Bu Ne ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Doğrucu Davut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,342

Etiketler


.
Gaip Rüzgar’dan ses var. Yukarıdaki iletiyi beğenmiş.
Öbür dünyaya inanmayanlara ibret olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 642275

Sanal ruh çağırma seanslarında bunlar olur.
Çağırılan ruh , en çok zevk aldığı konularda forumlarda dolaşır ve son gündemleri takip etmeye çalışır.
Eğer yoğun bir istekte bulunuyorsa ölümsüz bilinç enerjisiyle; bilgisayar ve telefon gibi elektrik enerjisi ile çalışan sistemlere etki edebilir.Bu şekilde beğenide bulunabilir.
Öte tarafla burası arasında zaman zaman bağlantı köprüleri oluşur.Troidal mekan sıçrama köprüleri vasıtasıyla iletişim kurulur.
Ölüm yok olmak değildir.Biçim değiştirmedir.Öz bilinç ise ölümsüzdür.
Hatta lisede bile okutulur
“Lavoisier’in Maddenin Sakımı Kanunu”
“Hiçbir şey yoktan var olmaz; varken de yok olmaz.

Detaylı bilgi linki
 

.
Hiç olmazsa böylelikle forum yönetiminin hesaplarımıza girebildiğini öğrendik. Yani kendi aramızdaki konuşmalarımız da dinleniyor demek ki..
Açıkcası bu miğde bulandırıcı bir durum.. 😖
Otellerde resepsiyonun odalara kamera koymasına benziyor.
 
Son düzenleme:



.
Hiç olmazsa böylelikle forum yönetiminin hesaplarımıza girebildiğini öğrendik. Yani kendi aramızdaki konuşmalarımız da dinleniyor demek ki..
Açıkcası bu miğde bulandırıcı bir durum.. 😖
Otellerde resepsiyonun odalara kamera koymasına benziyor.

Davut hocam kendinize ait bir karavan forumunuz varken, teknolojiyle bu kadar içli dışlıyken, dev altyapılı operatörler üzerinden gönderdiğimiz sms'lerin okunabildiğini, telefon görüşmelerimizin dinlenebildiğini, gönderdiğimiz maillerin okunabildiğini gayet iyi biliyorken, sizin forumunuz veya bu forum gibi basit yapılarda mesajların okunabileceğini zaten biliyorsunuz.

Teorik olarak en basit yöntem üyenin şifresini değiştirir, hesabına girer ve tüm mesajlarını okursunuz. Gezenbilir'de de böyle, sizin forumunuzda da böyle, Gmail'de de böyle, Facebook'ta da böyle... Yazdığımız her şey okunabiliyor ve siz bunu çok iyi biliyorsunuz.

İnternet etiğini çok iyi hazmetmiş, yaklaşık 30 yıl önce zamanın en büyük BBS ve IRC sunucularında yöneticilik yapmış ilk jenerasyondan gelen biri olarak Gezenbilir'de özellikle kişisel haklara son derece önem veriyoruz.

Çok şükür başkasının mahremine girerek mesajlarını okuma ayıbını şimdiye kadar sadece bir kez yaşadık. 2007 yılında Gezenbilir'in kurucularından çok sevdiğim bir dostum, kendi arkadaşının şifresini değiştirerek mesajlarını okuma gafletinde bulunmuştu. Her ne kadar arkadaşı sorun olmadığını söylese de can dostumun tüm yetkilerini almak zorunda kalmıştım. Aradan 16 yıl geçmesine rağmen hala benimle konuşmaz, arkamdan da dünyanın lafını eder. Yaptığımdan da zerre pişman değilim.

Bunlar, konunun etik tarafıydı...

Bırakın üyelerin hesapların girip mesajlarını okumayı, biz forum üzerinden mesajlaşılmasına zaten sıcak bakmıyoruz. Forum kültürlerinde esas olan bilgiyi karşılıklı paylaşmaktır. Özel mesajla paylaşılacaksa kapatalım forumu, Telegram üzerinden devam edelim. Kaynak yaratacak bilgi kronolojisi oluşmasın, yazılanlar uçup gitsin.

Bir üyeye özel mesaj gönderirken aşağıdaki uyarıyı almanızın sebebi budur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için rica;
- Lütfen sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Yoksa biz bilmiyor muyuz forumdaki mesajlaşma sisteminin ne kadar kullanışsız olduğunu? Mesajlaşma sistemini çok daha kullanışlı hale getirmemiz sadece 2 günümüzü alır. Peki ya sonra?

Bu arada oluşan trafikten para kazandığımı düşünen olursa forumun gelirlerinin giderlerini nasıl karşılamadığını gönül rahatlığıyla paylaşabilirim. Forumda açılan her sayfa, yüklenen ve izlenen her fotoğraf bana maliyet olarak geri dönüyor. Bunlar hiç sorun değil, yeter ki hep beraber gönül verdiğimiz bu kaynak mümkün olduğunca uzun süre ayakta kalsın, hepimize fayda sağlasın.

Sizden ricam sakin olmanız, forumda paylaşmanın ve paylaşılanları izlemenin keyfini çıkarmanız ve bu forumun amatör bir ruhla ayakta tutulmaya çalışıldığını unutmamanız. Sizin bir sorununuz varsa bu aynı zamanda bizim de sorunumuzdur. Çözülmesini istiyorsanız bunu da hep birlikte yaparız...


Sağlıcakla,
Sedat
 

.
Sedat bey,
neyi bildiğim hakkındaki öngörünüz sadece bir varsayım. Zaten benim rölantideki forumumun ücretsiz programı da tamamen sunucusunun tasarrufunda.

Benim sizinkine göre naif varsayımım ise modern yapılı yüzeyi ile Gezenbilir’in güvenliğe odaklanan ve kullanıcı gizliliğini ön planda tutan WhatsApp, Signal veya Telegram platformları gibi mesajlaşma olarak end-to-end şifreleme yaptığını sanmam oldu.

Hassasiyetimin ise; forumların yasa ihlali, istenmeyen içerik veya güvenlik sorunları gibi durumlarla sınırlı olmak üzere bazen özel mesajlamalara ulaşabilir olmasını atlamam yüzünden, aslında ağırlıkla kendime dönük olduğunu belirtmeliyim.

Yine de kullanıcıların Gezenbilir’e yazarken gerekçeleriyle bu durumu göz önünde bulundurmalarını ve hassas bilgileri özel mesajlarda paylaşmaktan kaçınmalarını, konulara verilecek cevapların üzerinde yer alan yeşil pencereye ilave etmenizin güven arttırıcı bir önlem olarak yerinde olacağını düşünüyorum.

Forumun amatör ruhla ayakta kaldığının bilincindeyim.
Benim de kalemimden geleni esirgemediğimin farkında olmalısınız ? 😉

Forum ve siz de sağlıcakla kalın.
Mesut
 
Son düzenleme:

Salı günü fırtınada yıkılan çitimi tamir ederken, dün kimlerin bu baṣlıkta beğeni dağıttığı konusunda bir kaç ay önce forumda beni uğraṣtıran bir „SPAM“ aklıma geldi.

Forumda bir üye sadece reklam yaptığı için önce yazdıklarını sildim. Hemen tekrar yazdı. Bu defa kendisinin foruma girmesini yasakladım. Bir gün sonra baṣka bir isim altında aynı reklamı tekrar yayınladı. Bu isim değiṣtirme iṣi bir süre devam etti. Kullandığı isimlerin hepsi forumda uzun süredir üye olan ve uzun zamandır aktif olmayan üyelerdi.

SPAM yazarı bir süre sonra foruma girmez oldu. Her halde benim gibi vakti bol olan bir emekli değil. Konuyu Admine anlattığımda, SPAM sahibinin, uzun süredir aktif olmayan ve ṣifresi zayıf üyelerin hesaplarına girmiṣ olabileceğini söyledi.

Dün yaṣadığımız beğeni yağmurunda dikkatimi çekenler:

1. Beğeni verenler uzun süredir foruma kayıtlılar. Içlerinde ismen tanıdıklarım uzun zamandır forumda aktif değiller. Forumda devamlı aktif olan üyelerin verdiği beğenileri kastetmiyorum.

2. Içlerinden (yaṣayanlardan) hiç kimse beğeniyi ben verdim veya vermedim demedi. Herhalde durumdan haberdar değiller.


Şahsi not:

Moderatörler de ṣifre değiṣtirme yetkisinin olup olmadığını bilmiyorum. Öğrenmek ihtiyacınıda hiç hissetmedim.

Ayrıca mümkün olduğunca sık forumda olan bir moderatör olarak ṣu cümle beni rahatsız etti.

„Yani kendi aramızdaki konuşmalarımız da dinleniyor demek ki..“

Türkçem zayıf ama bu cümle bence bir varsayım değil, miğde bulandıran bir suçlama!
 
Son düzenleme:

.
Bana samimiyetle yazılan bir beyan yeterli.
Ön beyan olarak da yukarıda önerim oldu.


Uyarıya; DM başlatıldığında açılan yeşil pencere daha uygun olmalı.
 
Son düzenleme:

.
Forumlar zamanımızın yeni sosyal alanları. Bu çağa doğmayan yetişkinler onları ister istemez alıştıkları sosyal alanlarla kıyaslama, dolayısıyla kavrama durumunda kalmaktalar. Açıkçası ben de doğru kavramış ve anlamış olduğumdan pek emin değilim.

* Bizler birbirimizle daha senli benli olsak da batı ülkelerine karşın forumlarımızda “siz” resmiyeti geçerli. Sebebine bir türlü varamadım.

* Sayısal ortamın olanaklarını ona doğmayanların kavraması daha zor. Ücretsiz dolayısıyla kısıntılı bir forum kurmuş olsam da, yeni öğrendiğim sayısal ortamların geçirgenliği beni şaşkınlıkta bırakmakta. Tepkilerimizi bu açıdan hoş görmek lazım. Yeter ki tepkiler şahsi olmasın.

* Forumların reklam ve selfie amaçlı kullanılması, onları bilgi, tecrübe değiş tokuşu ve sohbet alanı gören beni çağ dışı mı bırakıyor ?

* Forumlar arama motorlarından farklı olsalar da, verilen özenli cevapları değil teşekkür, bir “beğen” ile bile sonlandırmamak neden beni sinirlendirmekte ?

* Bir ortama destursuz girmeyi tuhaf bulmak, çok mu eski kafalılık ?

* İnternet forumlarının anonimim yapısını kullanmak ne kadar ahlaklı ?

İsteyen kendi uyumsuzluklarını 😊 ilave edebilir..
 
Son düzenleme:



* Bizler birbirimizle daha senli benli olsak da batı ülkelerine karşın forumlarımızda “siz” resmiyeti geçerli. Sebebine bir türlü varamadım.
Konuyla ilgisi yok ama, dinozor olmanın şanındandır belki, benim de internet ortamında bir türlü alışamadığım tuhaf bir eğilim var.

Diyelim ki bir internet sitesinden bir ürün ya da hizmet satın almak istiyorsunuz. O site de size bunu sağlamakta zaten çok hevesli. Hevesli ama, sizden ilk önce üye olmanız isteniyor. Bazıları cinsiyetinizi çok merak ediyor (ismim %100 erkek olduğumu çağrıştıran bir isim olduğu halde, tepkimden dolayı bazen tersi seçeneği işaretlediğim oluyor). Bazı siteler T.C. kimlik numaranıza meraklı (internet alışverişlerinde şart olmamasına rağmen). Bazıları doğum gününüzü bilmek istiyor (kimseyi ilgilendirmeyeceği için hep yanlış bilgi girerim). Bazı siteler, altı üstü 3-5 paralık alışveriş yapacağınız siteler ama sanki en gizli kozmik sırlarınızı saklayacaklarmış gibi, üyelik şifrenizin 8 haneli olmasını, en az bir rakam ve bir küçük, bir de büyük harf içermesini, vs. şart koşuyor, bir daha hatırlayamayacağınız abuk sabuk şifrelerle üye olmak zorunda kalıyorsunuz.

Bu işkenceler bittikten sonra, sizin kendi köleleri, veya kankaları, ya da marabaları olduğunuzu düşünmeye başlıyorlar. "Sen"li hitaplar başlıyor. Benim hayatım boyunca "sen" diye hitap ettiğim kişiler ya ailemdendir, ya da samimi bir dostum veya eski bir arkadaşımdır. Hiç tanımadığım, veya yeni tanıştığım, yüzünü görmeden bir ilişki içerisine girdiğim hiç kimseye "sen" diye hitap etmem, edemem. Hele benden yaşlı olanlara her zaman saygılı şekilde davranır ve yaklaşırım. Aile terbiyem bunu gerektirir, doğrusunun da bu olduğunu düşünürüm, karşımdaki muhataplarımın da böyle davranmasını beklerim.

"Sana süper teklifimiz için tıkla" "Hemen alışverişe başla" "Şimdi al, %20 indirimi kap" "Bir arkadaşını getir, indirimi kap" "Şifreni mi unuttun" vs...

İnternet ve dijital hayat, çağın gereği bunlar olduğu için mi böyle? Yoksa başkalarına saygı duymayı gereksiz görmek gibi bir gereksinime mi sahip? Hem müşteri edinip ürün satmak için site açmak, hem de ürün satın almak isteyenleri koyun yerine koyup, bundan ticari kâr sağlamanın yolunun bu olduğunu zannetmek mi olayımız? Kabalık, hoyratlık, vurdumduymazlık, görgüsüzlük, vurgunculuk, "bugün var, yarın ara bul" niteliğinde işletmecilik mi internetin olmazsa olmazı?

Bu tanımlar dışında kalan internet siteleri o kadar az ki! Sadece kurumsal firmaların internet siteleri ciddi ve olması gerektiği gibi resmi tavırlı. Çoğu satış siteleri ise cıvık, samimiyeti laubaliliğe dönüştüren, sosyal hayatı niteliksiz mahalle arkadaşlığı ile karıştıran eğitimsiz ve kültürsüz bir neslin tasarımcılığına teslim edilmiş gibi görünüyor ama bu site tasarımlarını talep edip, ortaya konulan "şeyi" de kabul eden işverenlerin niteliklerini karşıladığı da şüphesiz görünüyor.

Neyse, dedim ya... belki dinozor olmanın şanındandır. Ben zamanı anlayamıyorumdur. Zamanın ruhu cahillik, eğitimsizlik, kültürsüzlük, empati yoksunluğu, kabalık, vurdumduymazlık ve insan sevmezlik ise, benim ruhum çağın dışında kalmıştır. İyi ki bu dünya üzerindeki zamanımın çoğunu harcamışım diye teselli bulmak için bundan iyi bahane de olmaz. Değil mi?
 

.
Ticari motivasyonlu sitelerin müsterilerine senli benli hitabı gerçekten yadırganacak bir durum. Ben ise hobi bazlı forumlardaki ayni işe gönül vermiş katılımcıların birbirlerine ettikleri resmi hitaptan bahsetmiştim ama şimdi bizdeki bazı katılımcı profilini gözümün önüne getirince,🤔 bu mesafeli uygulamanın aslında hiç de yanlış olmadığını düşünmeye başladım.😊




Umarım yönetim dikkatle bakanın göreceği üzere, aslında onları bu duruma müdahale zorunda bıraktıran teknik moderatör @zupothitaf (Fatih Topuz) ile konuşma hassasiyetini gösterir ? Bir forumu canlandırmanın başka yolları olmalı (Bazen iletileri okuyucu sayısı da fantastik bir hızla artmakta)

Artık geriye tek, katılımcıya saygı açısından DM öncesi yapılacak (?) uyarıya kalmakta.

Çağdaş dünyada, istenirse konuşmadan çözülecek konu olmamalı ?
Hemen duygusal yükle cevap vermek yerine bir gün beklemenin hep faydası oluyor. Zaten Gezenbilir’in bu hızla bir yere kaçacağı da yok.. 😊
Hatta bazen cevapsız bırakmak da bir çeşit cevap olmakta..😉
 
Son düzenleme:

Forumu daha atraktif yapmak için faydalı bir konu.

Ama, kafama takılan, açıklanması gereken bir nokta var

Aynı konuda, üyelerini bigilendirmeye, daha büyümeye çalıṣan iki forum var. Gezenbilir ve Motokaravan Forum.

Karavancılık konusunda bir kaç forumun aktif olmasının karavancılık için faydalı olacağı düṣüncesindeyim.

Ama bu forumlardan birisinin sahibi, kendi forumunun böyle çabalara daha çok ihtiyacı varken neden diğer forumu daha atraktif yapmaya gayret eder? Bu sık raslanan bir durum değil.

Lütfen kimse yanlıṣ anlamasın. Bunları herhangi bir art niyetle ve kimseyi suçlamak için yazmıyorum. Kafamda oluṣan bir soruyu samimi olarak dile getiriyorum.

Konuyu açıklığa kavuṣturursak bu önemli konudaki konuṣmalar daha verimli olur diye düṣünüyorum.
 

.
Ben bu sorunun altında yatan ve diğer katılımcıları ilgilendirmeyen motivasyonu bilmesem, forum için ne kadar anlamsız olsa da saygı duyar cevaplandırırdım.
Umarım forumu forum yapan katılımcılar da burdan ayrılmamı istemiyordur.
 
Son düzenleme:




.
Herneyse bende beyan esastır deyip yine de soruyu cevaplayayım.
Son iletisi moderatörünce üç sene kadar evvel gönderilmiş bir forumu canlandırılmak istenen bir platform olarak sıfatlamak, bilmem ne kadar isabetli ?
Türkiye’de karavan forumuna ilginin temelden yetersizliğini üstelik bu forumda söylemem gereksiz olmalı ? 😉
Herşeyi kendi keşfedenlerin sayısını düşünürsek aslında haklı da olmalılar. 😋

Hüseyin sen bana sadece küs değil hatta nefret bile ediyorsun galiba ?
Unutma seanslarımızın bitimine pek zaman kalmadı..😉
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,177
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

SON KONULAR



Geri
Üst