Cj 5 Yapıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan WhonDerS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,929

WhonDerS

Yeni Üye
Arkadaşlar Merhaba
Merakımdan dolayı kendime 12bin TL ye Cj 5 Aldım ve toplamak istiyorum

Kendi Düşümcem

İlk olarak
4 inç Yükseltme
44/16 Lastik
Ön dana 44
Arka Dana 60

Parçalarini aldıkdan sonra araçı kaparto boya işlemini yapmak istiyorum

nette gördüğüm bir araç var örnek resim aşağıda böyle bir araç yapmak için doğru yoldamiyim bana bilen arkadaşlar adim adim neler alip nerden başlamam gerektiğini söylerseler memnun olurum

aracı offroad yapmmak için kullanmayacağim doğa gezisi ve kumsal alanda kullanacağim

beğendiğim cj 5 adresi aşağıda yapımında kullandıklari parçalari yazmişlar

2000 Jeep CJ-5 - Over Kill - Off-Road Magazine

photo-02.html

Son düzenleme:

Etiketler
Bu tarz bir araç cok maliyetli olur gibi :smiley:
kolay gelsin ist de iseniz bildigim bir kaç usta var
tanıştırayım bilgi alabilirsiniz

Arkadaşlar Merhaba
Merakımdan dolayı kendime 12bin TL ye Cj 5 Aldım ve toplamak istiyorum

Kendi Düşümcem

İlk olarak
4 inç Yükseltme
44/16 Lastik
Ön dana 44
Arka Dana 60

Parçalarini aldıkdan sonra araçı kaparto boya işlemini yapmak istiyorum

nette gördüğüm bir araç var örnek resim aşağıda böyle bir araç yapmak için doğru yoldamiyim bana bilen arkadaşlar adim adim neler alip nerden başlamam gerektiğini söylerseler memnun olurum

aracı offroad yapmmak için kullanmayacağim doğa gezisi ve kumsal alanda kullanacağim

beğendiğim cj 5 adresi aşağıda yapımında kullandıklari parçalari yazmişlar

2000 Jeep CJ-5 - Over Kill - Off-Road Magazine

photo-02.html
Lastikler hayli tutacak bir parça olacaktır. Traktör lastiği benzeri boyutları olduğunu düşünürsek adedi 2-3bin tl olacaktır büyük ihtimalle. Kaldıki bu lastikleri döndürmek için alt aksamda değişiklik gerekecek. Bunu yaparken tamam bu olur herhalde değil, eni konu çaplarına bakıp dişli oranlarını açıp hesap yapmanız gerekecektir yoksa yaptığınız harcama beraberinde daha çok zarar getirebilir.

Bir noktaya daha değinmek isterim, offroad yapmayacak, kumsal alan ve doğa gezisi demişsiniz. Kumsalda geniş taban işe yarayacaktır ancak bunun yanında güç gereksinimi bir hayli fazla olacaktır. Hesap noktası burada bir kez daha önem kazanıyor. Doğa gezisinde ağaçlar arasından geçecekseniz ise bu lastikler tam bir kabus olacaktır. Gerek genişlik gerek lastik izi olarak. Bu lastik izi ser toprakta tutuşu çok zayıf lastikler. Hele ki biraz yol yapacak ve asfalta çıkacaksanız büyük lastiklerin yanı sıra bu desen ve boyut inanılmaz bir gürültü ve huzursuzluk verecektir.

Şahsen bende iri lastikler seven biriyim. Ancak bu lastiklerin beni araçtan soğutmasını istemem. Bunları düşününce şöyle bir alternatif düşünmeniz uzun vade de daha mantıklı olabilir.

1972_jeep_cj5-pic-10581-1600x1200.jpg

Arkadasim keske orda yazilanlari bi merak edip cevirisini yapsaydin.bi defransiyel bi lastik is tamam dimi ?kaporta boyayla sen bu araca iki ayda binersin ozamn.
forumda bilgi niteliginde bir suru baslik var.iclerinden sana lazim olanlari secip alacaksin.yardima tamam ama armut pis agzima dus olursa yarida kalirsin.
Maddi anlamda sikintin yoksa atican resimleri ustanin onune bunu istiyorum diycen.tabi oresimleri attigin gibi parayida atman gerekicek.gerci cogu usta paranda lazim degil diyoo.yani mebla tatminkar olmali kapa kardesim tezgahini diyebilcenmi? kendine ve cebine guveniyorsan uzay mekigi bile yaparsin.
Burda ben uzun uzun yazmiyim ac sen oku uzun uzun..sac beyazlantan cj5... arazi araclarinin altinda.

Arkadasim keske orda yazilanlari bi merak edip cevirisini yapsaydin.bi defransiyel bi lastik is tamam dimi ?kaporta boyayla sen bu araca iki ayda binersin ozamn.
forumda bilgi niteliginde bir suru baslik var.iclerinden sana lazim olanlari secip alacaksin.yardima tamam ama armut pis agzima dus olursa yarida kalirsin.
Maddi anlamda sikintin yoksa atican resimleri ustanin onune bunu istiyorum diycen.tabi oresimleri attigin gibi parayida atman gerekicek.gerci cogu usta paranda lazim degil diyoo.yani mebla tatminkar olmali kapa kardesim tezgahini diyebilcenmi? kendine ve cebine guveniyorsan uzay mekigi bile yaparsin.
Burda ben uzun uzun yazmiyim ac sen oku uzun uzun..sac beyazlantan cj5... arazi araclarinin altinda.
Forumda deli dehşet bilgi olduğuna ve araştırılması gerektiğine katılıyorum ancak bu sert ve öfkeli tavırlar ile bizler aramıza yeni bireyler katamayız diye düşünüyorum. Belgi forumlar konusunda alışkanlığı bile olmayan birine araştır diyip saldırmak acı geliyor. Çünkü tamami ile yabancı olduğu bir ortamda sınamaya kalkıyorsunuz. Yüzme bilmeyen biri n"nasıl yüzerim?" diye sorduğunda "Herkes denizde yüzüyor. Bu soruları soracağına denize gir" diyerek derin sulara atmak olduğunu düşünüyorum.

Onun yerine "Bak burada işine yarayabilecek konular var" diyerek birkaç konunun linkini verseniz, hem arkadaş forum kullanma hemde araştırdığı konu hakkında bir takım bilgiler öğrenme fırsatı yakalamış olur. Bunun yanında siz de yardım etmenin hazzını almış olursunuz?

Forumda deli dehşet bilgi olduğuna ve araştırılması gerektiğine katılıyorum ancak bu sert ve öfkeli tavırlar ile bizler aramıza yeni bireyler katamayız diye düşünüyorum. Belgi forumlar konusunda alışkanlığı bile olmayan birine araştır diyip saldırmak acı geliyor. Çünkü tamami ile yabancı olduğu bir ortamda sınamaya kalkıyorsunuz. Yüzme bilmeyen biri n"nasıl yüzerim?" diye sorduğunda "Herkes denizde yüzüyor. Bu soruları soracağına denize gir" diyerek derin sulara atmak olduğunu düşünüyorum.

Onun yerine "Bak burada işine yarayabilecek konular var" diyerek birkaç konunun linkini verseniz, hem arkadaş forum kullanma hemde araştırdığı konu hakkında bir takım bilgiler öğrenme fırsatı yakalamış olur. Bunun yanında siz de yardım etmenin hazzını almış olursunuz?
Arkadasim saldirmak nedemek.kimseye hakaret veya rencide edici bir cumle kurdugumu hatirlamiyorum.gereksiz bi savunma mekanizmasi sergileyip duygusallastirmissin olayi.karaladiklarimiz yardimci olmak adina zaten orda cok sey anlatiliyo gormek algilamak lazim ama.yoksa neden vakit öldürelim degilmi?

Gelelim orneklemenize: yuzme bilmeyen birisi arastirip, su marka gozluk bu marka palet aldim/alcam kurbagalama yuzecegim bana yardim edin derse ozamn arkadsa cevaben"ilk once ayaklarini suya sokmayi dene yuzenleri incele"cumlesini kurarim.
forumlar konusunda hic bir bilgisi olmayan arastiramayan bir insanin,defransiyel lastik kupa yukseltmeyi arastirip bilgi sahibi olmasi link atmasida normal ozamn degilmi...?kusura bakma ama sanki biraz bos muhabbet olmus hocam seninki
;);)

Buarada site uzerinden yardim istenipte hic bir karsilik beklemeden hic tanimadigim bir insanin ricasi uzerine malzemelerini temin ederek 250 km yol gidip isini yapip cayini corbasini icip geri dondugumde olmustur. Yardimsa yardim yani. Ben hazzi boyle yasiyorum:D:D

Basligi acan arkadasi tenzih ediyorum ama hakkaten bos muhabbet vakit kaybi oldu..
konu anlatmak istedigimden cok farkli noktalara gitmis savunma mekanizmamiz devreye girdi haliyle.
Basligi acan arkadasim incele arastir herzaman yanindayiz ama Armut pis agzima dus olursa parana emegine vaktine yazik olur. Sevgilerle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,958
Kaydolan Son Üyemiz
Torungill

Çevrimiçi üyeler