracın kaputunun içinde boydan boya (ince bir bar şeklinde) sağdan sola ince kırmızı bir uyarı lambası yanıyorsa bu ne demektir? Ben radyatör suyu eksik yorumunu yaptım ancak...
  20. K

1993 ZJ Limited Fren Disk Toz Koruyucu, Tavan Bagajlık Kapağı & 4 Set Amortisör

Arkadaşlar, iyi akşamlar, umarım haftasonunuz iyi geçmiştir. 1993 model ZJ için, fren disklerinin üzerinde yer alan (diske değmeyen) toz koruyuculuklar var (sac levhalar). Bunlardan elinde fazla olan veya uygun fiyata bulabileceğim bir yer var mıdır? Bu arada çok acelesi yok ama sıfır veya...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri