1.6 jlx ile 2.0 vitaraların mekanik olarak hangisi daha sağlıklıdır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muto53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,202

muto53

Yeni Üye
sadece yakıt ve vergiden dolayımı pek tutulmaz 1.6 jlx lere gore tam anlamıyla farlarını anlayamadım teşekkurler

Etiketler
Ynt: 1.6 jlx ile 2.0 vitaraların mekanik olarak hangisi daha sağlıklıdır

95<>98 arası v6 tılar son derece teknolojiktir..sibob ayarını kendi yapar 4 eksantirik 24 sibob tur..buji kablosu distiribitör vs yoktur..
en zevkli +keyiflisidir..kilosuna oranla en fazla güçe sahip olanıdır..

standartları..1,6 ya göre + %30fazla yakar...... 100km/h 13 lt mermisiz benzin.. manuel olanı >>otomatik + %20..

motor + yürürü saglam olanı bulunursa..? ömür boyu yag+ filitre degişip kullanılacak aractır..

anlamayan usta tarafından yanlış yag konulursa+accık da ellenirse anında ülser olur ileride kansere cevirip sahibini kel etme özelliğinede sahiptir ayrıca..
>>tek istediği tam sentetik 10/40 yagdır..işin aslı.. ..usta secer kaprislidir..

Oğuz bey çok teşekkur ederim sizin bu araçlar hakkında epey bir bilgi birikiminiz yar çok yerde okumuştum yazdıklarınızı uzun zamandır 4x4 bakıyorum onceleri pajeroya sarmıştım kafama göre bulamadım suziki hep aklımdaydı ama biraz küçük diye ikinci pilandaydı şimdi birinci planda 1.6jlx lar performans olarak nasıllar 2.0 ların biraz baş ağrıttığını okudum bir kaç yerde arazı aracı biraz kollu kuvvetli olmalı diye düşünüyorum son olarak modifiyesi dahamı pahalıdır 1.6ya nazaran hangisi daha rahat satılır sizin tafsiyeniz hangisi olurdu epey yazdım başınızı ağırtım saygılarımla.

ben öncelikle söyliyeyim hart hurt offroadcılardan degilim.. ;)..uzun menzilli piknikçiyim.. :smiley:

ben yalnız gezerim..offroadcılar cemeat halinde.. ;)..gözümün kesmediği yere girmem.. ;)..giripde kaldığım..vinc kullandığımda olmamıştır. ;D..vincim dekordan durur.. ;D ;D

pajero3,5 3kapı alemin kralıdır..kırmak mümkün degildir..egerki birde kırarsanız ne para nede akıl yeter.. ;)

+40 eşek kuvvet önemli ise v6.. ;)

yürüsün yeter mantıgı ise hepsi yürüyor.. :smiley:

alıp binip sonrada satarım mantığı ile ucuz olanı almayın sakın..derim..kendiniz anlamıyorsanız..bir bilenle düzgün + masrafsız olanı 3-5 e bakmadan alın..derim..

cj 5 jeep i 2 karış camurun çamurun içinde bir seyredin..güç nedir ne degildir canlı gözünüzle görün..buradaki tavsiyelerle yazılanları okumayla olmaz..derim. ;)..cj yi begenirim..severim..ama kapımın önünde istemem..15 bin devir ceviren racıng motorları dinlemeyi severim..ama üstünde olmayı hiç düşünmedim.. :smiley:

zevkler ve renkler kişiye özel olup degişiklik gösterir..derim.. :smiley:

3-5 yaşındaki aracı galericiye verince ederinden az aşagısına paranızı cebinize koyarsınız..max..8 yaşına kadar böyledir..

bizim araclar 15-20yaşındalar..meraklısına hitap eder.. :smiley:..piyasasına degil.. ;)

Aslında bende offraod amaçlı duşunmuyorum günlük kullanım arada ormanda ufaktan gezinmek bide av merakım var kamp falan cj 5 leri bilirim vardı bende gunluk kullanımına gelmıyor pajero 5 kapı 93 model monderomda oldu ama L200 motor vardiki araç çok hantal kalıyordu sattım şans yokki bitane düzgün bi araç bulamadım anladığım kadarıyla suziki sağlam sağlıklı olsun 1.6 veya 2.0 tercihe kalmış zevkler ve renkler diyorsunuz.Kamp piknik av ardada ufaktan ormanlarda gezinme ve günlüktede kullanım için sizin tafsiyeniz ne olurdu hyundai galloperler hakkında ne duşunursunuz onlarda sıkıntılı galıba.Abi çoook sağoolll kayle alıp yazdıklarınız için teşekkur ederim

hyundai galloperler hakkında>>>bildiğim pajeronun fotokopisi olduğu.. ;)

cıkması,parcası,ustası,modifiye parcası vs..kullananlardan ögrenmeli ,,fikrim yok kadar..az.. ;)

1,3 motorlu jimi arazide en ufak olmasına karşın..en babasıdır..eline sudöküçek vitara içad edilmedi diyebilim.parantez içinde en cok yakanıdır.. ;)

2,5 v6 en güçlü artı en konforlusu olup ..en az yakanıdır..ama hepsinden agır oldugundan zor işlere gelmez..ön den problem..çıkarabilir..

l200 e hantal derseniz 1,6 jlx i denemeden almayın derim.. ;) :smiley:

Oğuz bey üstad size gerekli olanları söylemiş ama v6 ile 2 senedir uğraşan biri olarak bende diyebilirimki parça fiyatları 1,6 göre yüksek.yan sanayi çıkma farketmiyor. uçuk rakamlarla karşılaşırsınız.
1,6 motor bire toplatılırsa v6 motor üçe toplanır desem abartmış olmam.düzgün olduğu zamanda saat gibi çalışıyor sesi homurtusu ayrı keyif.şehir içi fazla yakıyor belki ama uzun yolda 100-110 km süratle 10-11 lt lpg gayet iyi.oğuz abinin dediği gibi temiz oldukdan sonra alınır ama hemen elden çıkarılabilicek bir araba değil.çıkarsanızda ederini alamassınız.1,6 piyasası daha canlı.ilan sayısından belli.malum sitede 30-35 tane v6 var.bir çoğu eski ilanlar.
galloper ilk nesin pajeronun aynısı.fabrikayı kuran üretime başlatan mitsubishi.hyundaiye devredip bırakmış diye biliyorum.90 model 3 kapı pajerom var.2,6 benzinli.1850 kg ağırlıkta araç.elbet hantal kalıyor yeni nesil araçlara göre.7 senede yaptığım masraf benzin otomatiği.birde subap ayarı.devamlı lpg ile kullanmakdan dolayı sanırım bu sorunlarda.pajero candır arkadaşım.iyisini bulursanız sizden mesudu olmaz.kartalda ilfer ilyas usta var.mutlaka yardımcı olur bu konuda..saygılar

oğuz bey L200 hantal derken 5 kapı pajero monteroya takılmıştı v6 3.0 motor sokulup 2.5 dizel L200 takılmıştı ondan hantaldı neyse galloper için az çok bilirsiniz diye sormuştum kullananlardan öğrenmeye çalışırım teşekkur ederim sizi.

mete bey sizede teşekkur ederim ilginize

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler