10/43 AYNA MAHRUTİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xendasouc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,432

xendasouc

Hayat ilerledikçe görüntüler bulanıklaşır...
Yer
rize
aracım 90 model niva orjinal 10/41 ayna mahruti takılı üzerinde ve ben bunu 10/43 ayna mahruti ile değiştirmeyi düşünüyorum 2 takım 10/43 ayna mahruti aldımmı herşey halloluyormu veya başka parça gereklimi ve maliyeti ne kadar olur bu konu hakkında vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim ...

Etiketler
Ynt: 10/43 AYNA MAHRUTİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR

Halihazırdaki oran gayet iyi, durduk yerde boşa masraf etmeyin..

aracta 205/80/16 lastik kullanıyorum ve aracı yoruyor orjinal ok 144 ü sorento jantına uygulasam diyorum yada hiç lastik almasam ayna mahrutiyi değişsem diyorum ne yapacağım bilmiyorum ama aracın motoru sağırlaştı resmen rampa yukarı bazen öyle oluyorki araç tıkanıyor boğuluyor motor stop edecek gibi oluyor bi sorun var ama çözemedik daha düz yoldada son hız 135 km ye kadar çıkıyor lpg ile bu arada araç 90 model 1600 4 ileri
lastik çaplarını ölçtüm şu an takılı olan lastik çapı 73 cm sorento jantına ok 144 ü uyguladıkmı bu oran 69 cm oluyor aradaki 4 cmlik fark epey bi fark ettirir. birde bu şekilde düşünüyorum
bilgilerinize ihtiyacım var....

Aynı konfigürasyonda rahat yürüyen bir tane vardı.
1600'lerin ayna mahruti oranları doğuştan iyi. 1700'ler sürate yönelik hazırlandığı için biz değiştirdik, özüne döndürüyoruz yani.
135km/s hiç fena değil. Süratten ziyade yere aktardığı tork önemli. Öte yandan yük de belirleyici. Sizin sıkıntınız aracın seri olmaması mı?

evet aracı elektronik ateşleme yaptırdım hatta ve hatta bobini bile elktronik ateşleme yaptırdım üzerinde bosh bujileri var ama araç eski bitik motorla 2 vites çıktığı yerleri şimdi yeni motorla sıfır yapılmış olan motorla 1 viteste zorlanıyor bu durum hiç hoşuma gitmiyor. araç toplanmadan önce üzerindeki lastiklerde 225/70/16 ve orjinal jantını kullanıyordıum hiç bir sıkıntı yok tu
aracı topladıktan sonra neden böyle oldu anlamış değilim lakin lastikler büyük geliyor anladığım kadarı ile

P5150048.JPG_thumb.jpeg

eski çeikişi ve eski atikliği yok nivanın neden bole oldu bu araç usta ya götürüyorum usta araçta bişey yok diyor ama bence araçta birşeyler eksik

Yeni yapılan bir motörün tam performansla çalışması söz konusu mudur bilmem.
Sanırım bir rodaj süresi vardır..

bekleyeceğim o zaman yada ok 144 ü takıp deneyeceğim

1,6 Niva için ayna mahruti degişiminde tek secenek 9/41 dir oda Tr de kolay bulunmaz 1,6 niva için en güzel performans artışı için mekanik weber veya soley cift bara karbiratör ve ekzost sisteminde hedırs yaptırırsan makinada kayda deger bir performans artışı elde edersin birde subap ayarlarını biraz acık yaptır .

140 km yapıyor yazıyorsun benim araba 4000 devirde ancak 100 km yapıyor rampada iyi ama altında ok144 var

weber karbüratör ve heders eksozz kaça malolur acaba

mekanik cift bara karbiratör için samaraların karbiratörü işini görür iyi bir karbiratörcü meme ayarlarını degiştirsin yeter ekzost içinde yine meslegi gercekten ekzoscu olan birini bul oda sana hedırsı yapar bir miktar zamanlama acım süresini uzata bilmek içinde supap ayarlarını acık yap arac 3500 devirden sonra cıldırsın sen bile şaşırırsın performans artışına ;)

teşekkürler dursun ustam söylediklerinizi en kısa zamanda yaptırtacağım

Bu ayna oranına ben de takıldım. 1,7 bendeki niva. Hangi oranlı ayna takmam gerekir daha ağır devir olması için. Son hız lazım değil bana. Zaten şu haliyle max 100 km hız yapıyorum. Genelde 80-90 km hızla kullanıyorum. Aracı yükseltip büyük lastik takmak istiyorum.
Aracı yükselttiğimde maksimum hangi ebatta lastik kullanabilirim? Değiştireceğim ayna bana yeterli olur mu? Bir de yaklaşık maliyeti ne olur sadece ayna değiştirmenin?
Şimdiden teşekkürler.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR