1,5 dci Clio Hb Aracımla Nasıl Bir Karavan Çekebilirim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagciark28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,192
Ynt: 1,5 dci Clio Hb Aracımla Nasıl Bir Karavan Çekebilirim?

Arkın bey çok teşekkürler kendi karavanını yapan dostlar genelde şehir dışında istanbulda bu işe gönül vermiş karavanını kendi yapmak isteğen az sayıda karavansever var yada bana rastlamadı aslında istanbulda bir hobi atölyesi oluşturup karavanını yapmak isteyen dostlarla bir araya gelip bir lokal havasında birlik olarak yardımlaşarak kendi hobi karavanımızı yapabiliriz hatta mevcut karavanı olan arkadaşlarda bu atölyeden faydalanarak kendi karavanının tamirini bakımını yapabilirler diye düşünüyorum ama forumda bir başlık halinde bu konuyu yazdık pek katılım olmadı malum bu aralar kriz insanların tüm kafasını meşkul ediyor birde karavancılık için en ölü dönem mart nisan gibi yaza hazırlık tam gaz olur diye düşünüyorum bende yavaş yavaş yaza yetiştiririm ümidiyle çalışmalara başladım elimde yeterli teknik malzeme var yerimde müsait tek eksik nakit onuda çözersem bu iş tamamdır yardım konusunda tabiki her türlü yardıma ihtiyacım var bende bu konuda daha yeniyim bilgilerimin çoğu teorik olarak uygulamaya geçemedim bir karavanda yaşamışlığım yok forumda tanıştığım değerli abilerin dostların önerileriyle yol almaya çalışıyorum buradan tekrar hepsine teşekkür ediyorum evet istanbuldayım benimle aynı heyecanı taşıyan arkadaşlarla tanışıp görüşmek isterim Yusuf Aybek 0532 6785060 0505 3852540

Etiketler

Ben olaya asla ticari olarak bakmıyorum. Sizle gecelerce zaman oldugu taktirde çalışırım. Bu benim içinde güzel bir tecrübe olur. Yazdıklarınız cok Güzel. Ben bu konuda dediğim gibi size yardımcı olabilirim. Ahşap konusunda olsun elektrik konusunda olsun tecrübem var. Bir şirkette satınalma bölümüne bakıyorum. İşim gereği karavan konusunda destek alacağımız ve maliyetleri düşürebileceğimiz yerler var. Ben avp yakasındayım. Görüşmek isterim. Msn adresim dagciark28@gmail.com

http://www.araba.com/876450.html

Başoğlu karavan yapımı bu campere bir bak. Fiyatıda uygun. Pazarlık payıda var ve uzun süredir de satışta.

Ahmet bey arabanın içini şimdi yaptırmaya kalksanız bundan fazla söylüyorlar 20.000 ytl den başlıyor diyorlar bunu alan olursa hem 7000 ytl kara geçiyor üstünede araba j9 hediyesi oluyor sanırım. :D

Ahmet bey araça baktım teşekkür ederim. Zaten artık son 48 saat ilanarına bakar oldum. İlanları ezberledim artık. Ben yıllardır t3 hastasıyım. Araçın farklı bir duruşu var bence ( hatta ben ruhu var diyorum dalga geciyorlar eve arkadan motorlu diye:smiley: ) ama su sıralar çeki karavı daha mantıklı görünüyor gözüme

Araç iç olarak fena değil bence modelide güze ama bence bana hitap etmiyor.Ben 1989 yılında T3 e binmiştim. O günden bu yana hastasıyım.Herkeze anlatıorum benle dalga geciyorlar. Ya arabanın bence bir ruhu var diyorum arkadaşlar evet arkadan motorlu ondandır diye takılıyorlar :D . Zaten nerden başlayacağım kararsızım. Ya eşimin arabayı satı T4 alıp cmper yapıcam yada çeki alıcam. Çünkü eşim hergün aracı kullanıyor. T4 alıp camper yapsak eşim metropor ta çalışıyor karizmayı siz düşünün. Bakalım hayırlısı.

Yusuf kardeş,

Hemde seni pirelendiren hatta bunalıma sokan ruhsat sorunu da yok :D

Herkezin olsun Ahmet bey inşallah.Ceki karavanı zor sanıyordum ama sitede arkadaşın aracına falan baktım anırım bu noktadan başlamak mantıklı. Cllio da çekebilir.Burada birinde çeki vardı ve yeni aldı jeep e baladılar X5 e ertesi gün çekici ile geri geldi ikiside otobanda yan yatmıştı. Acaba diyorum hep yokularda yağmurlu havada zoranırmıyım.

sahibinden.com da bir çok T3 ve LT45-LT42 camper ilanı var bunlardan birini neden düşünmüyorsunuz diyeceğim ama ucuz olanları pek dişe dokunur gibi değil.Eli yüzü düzgün olanların sahipleri de onları T4 sanıyor olmalı :D Takip ediyosunuz zaten hangi ilanlar olduğunu bilirsiniz ;)

Cem bey bilmekten öte ezberledim artık onları. Bizde sorun bende şirket aracı var mevcut bütcede eşimin arabasına baglı hergün kullanıyor. ikinci aracta bize ekonomik anlamda zorlar. Zorlamasa coktan almıştım.

Bende çekme karavanla başladım. Dikkatli ve yavaş (70-80 km) kullanırsan sorun çıkmıyor ama devamlı gergin araç kullanmak zamanla sıkıyor. Bilhassa rüzgarlı havalarda karavan savruldukça kontrol etmek zorlaşıyor. Aracın hafif olduğu için bir stabilizatör kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Diğer bir husus fren mesafesi. Karavanın freni pek fazla işe yaramıyor. Yokuşaşağı hızlandın mı kontroldan çıkabilirsin.

Aslında sana çekme karavanı önermem. İmkanlarını zorla,tasarruf et,fon oluştur,kredi al ama mutlaka bir motokaravan al. Kriz herkesi vuruyor. Satış sitelerine bakmaya devam et.Acele etme. (Hoş bir temenni değil ama hayat böyle) Mutlaka birilerinin nakte ihtiyacı olacaktır ve insanlar böyle zamanlarda öncelikle zevklerinden vazgeçerler. Kriz asıl 2009 da etkili olacak.Bu güne kadar bekledin.Olmazsa bu yazda karavansız geçsin. Önceliklerini belirle ve sakın acele etme.

Selam ve sevgiler

Sizi çok iyi anlıyorum benzer sorunlar hepimizde var.Ekonomik sıkıntı herkesin derdi.Son kriz de üzerine tuz biber oldu.''Biraz erteleyeyim de para biriktirip öyle alırım''demeye de dilim varmıyor...Umutlarımız söndü resmen para biriktirmek hayal oldu.T3 ve T4 eşinizin günlük yaşamda kullanamayacağı araçlar değil aslında.Ben ne eşler gördüm ne kamyonetler minibüsler kullanan ama gel de anlat değil mi :D (Benzer tartışmaları ve ikna turlarını düzenli olarak yaşıyoruz biz de eşimle ;)

Ynt: 1,5 Dci Clio Hb Aracımla Nasıl Bir Karavan Çekebilirim?

Arkadaşlar , Bende bu geçtiğimiz ramazan bayramında 5,25 Erba marka karavan aldım. Aracım 1.5DCI Clio Grand Tour. Temmuz da Erdek Ocaklardaydım. hatta Orada, Bursadan Serkan kardeşimle Tanıştık. onda da moto karavan vardı.
Karavanı seçerken önce ihtiyacını belirleyeceksin. Hangi karavanda rahat ederim? . Tatilim zehir olmadan nasıl nasıl kamp yaparım? vs vs bunun gibi soruların cevabını buldukdan sonra senin 1,5 clio aslanlar gibi çeker. kimi 90-100 ile gider sen 80-85 ile gidersin yol yapmayı seviyorsan da sürüşden de zevk alırsın. Çekme karavanda rampalda dur kalk çok önemli .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR