Ortiz 5.25 Classic Karavanımızı Aldık.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezentiler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,030
bugün itibari ile araba işini hallettim. Uzun araştırmalar sonucu bütçeme de uygun olan fiat doblo da karar kıldık. Kağıt üstündeki verilere göre 105 beygir 290 torku var. Burada bir kaç kişi de bu araçla karavan çekmiş inşallah bizde bir sıkıntı yaşamayız.

Merhaba, 105 bg Doblo ile 1 yıldır Ortiz 2017 model (yeni modellerindeki Classic karşılığı) karavanımı sorunsuzca çekiyorum. Keyifli seyahatler dilerim.
 

Etiketler
Bu arada Sakar Geçidi'nde hem inişte hem de çıkışta hiçbir sorun yaşamadım. Seyir hızım 80 km/saat. Acelem yok. Uzun yol sürücüsü olduğum için yolculukta sıkılma gibi bir sorun da yaşamıyorum. Karavansız kullandığım zaman da aracımı yormamaya özen gösteririm. Ocak 2018'de Didim'den Bozburun'a giderken, eski Datça yoluna saptım. Dar ve bol virajlı bir yoldur. Yolun bir bölümünde tadilât vardı. Sadece çamurlu olan bu kısımda önden çekişli araçla karavan çekmenin sıkıntısını yaşadım. Onun haricinde sorun çıkmadı.

Ancak, tamamen güvenli ve konforlu bir yolculuk için 4x4 pikap ile Doblu'yu kıyaslamam haksızlık olur. Gerek ağırlık, gerek motor gücü ve gerekse çekiş özellikleri nedeniyle emekli olduğumda uzun seyahatlere çıkacağımdan Doblo'yu satıp 4x4 pikap almayı düşünüyorum.

Sevgilerimle,
 
Son düzenleme:

Sayın udisa merhaba. Ne yaptınız Ortiz-Doblo ikilisini , duruyor mu , değiştirdiniz mi ? Ortiz uzun dönem kullanıcısı sayılırsınız , biraz bilgilendirin lütfen bizi :smiley:
 

Merhaba,
Ortiz-Doblo ikilisi duruyor. Sanırım uzunca bir süre de bu şekilde kalacak gibi. İkinci emekliliğim 5 yıl sonra. Bu süre zarfında böyle idare edeceğim mecburen.
 

süper hızlı cevap için teşekkürler. peki bu dönem içerisinde yaşadıklarınızla ilgili , ortiz ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz , ben de ortizli olma niyetindeyim de :smiley:
 



Aslında pek gezemedim. İzin alma problemi olduğu için karavan evin önünde park halinde. İçinde ufak tefek düzenlemeler yapıyorum. Kullanım deneyimi ile ilgili forumda reklâmcı bir gezgin kardeşimiz var. Karavanını çok verimli kullanıyor. Hakkını veriyor yani. Kendisi gezi resimlerini sıkça paylaşıyor. Bir de kullanım deneyimlerini yazarsa tadından yenmez.
 




teşekkürler ancak 4 kişiyiz hatta bazen 5 de olabiliyoruz :smiley:

ben karavan almadan BE ehliyet , çeki demiri taktırma ve işletme zaten hallettim.

İzmit'te oturuyorum BE için ben de İstanbul'a gitmiştim.
 





muayeneyi rahat geçebildiniz mi ve kaskosu ne kadar tutuyor acaba , bir yandan kiralamayı da düşünmüyor değilim.

evet ortizin 5 kişilik modeline odaklanmış durumdayım zaten
 

Muayeneye hiç gidemedim maalesef. Süresi geçtiğinden beri evin önünde park halinde. Kasko yapacak firma bulamadım uzun süre.Çekme karavana kasko yapmadıklarını söyledi hepsi. En sonunda bir acente dönüş yaptı. Ancak 35.000TL matrah için 3.400 TL fiyat çıkardılar (!)
 




Ortiz ile 2 hafta önce telefonla konuştum. 750 kg altı karavan yapacaklarını söylediler. en fazla 1 yıl gibi bir süre koymuşlar kendilerine.

Gerçi 750 altı karavan 5+1 kişilik pek mümkün olmayabilir. Ama bilgi vermek istedim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,755
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst