10 YIL ARADAN SONRA YENİDEN

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RIZA06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,163

RIZA06

RIZA06
Yer
ANKARA
Merhaba dostlar.
işim gereği 7 yıldır ayrı kaldığım ankarama döndüm.
bundan sonraki yaşamımı çoğunlukla gezmeye ayırmayı düşünmekteyim .
2002 yılında bakım gerektirecek halde aldığım ve bakım yapıp ancak iki kez gezebildiğim minik evimi , benimde ihmalimden kaynaklı olarak bıraktığım gibi bulamadım . tadilata başlarken niyetim bütün evreyi aşama aşama sizlerle paylaşmaktı . ancak bazı olumsuzluklar buna imkan vermedi .
güşeş panellerinin seçim ve montajında benden yardım ve desteğini esirgemeyen çok saygıdeğer Rıfat tülün arkadaşımın niye resim yüklemedin demesi üzerine mevcut evreyi resimlerle paylaşmak istedim.
Saygılarımla.

DSCN0052.jpg

DSCN0055.jpg

DSCN0059.jpg

DSCN0062.jpg

DSCN0064.jpg

Etiketler
Ynt: 10 YIL ARADAN SONRA YENİDEN

Bütün bu olumsuzlukların tek nedeni arka stop lambaları yerleştirirken karavanı oyup içeri yerleştirmem ve izalasyonu ihmal veya unutmam karavanın bu hale gelşmesine sebep oldu . başka hiç bir yerinden su almamış.

DSCN0066.jpg

DSCN0068.jpg

DSCN0070.jpg

DSCN0071.jpg

DSCN0072.jpg

yeni halinden bir kaç kare giriş için kullandığımız seyyar taburenin yerine sabit / oynar basamak yaptırdım kullanımı oldukça pratik .

DSCN0073.jpg

DSCN0080.jpg

DSCN0074.jpg

palellerle ilgili bazı görseller / bilgiler

Montaj
aküler şajlı hali
sadece elektrikli süpürge (12 volt , 100-110 watt 10 amper) takılı iken : 109 w
elektrik süpürgesi, florasan lamba içi led döşei ve iki ayrı lamba dahil ; açıkken. 120w

DSCN0077.jpg

DSCN0084.jpg

DSCN0096.jpg

DSCN0099.jpg

DSCN0101.jpg

Devam,
karşılıklı oturma gurubu / yatak altlarına 2 adet 100 lt depo koydum ancak iki olumsuzlukla karşılaştım, umarım çözerim .
1. su depolarının kapakları küçük olduğu için yeterice büyük dalga kıran koyamadım .
2. su doldurma test sırasında su doldurduğum taraf 15 cm dolduğu halde diğer taraf ancak bir kalem kalınlığında sızıntı şeklinde gelmeye başladı .depolar arası bağlanyıyı aşağı indirip yukarı çıkarmamdan kaynaklandığını düşünmekteyim ,
onun için düz bağlamayı düşünüyorum ( bu konudalarda fikir rica ediyorum )

DSCN0103.jpg

DSCN0104.jpg

DSCN0105.jpg

Devam

Not: epeyce uzaklardan yardımıma gelen Sayın Rıfat TÜLÜN 'E ve her tülü yardımı esirgemeyen diğer dostlara huzurunuzda teşekkür ederim.

Tabidirki teşekkürlerin en büyüğü , bizlerin bir araya gelmasine ,çok değerli bilgi ve emeğin paylaşılmasına, yeni dostluklar kurulmasına vesile olan. gezengilir emekçilerine sonsuz teşekürler. iyiki varsınız.

DSCN0106.jpg

DSCN0109.jpg

DSCN0110.jpg

Rıza Bey, ne güzel ve tatlı bir uğraş bu; güzel gidiyor benim gördüğüm. :smiley: Rifat Bey gibi becerikli ve yardımsever arkadaşların orada olmaları da sizin için bir artı... ;); izliyoruz.

Cavid Sezen

Kolay gelsin, Özellikle belirteyim sobanız güzelmiş, ben aküleride merak ediyorum, kaç amperler ve tipleri nedir, ve mümkünse bir foto..

Rıza Bey'in son iletisi, 23 Haziran tarihli ve en son 28 Haziranda aktif olmuş kendisi; umarım bir sorun yoktur.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR