Amerika Gezisi Planım ... Yardımlarınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan minzi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,801

minzi

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba. güz döneminde amerika gezisi yapmayı planlıyorum. merak ettiğim bir kaç soru var.

Amerikaya gittikten sonra sadece new yorkta kalmayı düşünmüyorum .
çevre eyaletlerden hangilerine gidilebilir... Nasıl gidilebilir ekonomik olarak ?
amerikada da avrupa olduğu gibi ucuz hosteller bulabilir miyiz ?
şimdilik bu kadar cevaplarınızı bekliyorum:smiley:

Etiketler
Ynt: Amerika Gezisi Planım ... Yardımlarınızı Bekliyorum

Amerikada tüm şehirlerde Days Inn, Quality Inn, vs. gibi bi sürü oteller vardır, yalnız bunlar şehir merkezlerinin 5-10 km. dışındadır, buralarda 25-30$ a gayet iyi koşullarda konaklamak mümkün, CA de durum böyleydi. Tabii ki bu oteller araba kiralamayı gerektirecek, herşey arabaya göre düşünüldüğü için US te arabanız varsa herşey çok kolay zaten ;) Newyork tarafını pek bilmem ama o civarda Atlantic city, Niagara genelde önerilir. En ekonomik seyehat eğer ki 2-3 kişi iseniz arabayla olacaktır. Otobüs ve tren US te pek yaygın değil, ulaşım uçak ve araba üzerine odaklı. Türk ehliyeti ile 6 ay boyunca araba kiralarsınız. Firma olarak Enterprise'ı öneririm, çok hesaplı ve servis olarak çok iyidir, mutlaka tüm sigortaları yaptırın, yoksa çok iş açılır başınıza. İyi gezmeler :smiley:

Ynt: Amerika Gezisi Planım ... Yardımlarınızı Bekliyorum

Bence de ABD'de araba kiralamadan (tabii New York'ta değil kesinlikle) değişik yerleri gezmek pek mümkün değil. Sonbahar için -New York'a yakın- kuzey eyaletleri alternatif olabilir. Doğa olarak güzel, sonbahar renkleri vs. Ama rotayı iyi çizmek ve kalacak yerleri önceden az çok belirlemek gerekebilir. En düşük fiyatlar 25-30 USD'den çok 50-60 USD'ye daha yakın olabilir doğu yakası için.Kaliforniya bu konuda daha ucuzdur. Ayrıca büyük şehirlerde daha da yüksektir sanırım motel fiyatları.
Aşağıdaki linkte bu bölge ile ilgili ayrıntılı bilgi bulunabilir:

http://www.visitnewengland.com/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler