% 100 organik zeytin yağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cemtascioglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 100
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,037

Etiketler
Ynt: % 100 organik zeytin yağı

yok arkadaslar önemlı değil herkes ıstediğini yazıp paylasa bilir ve birbirimizin eksiklerini tartısıp öğreniriz simdi gelerim bal konusuna 4 kg bal 100 tl böyle bir sey yok sahte onlara gılıkoz surubu katıp 1 kg balı 10 kg yapıyorlar ben balımı mucahıtten aldım anzer balı geri kalan ballarımıda yurt dısından italya ısvıcre vs gıbı yerlerden alıyorum her sene dogal bal seffaf olmaz bu bır benım bıldıgım sadece kestane ve cam balı seffaf olur gerısı krem gıbı olması lazım ayrıca ben evımın tum yeme içme ürünlerini ya kendim yetiştiriyorum hayvan ve sebze meyvesine kadar yetmedimi organik pazardan alıyorum oda bomontiden dünyada kanserin hastalıkların artmasının tek sebebi yediğimiz içtiğimiz yiyecekve içecekler ayrıca kesinlikle herhangi bir ilaçta kullanmıyoruz aspirin bile onlarda çok zararlı gerçektip.com bu siteye girin ordanda bir kitap alın hastalıkların sebeplerını ve nasıl bır hayat yasamamız lazım onu okuyup öğrenin ve tüm hastalıkların çaresi ve tedavisi var bu kitapta

gercektip.com için tşk... ben de senelerden aspirin dahil ilaç almam...

İlgi duyanlara; "gidahareketi.org"u tavsiye edeyim bende...

Bu arada Bakanlığın kafa karışıklığının da "gıda terörü" meselesini iyice içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini de belirtelim (bir yandan organik tarıma destek verirken diğer yandan son 1 yldır GDO'lu yem hammaddeleri gemilerce giriyor ülkeye, oradan da et-süt-yumurta...vs olarak soframıza-midemize...)

Şimdilik çare; ekolojik tarım, kendi gıdamızı üretmek-ürettirmek veya güvenilir yerlerden-kişilerden temin...

Özellikle şehirde yaşayanlarla (kendi gıdasını üretme imkanı olmayan) köylüler arasında bu tür sözleşmeli bir ekolojik gıda temini organizasyonu mümkün ve üzerinde çalışmaya değer...

Çok organik bir konu :D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69228.new#new

http://www.bugday.org/portal/index.php
cem bey öncelikle böyle bir yaşamı tercih edip tavsiye ettiğiniz için teşekürler.sizleri buğday derneğine davet ediyor ve çalışmalarımızı görmenizi ve destekleminizi arzu ediyorum.saygılarımla özay kurt balıkesir dernek üyesiyim ve kendime bir organik çiftlik kurmak için çalışmalarıma başladım

kusura bakmadan sorayım benim dikkatimden kaçmış olabilir yazdıysanızda göremedim, zeytin yağınızın asit oranı nedir??.
benimde küçük bir zeytinliğim var karamürsel tarafında 100 dönüme yakın daha doğrusu miras kaldı ne yapayım diye düşünüyorum . ufaktan araştırma yapıyorum .
karamürsel tarafında hem sofralık hemide yağlık zeytin yetişiyormuş asit oranı 0.9 ve altı iyi diyorlar yağ olarak yemek için ,doğrumudur.

zeytin yağı tamamıyla damak tadıyla ilgili bir konudur ve bölgesel olarak tercihler farklılık gösterebilir.değerini iyi bilin mirasyedi olmayın diye bir tavsiyede bulunsam yanlış anlamazsınız umarım.çünkü bağ babadan zeytin deden kalır denir bizim buralarda gerçi artık çabuk yetişiyor ama olsun deyim tam yerinde bence

Mesela milletin tortu diyip beğenmediği zeytinyağının çökelti ve parçacık dolu kısmına ben bayılıyorum ve imkan olsa sırf ondan alıcam. Oysa millet berrak tortusuz zeytinyağı arar :smiley:

buralardada (karamürsel) tortulu mortulu yiyorlar ama ,bu zeytin yağınında , şarap degustrasyonu gibi tadıyorlar ustaları var makbul olanının az asitli berrak olanı olduğunu söylüyorlar ,du bakalım bu işide çözeceğiz.
sayın yasakşehir niçin yanlış anlayayım siz haklısınız, zaten hep hayalim vardı çiftlik gibi birşey,olmayacak bir yerden hanım tarafından Allah gönderdide mal sahibi olduk yoksa bizim gücümüz yetmezdi

sayın bayayhan ismim özay kurt ve balıkesirde yaşıyorum şimdilik.bende geçen yıl çok uzun aramalarım sonucu istediğim araziyi buldum ve aldım.kendimce bişeyler yapacağım ama imkanlarımı zorlamadan olsun ve doğal yaşam alanı olsun istiyorum.çünkü almış olduğum arazi orman içinde ve etrafında pek tarlada yok.bugün aynı yere yakın bir arkadaşım için almak istedim ama fiyatlar birden uçuşa geçmiş bazı sebeblerden dolayı.size de naçizane tavsiyem gerçekten toprağı sevin ve güvenin.çünkü onun verdiğini başka hiçbişey vermiyor.

sayın özay doğa adamıyım dağcılık ,dalgıçlık ,ofroad , kampcılık ,ekistrem spor ne varsa yapıyorum 38 yaşımdayım 2o-25 yıldır doğa ile iç içeyim toprağın ne olduğunu çok iyi bilirim severim , dediğiniz gibi kıymetini bilmek lazım korumak kollamak lazım ,benim gibi şehirliler için dahada önemli.
neyse topiği fazla megul etmeyelim. saygılar.
cem bey asit oranını sormuştum ama ...

Tempus' Alıntı:
Mesela milletin tortu diyip beğenmediği zeytinyağının çökelti ve parçacık dolu kısmına ben bayılıyorum ve imkan olsa sırf ondan alıcam. Oysa millet berrak tortusuz zeytinyağı arar :smiley:

Senin damak tadına uygun Antakya tarafının zeytinyağı,onlarda Ege tarafının yağını beğenmezler.Daha yeşil ve zeytinin tadı daha yoğun olur.

Sayın Tempus,
Yeni sıkılmış zeytinden alınan tüm yağlar posalıdır. O yağı yerken zeytin aroması üst düzeyde hissedilir. Bende sizin gibi posalıyı pek seviyorum. Her hafta sonu gittiğimiz, evimizinde bulunduğu dağ köyünün eski sistem yağ fabrikasından henüz kıl torbaya girmemiş (taştan yeni havuza düşmüş) kırık zeytinlerin arasından tasla toplanan yağdan alıyorum. Halis yağ yani daha sıcak su görmemişi. Kahvaltıda sıcak ekmekle tadına doyum olmuyor. Yazın da kırlı kızartması için bire birdir. Bodrum- Milas tarafının deyişiyle " yerli yağ " yani.

Bu yıl geçti gibi. Nasip olursa seneye size tadımlık yollarım.

yeniavci' Alıntı:
Sayın Tempus,
Yeni sıkılmış zeytinden alınan tüm yağlar posalıdır. O yağı yerken zeytin aroması üst düzeyde hissedilir. Bende sizin gibi posalıyı pek seviyorum. Her hafta sonu gittiğimiz, evimizinde bulunduğu dağ köyünün eski sistem yağ fabrikasından henüz kıl torbaya girmemiş (taştan yeni havuza düşmüş) kırık zeytinlerin arasından tasla toplanan yağdan alıyorum. Halis yağ yani daha sıcak su görmemişi. Kahvaltıda sıcak ekmekle tadına doyum olmuyor. Yazın da kırlı kızartması için bire birdir. Bodrum- Milas tarafının deyişiyle " yerli yağ " yani.

Bu yıl geçti gibi. Nasip olursa seneye size tadımlık yollarım.

çok sevinirim tadımlık değil mümkünse almakda isterim imkan olursa çok teşekkürler
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR