<div class="bbWrapper">Selamlar, saygılar değerli Terioscular<br />
<br />
2 yıldır 4 çeker araç bakmaktayım her aracı tek tek enine boyuna inceledim açıkçası suan için ön plana çıkanlar temiz niva ve temiz defender <br />
<br />
Yani beklentim gerçek arazi aslında ancak ağır offroad vb bir ilgim yok sadece ulaşılması zor yerlere ulaşma yeni yerler yeni rotalar keşfetme kamp ve 5 mt ye kadar 350kg civarı tekne çekme gibi beklentilerim var <br />
<br />
Bunları yalnız yapmıycam yanımda en az 4 kişi daha+malzemelerimiz olucak <br />
<br />
Bütçemin son noktasında vitara 1.6 jlx ve 1. nesil terios var lastik dışında araçların standart ölçüleriyle oynanmıyacak <br />
<br />
O yüzden uzun yollarda tekne çekmede vitara bana güven vermiyor araç 4*2 konumda. 4*4 konumdada düz asfalt yolda uzun süreli kullanımda sıkıntılı olduğu söyleniyor yıpranma açısından<br />
<br />
Teriosda sürekli 4*4 olması benim benim için büyük avantaj +vergi + yakıt tüketim normal şartlarda<br />
<br />
Ancak bilmediklerim ve size sormak istediklerim;<br />
<br />
- Arka koltuklara 3 kişi oturabilirmi lakin 1555mm civarı bir araç genişliği var epey dar ön koltuğa acil zamanlarda 2 kişi arkayada 4 kişi binebilirmi <br />
<br />
- Aracın motoru ufak 300-500kg arası tekne römorkla beraber+4-5 yolcu+bagaj malzemeleri+port bagajda olabilir yavaş yavaş da olsa beni güvenli bir şekilde senede 4-5 defa uzun yollara götürürmü <br />
<br />
-Araç için yapılacak arazi mod.dan Şnorkel ve A.t lastik benim için önemli olan vinç yükseltme kilit vb bir beklentim yok araç ağır deviri olmamasına karşın benim için yeterli düzeyde başarılı <br />
<br />
-Sizce aracı bir parça doğal olarak yükseltecek lastik vede sırıtmadan takıcağımız bir snorkel bulabilirmiyim <br />
<br />
-Lpg taktırmak istersek silindr haricinde bagajdan çalmayan simit tipi yada varsa başka alternatif tank takabilirmiyiz <br />
<br />
Teşekkürler</div>