110 dan 90 0lur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,021

997799

kings go ahead
Yer
çorum
arkadaslar 110 defender dan 90 çıkarmı sizce. yani şaseyi kısaltma falan yapılmısmıdır yapılsa olurmu sizce. fikirler nelerdir. saygılar..

Etiketler
Ynt: 110 dan 90 0lur mu?

Onlarca örnek var elbette olur, yeterki usta iyi olsun, Defender ellememiş biri bunu yapamaz.

Levent bey İstanbula biraz uzaktasınız ama Ümraniye sanayide bir usta var,şu an bir 110 u 90 a çevirdi ve araç çok güzel oldu.

Adnan Beyin aracı var 4.6 v8 otomatik d90 (110 dan 90 a çevrildi)

Antalya çevresinde birçok 90 ve iki adet 100" var, şasi kesildiğinde (kesme noktaları milimetrik hesaplı olmalı) daha güçlü destekleyici parçalarla birleştiriliyor orjinalinden bile daha sağlam olduğunu söyleyenler var.

OZANOĞLU' Alıntı:
Yavuz bey isatnbula biraz uzaktasınız ama Ümraniye sanayide bir usta var,şu an bir 110 u 90 a çevirdi ve araç çok güzel oldu.

Avantardaki araç sizinmi?

Evet bir çok yapan var , aslen 90 otokardada ingilteredede daha ucuz bir model, fakat az bulunduğu için Türkiyede kıymetli, Otokar zaten artık sipariş bile olsa 90 üretmiyor, 130 lar otokarda mevcut ve uygun fiyatlıymış. diye duydum.

Evet Yavuz bey bu araç benim, tabii haklısınız araç az olunca Hint kumaşı muamelesi görüyor bahsettiğim 90 ı yaptıran arkadaşlan tanışıyoruz sahip olmak için bayağı uğraştı ama değdi diyebilirim. Raci

OZANOĞLU' Alıntı:
Evet Yavuz bey bu araç benim, tabii haklısınız araç az olunca Hint kumaşı muamelesi görüyor bahsettiğim 90 ı yaptıran arkadaşlan tanışıyoruz sahip olmak için bayağı uğraştı ama değdi diyebilirim. Raci

Aracınız çok güzelmiş iyi günlerde kullanın. 90 gerçekten güzel, içine sığabilene tabi. ;D

OZANOĞLU' Alıntı:
Çok teşekkür ederim sağolun,evet 90 ın o derdi var.Avatardaki araç sizemi ait,disco 2 galiba

Bana ait değil ama bana ait olanı üzerinde projelerim var, Disco I olanı.

Bu fotoyu bir arkadaşım ingilterede LR Festivalinde çekmiş , portal aks var üzerinde unimog benzeri. LRE dergisinde bunları üreten firmanın yaptığı örnekler var, ama kitler pahalı, getirtmeside kolay değil ama gittikçe yaygınlaşıyor.

Getirtmene gerek yok Yavuz abi,

Seri 2 arazi şanzımanı al 4 tane. 1:1 çark koy içlerine iki tane, 8 şeklinde dursunlar. üsttekine normal diferansiyelden gelen aksı tak, alttakine de teker için arazi şanzımanlarının çıkışındaki çolak aksların benzerinden tak.. yağ derdi de yok, nasıl olsa şanzımanın kendi yağlama sistemi hazır. kendin yapmış olursun.

tek derdin, biraz aracı hantallaştırması ve gürültü olacaktır.

Bidaha anlat bakayım tam anlayamadım, şekilli falan anlatsan kafa biraz kalın olunca anlaması zor oluyor ;D

Fakat 1:1 çark olayı bir avantaj sağlamaz lastik çapını büyüttüğünde redükte etmen lazım ki yürüyene yük binmesin aynı unimog gibi, şaft, diff, şanzıman, ve motora bnen yükü oranı düşürdüğün oranda düşürürsün kırılma dağılma olmaz.

Selam

Bütün detaylar şu sayfada: http://forums.lr4x4.com/index.php?showtopic=6428

İlerleyen yıllarda, eğer Discosit hala bende duruyor olursa, bu sistemi yaptıracağım.

abi link ölmüş. o zamanlar kaydettiğim fotolardan birini ekliyorum
[attachment=1]

yukseltme.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri