10 yıldır düz dizel kullanıyorum. Hmtatl'ın dediği gibi ben de 110 km/h çok rahat yapıyorum ama acelem yok 80-90'ı aşmıyorum. Düz dizel'in tork'u küçük viteste daha yüksektir, tam tersi arazide daha iyi randıman verir. Otoyollarda yokuş gördüğünde kamyonlar sizi sollar, o ayrı. Tdi 20 - 30 km daha hızlı gider ama sonuçta her iki motoru da taşıyan aynı alt takım, yani araç tdi olsa da 90km'nin üstü tehlikelidir. Bu araçlar otoyollarda hız yapsın diye tasarlanmamış. Üretimin nihai hedefi ordu kullanımı ve arazi şartları, çiftlik, köy vs gibi alanlar içindi. Yani dayanıklılık ve basitlik. Camel Trophy, yıllarca düz dizel Defenderlarla yapıldı, daha sonraki yıllarda Discolara geçildikten sonra da 2.5 düz dizelli Defenderlar support aracı olarak kullanıldı. Yani yarışan her Disco'nun yanına destek aracı olarak verildi düz dizelliler ve en ağır offroad koşullarını bu motorla ve 7.50 R16 lastikle yani fabrika standartları ile geçti bu araçlar. İyi toplanmış bir Defender, kullanmayı bildikten, suyuna gitmeyi de öğrendikten sonra uzun yıllar sorun çıkarmaz, diğer modellerden de geri kalmaz.
bd30'a gelirsek, artık motor değişimi farklı motorla olmuyor. Trafik sadece aynı marka motor , aynı model ya da %25 fazla performanslıya izin veriyor.
Bir de tavsiye büyük lastik takıp, ağır offroad yapacaksanız, 90'lık alın 110 kasa uzun gelir. Ayrıca durgun suda offroad yapmayın, mutlaka bir habitat vardır ve fidelere, fidanlara da dikkat.