Arama sonuçlarınız

1. malbec

Venezuela Hugo Chavez'le Devam Diyor...

Uh! Ah! Chavez no se va! 15 Şubat gecesi tüm Venezuela bu bu ritme tempo tuttu. Daha doğrusu Venezuela’nın bugünkü referandumda Si diyen %55 çoğunluğu. Bizim deyişimizle, Hu - Ha, Çave no se va, yani kısaca Chavez Gitmiyor! Belki referandumda oya sunulan konu çok önemli gelmeyebilir bize...

2. malbec

Dünyanın En Yüksek Şelalesi - Angel Falls

Ynt: Dünyanın En Yüksek Şelalesi - Angel Falls Önümüzdeki Ocak-Şubat'ta 5-6 hafta Venezuela'da olacağız. Henüz kesin programı oluşturmamakla birlikte Salto de Angel'i herhalde programa almayız diye düşünüyorduk. Ama fotograflar da çok etkileyici tabii. Yalnız yağışsız mevsimin tam ortası olması...
  3. malbec

Meksika - Peru Rotası İçin Yardım

Ynt: Meksika - Peru Rotası İçin Yardım Önümüzdeki Ocak-Şubat'ta Venezuela'ya gitmeyi planlıyoruz. O yüzden biraz daha ayrıntılı araştırıyorum şu sıralar. Venezuela'dan Ekvador'a da geçmeyi düşündük bir ara, ama kısıtlı bir süreyi 2 ülkeye bölüştürmek istemedik sonunda.

4. malbec

Amerika Gezisi Planım ... Yardımlarınızı Bekliyorum

Ynt: Amerika Gezisi Planım ... Yardımlarınızı Bekliyorum Bence de ABD'de araba kiralamadan (tabii New York'ta değil kesinlikle) değişik yerleri gezmek pek mümkün değil. Sonbahar için -New York'a yakın- kuzey eyaletleri alternatif olabilir. Doğa olarak güzel, sonbahar renkleri vs. Ama rotayı iyi...
  5. malbec

Meksika - Peru Rotası İçin Yardım

Ynt: Meksika - Peru Rotası İçin Yardım Bazı sorulara cevaplarım var. Birkaç da tavsiye verebilirim. Meksika'ya iki kez gittim, gerek Yucatan yarımadası, gerekse Chiapas eyaletini baştan başa gezdim. Bir ay meksika'dan Peru'ya aradaki tüm ülkeleri gezerek dolaşmak için çok kısa. Ulaşım...

6. malbec

Japonya'da Trenler

Ynt: Japonya'da Trenler Gerek ekspres trenler, gerekse shinkansen’de rezervasyonlu koltuk sistemi var. 1-2 vagon hariç tüm koltuklar numaralı. Bu numaralı koltuklar için ilave ve oldukça yüksek bir ücret ödeniyor. Ama Japan Rail Pass sahipleri için rezervasyon ücretsiz. Trenlerin neredeyse...

7. malbec

Japonya'da Trenler

Eşim Soley (Solana) ile yaptığımız Japonya seyahatimizin 'Trenlerini ' anlatmak da bana düştü... (ama fotoğraflar yine Soley'den :) ) JAPONYA'DA TRENLER Japon ülkesini ve özgün Japon kültürünü tanımak amaçlı her Japonya gezisinde tren yolculuklarından kaçınılamaz. Zaten mükemmel altyapısı...
  8. malbec

Hiroşima

Ynt: Hiroşima Sevgili Teejay, Öykünme konusu o kadar basit değil. Birincisi Japon'lar da konu savaş olduğunda pek masum değiller. 1937'deki Nanjing katliamı (200.000 bin kişi!) var, Mançurya ve Kore'de yaptıkları var. Yani sadece savaş suçu ve vahşet açısından bakılmamalı. İkincisi, Japon...
  9. malbec

Kıbrıs

Ynt: Kıbrıs Kıbrıs'a gidecek olanlara Karpaz yarımadasını tavsiye ederim. Araba kiralayıp yarımadanın en ucuna kadar gidilebiliyor (Soldan trafiğe dikkat!). Mayıs ayı bunun için çok uygun. Kumsallar bomboş, size ait. Tek tük İngiliz turistler dışında. Bugünlerde Karpaz sahillerinde içilecek...

10. malbec

Arjantin Steak

Ynt: Arjantin Steak Tadı damakta kaldıysa adı Maredo ya da Churrasco'dur Arjantin restoranının...Ne yazık ki Stuttgart'ın ne içinde ne de yakınında bunları bulmak mümkün değil :)

11. malbec

Arjantin Steak

Ynt: Arjantin Steak Hangi şehirde? Her şehrin en az bir tanesi var sanırım. Eğer çok şanssız değilsen :)
  12. malbec

And Dağları, Arjantin

Ynt: And Dağları, Arjantin Bildiğim kadarıyla Fenerbahçe SK de böyle bir proje yapmış ve dünyanın değişik zirvelerine tırmanış için Tunç Fındık ve Mustafa Kalaycı'yı desteklemişti. Aconcagua'nın fotoğrafını gördüğümü hatırlıyorum. Türk dağcılarının da artık daha sık dünyanın zirvelerine...

13. malbec

Koh Samui - Tayland

Ynt: Koh Samui - Tayland Çok egzotik görüntüler, insan tropik havayı buradan soluyacak neredeyse.. Merak ettiğim şey adada, ya da Tayland'da, herşey turistler üzerine mi kurulu -örneğin bizim Ölüdeniz gibi-, yoksa millet işinde gücünde midir? Bir de o dönerci acaba memleketimizin hangi...
  14. malbec

ŞİLİ'ye Devam

Ynt: ŞİLİ'ye Devam Fotoğraflar çok güzel. Acaba okyanus fotoğraflarından daha fazla yok mu?
  15. malbec

Babakale (Anadolu'nun En Batısı)

Ynt: Babakale (Anadolu'nun En Batısı) 6 yıl önce Babakale'den geçmiştim. Herhalde Mayıs ayındaydı. Herşey basit ve balıklar güzeldi. Rakı bardakları beyaz camın en kalınındandı. Sunuşun Assos'taki yapmacık-turistik -ticari açgözlülükten uzak olması çok çekiciydi. Assos'un işgali ve kaybından...

16. malbec

Tezatlar Diyarı Hong Kong

Sadece HongKong değil bence tüm Çin bir yemek cenneti. Yalnız sokak satıcılarından yememiş olmak büyük kayıp, çünkü benim Çin'de yediğim en lezzetli yemekler hep küçük stand'lardan, sokaktaki tezgahlardan aldığım yemeklerdi. Hong Kong'da da aynı lezzetler olduğuna eminim.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Geri