Anlaşılan aynı hayranlığı yaşıyoruz.
Ben bir kaç tekneye bakma fırsatı buldum gerek marinalarda gerek boat showlarda.
Özetlemem gerekirse (fuarlara çıkan teknelere kıyasla) gördüğüm farklar arasında kesinlikle ayrıntılar önemli oluyor bu konularda. Dediğiniz gibi seyir halinde üstüne yük binen bir çok bağlantı noktası marinalarda gezdiğim teknelerde oldukça eskimiş ve zarar görmüş durumdaydı. Çarmıhtaki çelik halatlar sakal vermişti ve bakımsızdı. Aynı şekilde ırgatlar beni rahat bırakın artık deresine çalışıyordu.
Fiber tekne ahşaba göre daha az bakım istese de ekipmanın bakımı aksatılmamalı. Özellikle ana ekipmanların (seyir halinde kullanılanlar) bakımı yapılmalı.
Bunlar haricinde motordan anlıyorum. makine bölümünde özellikle kullanılan ekipman saati ve markaları önemli.
Ana gövdenin sağlamlığı önemli bir husus ama o noktada teknenin hasarsızlığını yada alınan hasarın sağlam tamir edilip edilmediğini nasıl anlayabilirim onu bilemiyorum. Fiber oldukça kolay tamir edilse de işçiliğin düzgün yapılması gerekir denizin ortasında bir felaketle karşılaşmamak için bu konuda nasıl bir gözlem yapabilirim. Sağlam bir tekne aldığıma nasıl emin olabilirim?