KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
yok arkadaslar önemlı değil herkes ıstediğini yazıp paylasa bilir ve birbirimizin eksiklerini tartısıp öğreniriz simdi gelerim bal konusuna 4 kg bal 100 tl böyle bir sey yok sahte onlara gılıkoz surubu katıp 1 kg balı 10 kg yapıyorlar ben balımı mucahıtten aldım anzer balı geri kalan ballarımıda yurt dısından italya ısvıcre vs gıbı yerlerden alıyorum her sene dogal bal seffaf olmaz bu bır benım bıldıgım sadece kestane ve cam balı seffaf olur gerısı krem gıbı olması lazım ayrıca ben evımın tum yeme içme ürünlerini ya kendim yetiştiriyorum hayvan ve sebze meyvesine kadar yetmedimi organik pazardan alıyorum oda bomontiden dünyada kanserin hastalıkların artmasının tek sebebi yediğimiz içtiğimiz yiyecekve içecekler ayrıca kesinlikle herhangi bir ilaçta kullanmıyoruz aspirin bile onlarda çok zararlı gerçektip.com bu siteye girin ordanda bir kitap alın hastalıkların sebeplerını ve nasıl bır hayat yasamamız lazım onu okuyup öğrenin ve tüm hastalıkların çaresi ve tedavisi var bu kitapta
Bu arada Bakanlığın kafa karışıklığının da "gıda terörü" meselesini iyice içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini de belirtelim (bir yandan organik tarıma destek verirken diğer yandan son 1 yldır GDO'lu yem hammaddeleri gemilerce giriyor ülkeye, oradan da et-süt-yumurta...vs olarak soframıza-midemize...)
Şimdilik çare; ekolojik tarım, kendi gıdamızı üretmek-ürettirmek veya güvenilir yerlerden-kişilerden temin...
Özellikle şehirde yaşayanlarla (kendi gıdasını üretme imkanı olmayan) köylüler arasında bu tür sözleşmeli bir ekolojik gıda temini organizasyonu mümkün ve üzerinde çalışmaya değer...
http://www.bugday.org/portal/index.php
cem bey öncelikle böyle bir yaşamı tercih edip tavsiye ettiğiniz için teşekürler.sizleri buğday derneğine davet ediyor ve çalışmalarımızı görmenizi ve destekleminizi arzu ediyorum.saygılarımla özay kurt balıkesir dernek üyesiyim ve kendime bir organik çiftlik kurmak için çalışmalarıma başladım
kusura bakmadan sorayım benim dikkatimden kaçmış olabilir yazdıysanızda göremedim, zeytin yağınızın asit oranı nedir??.
benimde küçük bir zeytinliğim var karamürsel tarafında 100 dönüme yakın daha doğrusu miras kaldı ne yapayım diye düşünüyorum . ufaktan araştırma yapıyorum .
karamürsel tarafında hem sofralık hemide yağlık zeytin yetişiyormuş asit oranı 0.9 ve altı iyi diyorlar yağ olarak yemek için ,doğrumudur.
zeytin yağı tamamıyla damak tadıyla ilgili bir konudur ve bölgesel olarak tercihler farklılık gösterebilir.değerini iyi bilin mirasyedi olmayın diye bir tavsiyede bulunsam yanlış anlamazsınız umarım.çünkü bağ babadan zeytin deden kalır denir bizim buralarda gerçi artık çabuk yetişiyor ama olsun deyim tam yerinde bence
Mesela milletin tortu diyip beğenmediği zeytinyağının çökelti ve parçacık dolu kısmına ben bayılıyorum ve imkan olsa sırf ondan alıcam. Oysa millet berrak tortusuz zeytinyağı arar
buralardada (karamürsel) tortulu mortulu yiyorlar ama ,bu zeytin yağınında , şarap degustrasyonu gibi tadıyorlar ustaları var makbul olanının az asitli berrak olanı olduğunu söylüyorlar ,du bakalım bu işide çözeceğiz.
sayın yasakşehir niçin yanlış anlayayım siz haklısınız, zaten hep hayalim vardı çiftlik gibi birşey,olmayacak bir yerden hanım tarafından Allah gönderdide mal sahibi olduk yoksa bizim gücümüz yetmezdi
sayın bayayhan ismim özay kurt ve balıkesirde yaşıyorum şimdilik.bende geçen yıl çok uzun aramalarım sonucu istediğim araziyi buldum ve aldım.kendimce bişeyler yapacağım ama imkanlarımı zorlamadan olsun ve doğal yaşam alanı olsun istiyorum.çünkü almış olduğum arazi orman içinde ve etrafında pek tarlada yok.bugün aynı yere yakın bir arkadaşım için almak istedim ama fiyatlar birden uçuşa geçmiş bazı sebeblerden dolayı.size de naçizane tavsiyem gerçekten toprağı sevin ve güvenin.çünkü onun verdiğini başka hiçbişey vermiyor.
sayın özay doğa adamıyım dağcılık ,dalgıçlık ,ofroad , kampcılık ,ekistrem spor ne varsa yapıyorum 38 yaşımdayım 2o-25 yıldır doğa ile iç içeyim toprağın ne olduğunu çok iyi bilirim severim , dediğiniz gibi kıymetini bilmek lazım korumak kollamak lazım ,benim gibi şehirliler için dahada önemli.
neyse topiği fazla megul etmeyelim. saygılar.
cem bey asit oranını sormuştum ama ...
Mesela milletin tortu diyip beğenmediği zeytinyağının çökelti ve parçacık dolu kısmına ben bayılıyorum ve imkan olsa sırf ondan alıcam. Oysa millet berrak tortusuz zeytinyağı arar
Sayın Tempus,
Yeni sıkılmış zeytinden alınan tüm yağlar posalıdır. O yağı yerken zeytin aroması üst düzeyde hissedilir. Bende sizin gibi posalıyı pek seviyorum. Her hafta sonu gittiğimiz, evimizinde bulunduğu dağ köyünün eski sistem yağ fabrikasından henüz kıl torbaya girmemiş (taştan yeni havuza düşmüş) kırık zeytinlerin arasından tasla toplanan yağdan alıyorum. Halis yağ yani daha sıcak su görmemişi. Kahvaltıda sıcak ekmekle tadına doyum olmuyor. Yazın da kırlı kızartması için bire birdir. Bodrum- Milas tarafının deyişiyle " yerli yağ " yani.
Bu yıl geçti gibi. Nasip olursa seneye size tadımlık yollarım.
Sayın Tempus,
Yeni sıkılmış zeytinden alınan tüm yağlar posalıdır. O yağı yerken zeytin aroması üst düzeyde hissedilir. Bende sizin gibi posalıyı pek seviyorum. Her hafta sonu gittiğimiz, evimizinde bulunduğu dağ köyünün eski sistem yağ fabrikasından henüz kıl torbaya girmemiş (taştan yeni havuza düşmüş) kırık zeytinlerin arasından tasla toplanan yağdan alıyorum. Halis yağ yani daha sıcak su görmemişi. Kahvaltıda sıcak ekmekle tadına doyum olmuyor. Yazın da kırlı kızartması için bire birdir. Bodrum- Milas tarafının deyişiyle " yerli yağ " yani.
Bu yıl geçti gibi. Nasip olursa seneye size tadımlık yollarım.