Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: ZJ' nin Ön Şaftının Çıkarıldığını Duydum
Ön şaftı çıkartmak ne yakıta katkı sağlar ne başka birşeye... Tek sebebi ya şaft dağıtmıştır yapamamışlardır veya arazi şanzımanı arızalıdır. Ön şaftı çıkan ZJ; 325 BMW gibi stabiliteden uzak bir performans sergiler ve kaygan zeminde Allah Allah...
Ynt: Lastik Seçimi Konusunda Acil Yardım
Ankara'da Konya yolu üzerinde Gölbaşı istikametinde sağ tarafta Doğulas var. Her zaman ellerinde BF Goodrich mevcut. Hemen her ebadı da stokludur. Birçok var diyen bayi buradan temin eder. Andoff'tan birçok müşterisi olduğu için her daim sirkülasyonu da...
Ynt: Gps, Navigasyon, Pda Hakkında Kurda Kuşa Yem Etmemek Adına Soru :)
İgo8 yazılımının data sını Başarsoft adlı firma hazırlıyor. Yani Google Maps ve Google Earth için harita datası hazırlayan firma. Dolayısı ile haritalar aynı ve yeterince güncel sayılır. Tabi belediyelerin son dakika yol...
Ynt: 2011 Grand Cherokee gün yüzüne çıktı
Avrupa ekolüne kaymış...Arkası da Audi-BMW karışımı bir görünüme kavuşmuş..Satış politikası gereği USA dışı da etkilensin diye yapılmıştır. İlk üretildiğnde de safkan Amerikan değil, Mitsubishi ortaklığı olduğundan normal bir durum.
Ynt: Bor Katkısı
Turuncu kare yanıp sönerken arıza mesajı ile birlikte sesli uyarı verir...okumak lazım zira genleşme tankındaki su da belli bir seviyenin altına düşünce aynı kaput turuncuya döner. Bor ile ilgili herkes farklı bişey söylüyor faydalı olabilir de olmayabilir de. Dizel motorlu...
Ynt: Jeep Zj Yükseltmelerinde Önerilen Süspansiyon, Modifiye ve Lastik Ebatları
Şahane o zaman teşekkürler...Bi sitede travel ile ilgili bi yazı okuduydum çok emin olamadım.
Başka bir topic konusu ama araya vakit girdi takip edemedim...Ne oldu ses sistemi hoparlör omaj vs.?
Saygılar...
Ynt: ZJ 5.2`lerde Yüksek Hız (Overdrive) Konumu
İlk çalıştırmada dikkat ederseniz anlık yanıp söner. Bir nevi system check. Ama sürekli yanıp sönüyorsa solenoid valf problemi veya düğme temas problemi olabilir kontrol ettirmekte fayda var.
Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım
Ostim Total 1.25 e kampanya yapıyor ve ciddi sıra var..Bir depo gaz (60 Lt. lik) ile şehir içi bariz en çok km yaptığım (depoda yaklaşık 35-40 km.fark ediyor) istanbul yolu ankara yönü Jandarma vakfına ait Petrol Ofisi. Pompa basınçları nispeten...
Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım
2100 km yol yaptım yeni döndüm, ortalama 17 lt/100 km lpg yaktı ki benim araç 5.9. Gaz kalitesi çok önemli 2 depoyu havaya savurdum resmen. Büyük markalardan almama rağmen sürümü fazla olmayan istasyonlardaki gazın kalitesinin şaşırtıcı oranda kötü...
Ynt: 98 Grand Cherokee Arka Speakerler
Amfi çıkışına amfi bağlarsan direk o mosfetler mısır patlağı gibi olur...Sakınnn!!! 2 ohm zaten kısa devreye yakın bir empedanstır ve güç üzerinde direk etkisi vardır. 4 ohm hoparlör kullanılacaksa paralel bağlanmalı ve total ohm 2 ye düşürülmelidir...
Ynt: GC Ön Diff. ve Şaft Problemi Yardım
Konuyla ilgili ve de inşallah kimsenin başına gelmez ama şaft balansı için gittiğim Esenkal şaft konuya hakim oluşu ve el çabukluğuyla, balansı yapmakla kalmayıp, CV jointimin olması gerektiği ayar mesafesiyle inatla taktıramadığım ölçüyü bu böyle olmaz...
Tabi WJ örnek..benimki ZJ. Aracı lifte kaldırıp inceleyince huylanıp çamuru felan fırçaladık, kabak gibi çıktı tabi ortaya. Elektrodu da yapan yapıyor tabi nispeten zayıf olsa da...Bendeki kaynak kuş pisliği gibiydi zaten. Altında fikir yürütürken...
Sanırım çözüldü Murat bey. Bi de ustayla kapışmasak daha iyi olacak. Service manual böyle diyo diyorum, O öyle der diyip beni gıcık etmek için elinden geleni yapmakta. Ufak tefek ayarlar ve şaftın sık sık hatırını yokladığımız için bozulan balansı...