Ayı Spreyi Temini

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burak_oz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,487
Mesajlar
165
Tepkime Puanı
0
Yer
SAKARYA
Web
www.burakozkocacik.com
Merhaba arkadaşlar,
uzun zamandır ayı spreyi arıyorum fakat ülkemizde hiç bir yerde bulamadım. amazon.com'da epey seçenek var fakat nedense kimse ayı spreyinin Türkiye'ye satışını yapmıyor.Halbuki biber gazının etkisinin ve basıncının artırılmış hali sadece.Bunu nereden temin edebiliriz bilgisi olan var mı ? Ebayde baktım bear spray olarak orada da bulamadım.

Geçenlerde orman bakanının yaptığı açıklama geldi aklıma :smiley: Eğer sayın bakan bildiğimiz kolayca ulaşabildiğimiz basit biber gazlarından bahsediyorsa şaka yapıyor olmalı,ayılar için özel üretilen ayı spreyinden bahsediyorsa bunu nereden temin edebiliriz arkadaşlar :smiley:)

Bakanın Açıklaması :
http://www.youtube.com/watch?v=jhDfa77ZnQo
 

Etiketler


Ynt: Ayı Spreyi Temini

Dün aldım Eminönü ve tahtakale tarafında tezgahlarda görmemeniz imkansız ben eve ve arabalarıma aldım.
 

Ynt: Ayı Spreyi Temini

Hatta Eminönü Rüstem paşa caminin yanında ufak bir dükkan var aşırı şişman bir arkadaş satıyor onda kiler büyük boyu.
 



Ynt: Ayı Spreyi Temini

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, yalnız eve aldım demişsiniz normal küçük biber gazından bahsetmiyorsunuz değil mi ?Büyük boy yüksek basınçlı bear spray olarak satılan ayı spreyimi aldığınız?eğer öyleyse çok işime yarayacak çünkü hiç bir yerde bulamıyorum.

aşağıda resmi olan üründen bahsediyorum:

http://s148.photobucket.com/user/nashent1/media/Pepper%2520Spray/12VHP.jpg.html

Buda videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=dmh6jFXkMtc
 

Ynt: Ayı Spreyi Temini

Benimki ufak tip yani normal gaz spreyi ama sizin dediğinizi mercan yokuşundaki av malzemesi satan dükkanlarda görmüştüm.Bizim burada ( Ayı) olmadığı için ufak ayılar için yani (Pandalar)için iş görüyor.
 









Ynt: Ayı Spreyi Temini

nerde karşılaşınız. ve herhangibir problem yaşadınızmı. tecrübelerinizi yazarmısınız..
 

Ynt: Ayı Spreyi Temini

1 defa sapanca soğucak yaylasında ,1 defada sülüklügöl milli parkında karşılaştım. Birinde gündüz diğerinde geceydi.Çok yakın mesafede değildik.Zaten sonradan araştırmalarımda öğrendim ki aranızda ki mesafe 100 metre ve fazlası ise saldırma ihtimali çok daha düşükmüş.Kestane toplama gitmiştik.Önce kısa bir süre baktı izledi,ve kendisi için tehdit oluşturmadığımızı anlamış olacak ki döndü ve hızla bizim yönümüzden uzaklaştı.

sülüklügölde karşılaştığımda ise 2 yavrusu vardı yanında ve ben aracımla ilerliyordum.çok yakın mesafede önüme çıktılar.aracı durdurdum ve bekledim.hemen kaçmadı oda bekledi bakarak.ben yavaş yavaş geri geri gitmeye başladım arayı biraz açınca beklmeye başladım.sonra oda yavruları ile birlikte uzaklaştı.Her iki ayıda boz ayıydı yani kahverengi ayı.

en az bizler kadar onlarda korkuyor aslında ve tehlike altında olduğunu düşünmedikleri sürece saldırmayı tercih etmiyorlar.Ama yinede hiç belli olmaz ayı bu.Şu spreylerden bulsam fena olmazdı.Tabi en güzel önlem mümkün olduğunca ses yaparak şarkı söyleyerek zil düdük çalarak ilerlemek.ama buna rağmende bazen karşılaşılabiliyor işte
 



Ynt: Ayı Spreyi Temini

okuduğum kadarıyla tehlike iki durumda oluyormuş. birinci yürürken aniden karşısına çıkmanız.budurumda hayvanın nasıl tepki vereceğini kestirmek zor. ikinci olarakta yavrularının yanında olduğu durum çok tehlikeli. yavrular sizle oynamak için hamle yapıp size doğru gelirlerse ana ayı sizi tehdit olarak algılıyabilirmiş. her iki durumdanda kurtulmak için şarkıdan ziyade ayı populasyonun bol olduğu yerlerde düdük öttürmek çok iyi. çünkü ayıların hem koku hemde duyma algıları çok iyi. düdüğü duyunca yavruları varsa onları alıp uzaklaşıyor o bölgeden. ayrıca aniden karşısına cıkma probleminide bir nebze olsun önlüyorsunuz. ayı spreyleri özellikle kanada da çok yaygın kullanıldığını okumuştum. yurt dışında bulunabilir ama eger değişmediyse bu tür gazların ucaklara alınması yasak diye biliyorum.(Kargoya bile) bence araçla gelen bir gurbetciden rica ederseniz getirtebilirsiniz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst