Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKMühendis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 139
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,577
Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Konu, oldukça büyüyen foruma son zamanlarda kayıt olanlar için belki yeni olsada, eskiler yada ilgili başlıkları okuyanlar bilir, daha evvelce etraflıca konuşuldu.

Eskiden mesela http://www.sahibinden.com adresindeki resimlerin kaynağını Google üzerinden kolayca bulmak mümkündü. Maalesef bu olanağın sayfadan nedense (?) artık kaldırılmış olması, konunun devamlı olarak canlı tutulmasını daha da haklı çıkarıyor.

Kısaca başdan ispatı artık zorlaşsa da, şüpheli görülen ilanlar için bu başlık altında devamlı ikaz, oldukça faydalı olmalı.
 

Etiketler
Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Ucuz, hesaplı, kaliteli Avrupa karavan arayan arkadaşlarımız, bu ilanı kaçırmasın ;D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-satilik-cekme-karavan-219436923/detay
 


Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Ta tatammm ilanıda buldum
http://autoline.com.tr/sf/karavan-cekme-karavan-CARAVELAIR-AMBIANCE-STYLE-400--15052213544446425200.html
 

Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

İlana mesaj atmıştım son ne olur diye adam beni arıyor nakit alacaksın yaparız birşeyler dedi kapora çıkarsan ayırırım sana diyor düşünüp arayacagım bende dedim :p
 



Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Bence bu pisliklerle dalga geçmek iyi olur.
İpliklerinin pazara çıktığını anlarlar.
Yalnız bu tip şeref yoksunu insanların, dolandırıcılık sahaları bitmez.
Ama karavan satışından uzaklaştırmak ta bir başarı olur.
Bir dalga geçme yolu da, o adrese çok yakınım deyip, adres detayı istemek.
 

Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Bir de şu yalanlar beni bıktırdı..

"2014 sonu yapımı buzdolabı kucuk degil buyuk deep frize li,camlar,kapılar sineklikli,,ekstra elektrik uzatmalı uzun kablolu,750 kg 5.5 metre uzunluk 2.5 mtre genişlik,ruhsat gerektırmez 750 kg dan agır olanlar ruhsata tabidir.vergiden,sigorta e muayeneden muaftır,binek taksiler dahi rahatca çekebilir. 4 kişiliktir yemek köse takımı yataga donusuyor,fırını elektıklı ve tuplı ocagı,dus tuvalet,gardolap,anten tesısatı,yat hidroforu,elektrık baglantısı olmasa dahi kendi sarj olabilen akusuyle devamlı elektrik vs.yer sıkıntısından satılıktır.

Yani... !! El insaf.. Enaz 1350-1400 Kg. gelen karavan ...
Şunu yazsanız dürüstçe:
Trafiğe çıkamaz, ruhsatı yoktur. Ruhsat alma imkanı da yoktur.
Mocamplar için, sağlam, kullanışlı güzel bir karavandır..
 

Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Siteden dolandırıcılık kokan bir ilan.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-on-numara-turkiyede-olmayan-6-teker-arka-cift-dingil-karavan-221873937/detay
Satıcı Temmuz ayında kayıt olmuş araç 89 model ama sadece 77.000km de!!!!!!
Kullanılmamış kenarda duruyormuş ama balata, triger,ön düzen, lastikler,marş motoru!!!!! yeni değişmiş miş.
Araç resimlerinde plaka yok,bulunduğu yer olarak çatı tarzı Türkiye değil,yandaki beyaz aracın plakası Türkiyeden farklı,iç mekan resimlerinde masada bir Alman dergisi duruyor.
Gelde bu ilanın dürüst olduğuna inan.
 

Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Sn. @ince999, turnayı gözünden vurmuşsunuz.;) Desenize televizyondaki polisiye filmlerin faydası da oluyor. :D

Fakat bizi ilandaki yazıdan mahrum etmeyin derim, ne de olsa yakında apar topar kaldırılınca, bu akıl harikası resimlere uygun, tarif-i ucubeleri de okuyamıyacağız demektir.

Tarihe vesika olsun diye aşağıya yapıştırdım. ( Daha kolay anlaşılması için sağolsun büyük harfle yazılmış. Dikkat tasvirler Aziz Nesin'e rakip ! )

"SLM ARKADAŞLAR BU KARAVAN FRANKİA 666 HL 7 YATAKLI YOK YOK BİR VİLLANIN UFATILARAKTAN YÜRÜYEN EV YAPMIŞLAR YANİ BÜYÜK KARAVAN TÜRKİYEDE ZATEN ÜCTANE VAR BİRİDE AMCAMGİLDE BİRİDE İZMİRDE Bİ BAŞKASINDA DAHADA YOK 7.5 CM UZUNLUĞUNDA 6 TEKERLEKLİ HİDROLİK DİREKSİYON TAKSİ GİBİDE YOLA GİDİYOR 2.5 DİZEL MOTORLU BULAŞİK MAKİNASI OCAĞI BANYOSU CANAK ANTENİ CEKİ DEMİRİ RUSSATA İŞLİ GENİŞ FERAH Bİ ARACDIR ARACDA YOK YOKTUR İLK SAHİBİNDEN 89 MODEL ALMAN MALI ORJİNALDIR 77 BİN KM DEDİR TAKAS YOK ACİL SATILIK NAKİDE İHDİYACDAN SATILIKDIR HA İLLADA TAKAS OLSUN DERSENİZ TAKAS FİYATI 160000 BİN TL DİR LASTİKLER YENİ ARAC FİAT DUCATO DİZEL DİR ARABAYI BABAM GETİRMİŞTİ SIFIR ALINIP GETİRİLDİ ÖYLECE GARAJDA BEKLEMEKTEYDİ Bİ KAC KEZ BİZLER CIKTIK TATİLE HEPSİ BU O YÜZDEN COK TEMİZ VE DİRİDİR LASTİKLER SIFIR MUAYENE YENİ BASKI BALATA YAĞI MARŞ DİNOMASI ÖN TAKIM YENİ TRİGEL KAYİŞİ SIFIR TAKILDI YAAA BU ARABAYI ALAN BİZLERE ALLAH RAZI OLSUN DİYECEK CÜNKÜ HİC KULLANIMADI DİYE BİLİRİM ALMANYA GÖRSE BUNU BU TEMİZLİKDE ZATEN ALMAN YA GERİYE ALIRDI RESİMLERDE NEYSE ŞİMDİDE ÖYLE KAZASI BELASI BORCU HARCI YOKTUR RUHSADINDADA MOTORLU KARAVAN DİYE KAYIT EDİLMİŞTİR YANİKARAVANDIR ÖYLE RAS GELE CAKMA KARAVANLARLA KARIŞTIRMAYIN YANİ BUYURUN SİZLERE ÖMÜR BOYU KULLANABİLECEĞİNİZ KARAVAN HEMDE AİLENİZLE COCUĞUNUZ COLUĞUNUZLA BERABERCE KULLANILACAK BİR KARAVANDIRİ İDDA EDİYORUM BU TEMİZLİKDE BU BÜYÜKLÜKDE ORJİNAL Bİ KARAVAN DAHA BU SİTEDE YOK HERKESE SLMLAR SAYGILAR ALICISINAŞİMDİDEN HAYILLI OLSUN"
 

Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Bu da hoş bir ilan..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-kelepir-pazarlik-sunnet-222269190/detay
Normalde insanın bu pisliği satışa çıkarırken, 9 kere yutkunması lazım.
Arkadaşımız hurdaya 8.000 TL istiyor, ama
dürüst bir vatandaş( ! ) pazarlığın sünnet olduğunu da belirtmiş... ;D
Sağolsun :-[

İnsaf ve izan nerelerde uyukluyor acaba..
Unutmadan, bende şu karavanıma 24.000 TL istiyorum.
https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCPS-j8iY7sYCFcG9FAod6KcPDA&url=http%3A%2F%2Fwww.resimyukle.com%2Fhurda-karavan_1z0i&ei=CUOvVePNBseesgGziKboDw&bvm=bv.98197061,d.bGg&psig=AFQjCNHpIpsfBvmS0J8Jcf6Cur5ZqvQiuw&ust=1437635726659610

Sahibinden, temiz kullanılmış, AVRUPA marka, yürürü çok güzel, gram su almaz, döşemeleri temiz,
ORCİNEL, 740 KG. RUSSAT istemez. NOT: Kapısı 2 bölmeli ve çok kullanışlıdır.

Alan arkadaşa hayırlı olsun. Saygılar. NOT: Pazarlık yoktur,ısrar üzerine, peşinat alınır.(Üstüne yatılabilir.)
 



Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Dolandırıcılıkta esas, dolandıranın dolandırılandan daha akıllı olması şeklinde. Fakat tuhaf olan, bizde bu kuralın tersi bile olsa, yine de işliyor olması ?

Aziz Nesin de zaten "ben gördüklerimden başka birşey yazmıyorum" diyordu...
 

Ynt: Karavan Dolandırıcılarına Dikkat !

Vay çakal vay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-cekme-karavan-tabbert-puccini-223411971/detay

buda yurtd???ndaki ilan? karavan?n

http://autoline.com.tr/sf/karavan-cekme-karavan-TABBERT-Puccini-Clima--15072000532255658100.html
 



Uyarı ve bilgilendirmeniz isabet olmuş.
Benimde sahibindende çok hoş bir karavanım var.Beni bir aile aradı lütfen kimseye satmayın biz almak istiyoruz dediler.Peki dedim ama biraz sıkışığız düğün yapcaz size 2000TL gönderelim dediler kabul etmedim siz düğününüzü yapı gelin görün ve beğenirseniz alın dedim.Buradan yola çıkarsak insanımız çok iyi niyetli ve bende şuna inanıyorum ki karavan sahibi çoğu insan, ne başka bir insana nede doğaya zarar verecek bir insan değildir.
sevgi ve saygılarımla.
yılmaz
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,444
Mesajlar
1,518,065
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst