1 Aylık Kamp Planı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan grygms47 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,505

grygms47

Yeni Üye
Merhaba abilerim öncelikle bu forumda yeni olduğumu ve forumun tam anlamıyla doğa tutkunlarının süper bir buluşma yeri olduğunu söylemek isterim...

En iyisi sizlere önce biraz kendimi tanıtayım ve ordan sorunuma gecelim.ben henüz 18 yaşında olan lise son sınıfta okumakta olan ygs-lys adayıyım.Kamp yada doğa&spor deneyimi olarak 5 yıl kayak ve izcilik yaptım son olarakta paraşütle bir kez uçaktan atladım.Şuanki hayalimde yazın öss belasından kurtulduktan sonra sınıfımdan bı kankamla Fethiye-Ölüdeniz'de 1 aylık bir çadır kampı yapmak.Önce bir yamaç paraşütü yapıp sonra ormanlara dalmak dağlara tırmanmak insanlardan uzkalaşıp kendi başımızın çaresine bakmak istiyoruz.Yani kısacası şöyle bi hem hayatta kalma mücadelesi verip hemde ölüdenizin her türlü güzelliğini gezip görmek istiyoruz
Sanırım kendimi tanıtmak amacıyla yazdığım bu kısa yazı sizlere benim profil+tutkularım konusunda azıcıkta olsa bi fikir edinmenizde yardımı olduğunu düşünüyorum

Şimdide gelelim sorunumuza: kısacası kardeşimle oturup yanımıza almamız gereken herşeyin bir listesini çıkardık ama bu forumla karşılaştıktan sonra çok derin bilgi+tecrürübe sahibi abilerimize bizim eksiklerimiz, düşünemediğimiz bazı şeylerde bize yol göstericeğinizi düşündük

GELELİM 1.SORUMUZA: Acaba hazırladıgımız bu listede eksiklerimiz varmı?
MALZEME LİSTESİ

BENİM GETİRECEKLERİM
*Çadır+2uyku tulumu+2mat
*2 mayo-2 kapri-1 bol cepli pantolon
*5 t-shirt-3 boxer-çorap
*1 plaj havlusu
*1 minik el havlusu
*1 spor ayakkabısı
*1 sandalet
*2 matara
*1 avcı bıçağı
*100m misina
*ızgaralı çakmak ve potasyum permanganat+gliserin
*küçük fenerler
*deniz gözlüğü+şnorkel
*deniz ayakkabısı(olurda plajlar değilde hiç olmadık kayalıklı taşlıklı yerlerde denize girersek ayagımızı kesmiyelim diye)
*MP3+seyyar hoparlör+kulaklık
*dijital f. makinesi+usb kablo+32GB flash bellek
*deodorant-permatik
*bel çantası
*torpil+biber gazı (savunma amaçlı)
*güneş gözlüğü+kabı
*2 havlu kağıdı ben 2 WC kağıdı kardeşim
*tlf şarj aleti yedek batarya bol miktarda pil
*askeri sırt çantası (ama baya bi büyük ve dağcı çantaları gibi çok kullanışlı yeni güzel bir çanta)
*minik tava
*pusula+harita+defter kalem
*çok amaçlı çakı
*siyah büyük boy kaliteli 100lük çöp poşeti
*mini şampuan
*demir çatal-kaşık-bıçak
*4 tane şiş
*aliminyum folyo
*Sabun (deterjan doğayı katletmekten başka bişye değilmiş forumda bir çok örn okuyunca hemen sabun olarak değiştirdim bende)
*1deste iskambil kağıdı
*1 sinkov
*tütsü
*diş fırçası+diş macunu
*çadır lambası
*mini testere (katlanılabilir min 20cm)
*kampçı baltası(kürekte olabiliyor) wc için kürek lazım diye düşündük ama bu tehçizatda baya bi ağır
*1 paket çıra
*UNİCEF'in ıstma hazır yemekleri ve ısıtma poşetleri(en kötü açlık durumuna karşı ama ot böcük kurt yemeğede hazırız yani :D :D :D )
*baharatlar ayrı ayrı tek bir kapta
*dudak kremi
*bulaşık süngeri
*10-20 adet 10luk duvar çivisi
*bira soğutma çantası
*TC kimlik-sağlık karnesi
------------------------------------>>>>>>>> vede evden çıkarken en azından ilk bir haftayı çıkarmak için bir pet şişe zeytin-zeytin yağı-götürebilceğimiz kadar erzak ve hazır çorbalar almayı düşünüyoruz.

Acaba bu listede eksikler yada gereksiz eşyalar varmı?Çantamız gereğinden çokmu ağır oldu acaba?Çünkü biz ormanların arasından ilerleyip sürekli kamp alanımızı degiştirerek gezerek görerek sürekli hareket halinde olmak istiyoruz

ŞİMİDE GELELİM 2.SORUMUZA; Acaba gece yaban domuzlarına karşı yiyeceklerimizi poşetde tutma vs harici kendimizi savunma amaçlı ne tür önlemler alabiliriz?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buarada sizlerle benim aklıma gelen bir güvenlik önlemini paylaşmak isterim(tabi sıfır tecrübe nekadar güvenilir bir yöntem garanti veremem)

GEREKLİ MALZEME:
50-60 metre misina yada ip (isteğe bağlı uzunluk değişebilir) ve 1 milyoncularda satılan çin malı kibrit kutusu büyüklüğünde mıknatıslı sistemi olan kapı alarmı (1.50TL)

1.adım: Çadırın ağzı 1metre sonra bir agaca bakıcak şekilde kurulur ve agaca ya ip merdiven yada çivi çakılarak ağaca çıkış önceden hazırlanır.Ağaçta aslı bir poşette torpil+hazır meşale+çakmak+fener bulundurulur.

2.adım: Çadır merkez alınarak 20metre yarıçapında bir çember oluşturacak şekilde yere kazıklar çakılır ve misina(veya ip)
kazıklardan geçirilir

3.adım: Çember şeklindeki ipin bi ucuna kapı alarmını diğer ucuna onun mıknatısı bağlanır ve alet açılır.

Tahmin ediceğiniz gibi domuz-insan-kurt vs. herhangi bir tehlike unusuru misinaya veya ipe takılmasıyla mıknatıs ve kapı alarmı ayrılıcak ve alarm ötmeye başlıcak sizde hemen sese uyanarak ağaca tırmanıp pozisyonunuzu alarak bildiğiniz duaları okumaya başlıcaksınız...işte bu kadar
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>Şimdiden bizim için bu upuzun yazıyı okuyup kafa yorduğunuz için çok ama çok teşekkür eder tüm abilerime saygılar dilerim........

Etiketler
Ynt: 1 Aylık Kamp Planı

insanın kendisi gibi maceraperestleri görmesi hosuna gidiyor cidden tebrikler.simdilik aklıma gelen bikaç seyden bahsediyim ilerleyen zamanlarda eklemeler olur.öncelikle bol miktarda pil alın(foto mak.ısık fener lamba vb.için)fener konusundada el feneri yerine kafa lambası kullanmanızı tavsiye ederim kamp ortamında iki elinizi kullanmanız gerekicek.bide telefonlarınızı şarj edicek biyer bulmalısınız ki o çevrede çadır kurabileceğiniz kamp tesisleri var elektriklerini kullanabilirsiniz.çakmak ve kibrit yanınızda kesinlikle bulundurun ve gerek kıyafetlerinizde gerek kamp malzemelerinde olusabilicek yırtık sokuk için iğne iplik alabilirsiniz.simdilk aklıma gelenler bunlar.şimdiden iyi eğlenceler kolay gelsin ;)

evet arkadaşım benimde sizin gibi doğa tutkunlarını tanımak,sizlerle birşeyler paylaşmak çok hoşuma gidiyor.tavsiyelerin içinde çook teşekkür ederim kafa lambasını hiç düşünmüyordum ama gerçektende çok lazımmış işte değerli tecrübeniz ve planımıza bir artı daha :smiley:
buarada ilk yazımda bahsettiğim gibi bir arkadaşımla yola çekıcam o yüzden tlf şarjı olayı için sanırım hiç sorun yaşamıcaz çünkü bataryayı iktisatlı kullanıcaz diğer tüm arkadaşlarada tavsiye edebilirim bunu.eğer yola çıkmadan önce sevdiklerimize,yakınlarımıza veya bize ulaşmak isteyenlere hem kendi tlf numaramızı hemde yol arkadaşımızın tlf numarasını bırakırsak kamp esnasında iki tlfnunda boşu boşuna açık tutmamıza gerek kalmaz ve bir gün onun bir gün benim tlfnum açık kalarak nöbetleşerek kullanırsak enerji tasarufunda en az %40 artış sağlamış oluruz.ayrıca geceleri ve tlfnun çekmediği yerlerdede tlfnumuzu kapalı tutarsak yada yola yola çıkmadan bahsettiğim yakınlarımıza mesela saat 18:00-20:00 arası tlfnlarımızı acıcaz dersek ve iletişimi biraz daha kısıtlarsak bu enerji tasarrufunu %60-70 e kadar arttırabiliriz vede bununla doğru orantılı olarak insanlardan azcık daha sıyrılıp yaban hayatına dalabiliriz...

tlf fikrini beğenmeniz çok hoşşuma gitti doğğrusu bi faydasıı olursa ne mutlu bana :D
yiyecek ve su ihtiyacıımıı?? bilmiyorummmmm:( sanıırıım İLK HAFTA: dediğğim gibi evden getirdiklerimiz tükenicek sonrasıında 2.HAFTA: ucuz makarna patates közlemesi hazıır çorba falan tüketicez 3.HAFTA: böcü börtü yicez :smiley: 4.HAFTADA: kardeşimle birbirimizi yicez ;D ;D ;D

şaka maka bi yana bu konudada tavsiyelerinizi sabıırla bekliyorum dostlarıım gerçektende bu konuda ne yapııcağıımıızıı bilmiyoruz ???

Yedek olarak çukulata, kuru kayısı, incir gibi kolay bozulmayan ve enerji veren gıdalar almakta yarar var. ;)
El feneri olarak pilsiz, çevirmeli kurmalı bir fener iyi olur hem fazla pil harcamazsınız ;)
İlk yardım malzemeleri, yara bamdı -pamuk-amonyak- vb yararlı olur

ohoo oo baya bi eksiklerimiz varmış bizim.sizler yardımcı olmasanız kim bilir ne durumlara düşcektik...çok saolun :smiley:

Selamlar
cep telefonları icin "gunes enerjisi ile calisan" modelleri onersem? hem cok pahalı degil , hem de telefonlarınızı devamlı acık tutabilirsiniz. Zira, ne kadar cok pil tasırsanız tasıyın "pilsiz kalma" olasılığınız var bence

not: universite sınavında basarılar dilerim...

Tasıma su ile nasıl değirmen donmezse, tadıma pil ile aletler çok verimli çalışmaz :smiley:
muhakkak Güneş şarj cihazlarından edinmelisiniz.

O kadar malzemeyi taşıyabilirseniz helal olsun :smiley: biraz fazla gibi geldi bana ama kamp bölgeniz fazla rakım farkı olmayan bölge değil ve dar alanda sorun olmaz sanırım. Çıkmadan deneme yapmanızda fayda var.

Kampta en onemli unsur, sudur...anladığım kadarıyla siz hazır kamp bölgelerinin dısında bakır bolgelerde kamp yapmayı planlıyorsunuz. Eğer öyleyse kamp bolgelerinizi suya yakınlık durumuna göre seçmelisiniz. Yaz gunü çok suya ihtiyac duyulur ve taşıyarak basedemezsiniz, doğadan su kullanacaksınız, yanınızda su temizleme tableti ve sufiltresi olmalı. Birde su aldığınız yerin yukarı kısımlarını mümkün mertebe 3-5 eğer enerjiniz varsa 7-8 km yukarısını kontrol etmekte fayda vardır. Yukarı kısımda hayvan ciftligi yada kimyasal atığını yakından gecen dereye atan bir is yeri olmasın. Tabi. Bu olasılık kamp yaptığınız bölgeye göre onceden tahmin edilebilir genelde. Bakır alanlar tercih edildiğinde iciniz rahat olabilir.

Yaz gunü su kaybı ile vücutta mineral dengesi bozulur ve normal beslenme imkanınız olmayacaksa yanınıza tuz tabletleri ile vitamin destek almanız kesinlikle tavsiyemdir.

İslak mendil wc için lazım olur ;) bol miktarda çay ve türevleri akmanızda fayda var...

Sayfalarca uzar daha tavsiyeler, neyse yukarda arkadaşların yazdıkları ve sizin yazdiklariniz yeterli olur şimdilik.
Unutmayın su hayattır :smiley:)

Bol eğlenceler...

Selamlar,

Bir de bu malzemeleri taşımak için bir kamyoncuyla anlaşın önceden..:smiley:

Şaka bir yana, bulunduğunuz şehrin yakınında, dağda bir, iki hafta sonu bir kamp yapıp, olayı bir simüle edin bence, hatta oraya da fethiye ye nasıl gitmeyi düşünüyorsanız öyle gidin, yürüyerek vs..ondan sonra gerçek ihtiyaçlarınız ortaya çıkar, gereksizleri taşımamış olursunuz, eğlenceye gidiyorsunuz, işkenceye dönmesin olay..

Şimdiden kolay gelsin, iyi eğlenceler..

Saygılar,

Cep telefonlarının dağda çekeceğini hiç sanmam ama yanınızda götürecekseniz yedek şarj edilmiş cep telefonu pili de bulundurabilirsiniz. Ama güneş enerjisini öncelikle öneririm. Bana da listeniz fazla geldi. Bence yapacağınız geziyi iki bölüme ayırın. Bir kısmını genel kamp alanlarında geçirip aralarda doğaya kaçın. Böylece hem erzak yükünüz azlır, hem de doğada risk almamış olursunuz. Ana kamp yerinizde fazlasını bırakır sonra aynı yere geri dönersiniz...

bravo gençler, sizin yaşınızdakiler araba ister disco ister vs... bu doğa aşkınız çok hoşuma gitti...
listeniz baya bir dolu arkadaşlarda eklemeler yapmış.
şu anda aklıma gelen pratik bir kocakarı ilacı :smiley:
arı böcek vs. sokmalarında doğal amonyak: toprağa işeyin çamuru sokulan bölgeye uygulayın. gayet etkilidir.
iyi ve eğlenceli kamplar.
listenizdeki tek eksik iki tane kız arkadaş :smiley::smiley:

Önemli olan konaklayacağınız yere nasıl gideceksiniz çünkü yazmış olduğunuz malzeme listesi çok fazla lüzumludur veya değildir tartışılır ama fazla. Yolu kamp yapacağınız alanın dibine kadar bir araçla halletmeniz en mantıklısı. Yemek işine gelince doğaya o kadar güvenmeyin çünkü tahrip edilmiş olma olasılığı yüksek; yanınıza bol miktarda hazır çorba, makarna, bulgur, pirinç, kuru baklagillerden … alın hem bozulmaz hem ağırlık olarak diğer yiyeceklere suda şişeceği için az yer kaplar ve doymanızı sağlar. ,Aç olmanız tüm kampınızı size zehir edebilir bitkin düşmeniz sizi tulumdan çıkamayacak hale getirebilir, çay ve türevleri de önemli. Yanınıza oraya kaç kişi gittiyseniz herhangi istenmeyen bir durumda geri dönebilmeniz için yol parasının iki katını alın (ekstra). Ve mümkünse kampın son gününe kadar harcamayın. Ve kampa gitmeden önce gideceğiniz alanın su ve hayvan tehlikesi gibi şartlarını öğrenerek gidin. Bu kıt tecrübelerimle söyleyeceklerim bunlar.
Başarılar dilerim… :smiley:

Birde hangi şehirde yaşıyorsun grygms47?

Selamlar

Önce 1 aylık kamp planı çok hoşuma gitti düşünce bazında şehir yaşamından devamlı rahatsızlık duyan biri olarak sizi taktir ettim.
Önce bu olayı sıkıntılı 1 aylık kamp macerasından çıkarın.
Gideceginiz yer belli degil harita üzerinde çalışma yapılmamış rakım belli degil çadır var kaç mevsim yazmamışsınız yiyecek stogu kesinlikle hesaplanmamış.Börtü böcek yeme işi discovery kanal saçmalığı zehirlenme her türlü hastalık yada mikrop kapma olasılığı var.Her şeyden önemlisi rehber yok lojistik yada doğrudan destek yok.
eger alış veriş yapacak bir yerleşim merkezinden çok uazakta ve evin arka bahçesinde degilseniz ya kamp bir kaç günde biter yada tehlikeli ve sıkıntılı olur.
Bence Önce kamp yerini tespit edin cografi ve iklim çalışması yapın kamp yeri kesinleşince koordinatları yakınlarınıza bildirin ki bir sıkıntı durumunda arama yardım gerekirse size ulaşmak kolay olsun civarda yaşayanlardan bilgi alın gidince jandarmaya bildirin.Kamp gereçlerini yer tespitinden sonra hazırlayın malzemeyi kaliteli ve o anki şartlara uygun seçin kıyafetlerde ayakkabı yada botlardan başlayın termal içlikler almayı bunlara ısıtıcı eklemeyi ihmal etmeyin yer ve mevsim tespit edilince malzeme ve ekipman için tavsiye alın Örnek çok soguk karlı buzlu bölgelerde 2 günlük bir kamp için yeterli olan bir bot kamp süresi 4-5 güne çıkarsa -20 derece koruma özelliği olan bir botla değiştirilmelidir.destek için vitamin ve bazı ilaçlarda alınabilir . Şimdi şubat ayındayız ve sizin kamp 1 ay ve siz pil durumunu düşünüyorsunuz bu listede 10 cu sıradan sonra gelir bence ne yaparsanız yapın doğada hareket kabiliyetinizi kaybetmiyecek her türlü tetbiri alın .Ve süreyi daha iyi tayin edin.
ve bu bir aylık yerleşim yerlerinden uzak kamp planınıza ben ancak saygı duyarım ve sıkıntısız sonuçlanmasını dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR