Arama sonuçlarınız

1. selamoğlu

Gezenbilir; Niğde - Aladağlar Kamp Etkinliği (19-20-21-22 Mayıs 2011)

Ynt: Gezenbilir; Niğde - Aladağlar Kamp Etkinliği (19-20-21-22 Mayıs 2011) Dağdan inince Niğde Kültür ve tarih gezisi programıdır. 1.Ayak 10yy da kayalara oyularak inşa edilen Meryem Ana Manastırını ve yer altı şehrini ziyaret 2,Ayak Sonsuzluk Taşta ismli şiir kitabının yazarı hemşehrim...

2. selamoğlu

Son Göçerler

Ynt: Son Göçerler belgeselin 'seyyahların izinde' Niğde ile ilgili ilk bölümü 31 ocak 2009 pazar saat 11,10 da TRT 2 de yayınlandı.Bu pazar yine aynı kanal ve saatte yayınlanacak
  3. selamoğlu

Son Göçerler

Ynt: Son Göçerler 4 ocak 2009 da trt 2 de mersln bölümü yayınlandı

4. selamoğlu

Son Göçerler

Ynt: Son Göçerler esas ben teşekkür ederim gezenbilir köşesini açtığı için yalnız bir karışıklık nedeniyle aynı yazı içanadolu bölgesi başlığı latındada yayınlanmış
  5. selamoğlu

Son Göçerler

Ynt: Son Göçerler doğrudur hocam mersin bölümü gösterilmiş

6. selamoğlu

Son Göçerler

Son Göçerler Hikayenin Başlangıcı : Bir gezginin izinde; Üçkapılı’dan Aladağlara 1960 ların başında Bor’da tuz taşıyan deve kervanlarını görürdüm.O yıllarda nakliyecilik kervancılıkla kamyon arasına sıkışmıştı.Hızlı bir süreçte zaman develerin aleyhine çalıştı,biz develeri görmez olduk. tıpkı...

7. selamoğlu

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu Tüm dostlar aramıza hoşgeldiniz. Emin Selamoğlu Niğde Haber Gazetesi
  8. selamoğlu

Gezenbilir Niğde Grubu

Ynt: Gezenbilir Niğde Grubu Ad - Soyad: Emin Selamoğlu Doğum Tarihi Ve Yeri: 1956 - Bor / Niğde Memleket: Niğde Semt: Merkez / Niğde İlgi Alanı: Tarih ve Arkeoloji Not: halen Niğde merkezde gazetecilik yapmaktayım. Niğde Haber Gazetesi Niğde.
  9. selamoğlu

Bir Fotoğrafı Okumak - Geçmişin İzinde

Ynt: Bir Fotoğrafı Okumak - Geçmişin İzinde Sayın Uğurlu ben hala nedemek istediğinizi anlamadım.Hele "Ben de ortaya konuştum.Eğer yaranız yoksa , gocunmak zorunda da değilsiniz" demenizi hiç anlamadım.Kullandığınız üslupta Gezen Bilir gibi bir sitenin genel seviyesine uygun değil.Sokak ağzını...

10. selamoğlu

Türkiye'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey

Ynt: Türkiye'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey Benim bir önerim var.Herkes o 101 şeyin en az binrini yapmaya çalışsın.Yaptığı şeyleride guruba yazsın.Bu konu başlığı altında yayımlansın.Hatta 102 ,103 ............yani sınırı yok,paylaşılsın derim ben.Ne dersiniz

11. selamoğlu

Doğum Günlerimiz

Ynt: Doğum Günlerimiz 30 ekim 1956 anam Bor'da cumhuriyet bayramını seyretmiş eve döndükten sonra gece sabaha karşı beni doğurmuş.
  12. selamoğlu

Türkiye'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey

Ynt: Türkiye'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey o 101 şeyden biri olan babamla yada babalarımızla yapmamız gereken o bir şey, o'nu yapamadım.Çünkü babamı kaybettim, geriye buruk bir tebessüm kaldı.Babam iyi yaşadı uzun yaşadı.Ruhu şad olsun. EMİN SELAMOĞLU NİĞDE

13. selamoğlu

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu elif hoşgeldin
  14. selamoğlu

Ynt: Bir Fotoğrafı Okumak - Geçmişin İzinde "2 resim çekmiş diye bir haini kutsayacakmıyım" "bu ülke aleyhine çalışmış herkes benim için aynı kefededir. " Sayın Uğurlular yukardaki kelimeleri ne için kullandınız. anlayamadım.Ben Gertrude Bell'i kutsamadım yani bu tartışma anlamsız .Benim...
  15. selamoğlu

Gertrude Bell'in Gözüyle Niğde - 1909

Ynt: Gertrude Bell'in Gözüyle Niğde - 1909 bu çalışmam Niğde ile ilgili bölümde yer alıyor ben bu bölümde de yer almasının uygun olacağını düşündüm http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,8345.0.html

16. selamoğlu

Ynt: Bir Fotoğrafı Okumak - Geçmişin İzinde Gertrude Bell'in İngiliz ajanı olduğu bilinen bir gerçek.Bugünkü Ortadoğu Haritasının oluşumuna ciddi katkısı olduğunu biliyoruz.Burda önemli olan ise (bana göre) 20 yy başında Niğde'nin doğru düzgün çekilmiş bizede fikir verecek,şehrin gelişimini ve...
  17. selamoğlu

Ynt: Bir Fotoğrafı Okumak - Geçmişin İzinde Bu yazının ayrıca sanat tarihi arkeoloji bölümünde g.bell'in objektifinden niğde bölümündede yer alması gerekir.Emin Selamoğlu
  18. selamoğlu

Eski Niğde fotoğrafı yıl 1909 Haziran Çeken Gertrude Bell İngiliz Arkeolog BİR FOTOĞRAFI OKUMAK / GEÇMİŞİN İZİNDE Uzun ve zahmetli bir yolculuktan sonra Kayseri üzerinden, Niğde’ye ulaşan G.Bell, Kale’den Kuzey Batı yönünde bu fotoğrafı çekmiş. Bu fotoğraf şimdiye kadar elimize...

19. selamoğlu

Türkiye'deki Dünya Doğal ve Kültürel Miras Alanları

Ynt: Türkiye'deki Dünya Doğal ve Kültürel Miras Alanları Göllü Dağ Niğde doğal ve kültürel miras alanı olarak koruma altına alınmalıdır.Çünkü.....Dağın kraterinde eski bir hitit-frig kenti yer almaktadır. Dağın eteklerinde Kale Tepe gibi Neolitik paleolitik çağlara ait 10 000 yıllık...
  20. selamoğlu

Narlı Göl - Niğde

Ynt: Narlı Göl - Niğde Gezginler 24 haziran 2007 tarihi pazar günü nar gölü şenlikleri var.antik kentede gezi düzenleniyor Sabah 9 da başlıyacak şenlikler nar vadisine geziyle devam edecekler.Antik kapadokyanın böğrüne yapılacak bu yolculuk kaçmaz hepinizi bekliyorum.Emin Selamoğlu niğde haber...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR