<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 12 Ve 24 Volt İle Çalışan Buzdolapları Servis Bakım Hakkında Bilinmesi Gerekenler Ve</b><br />
<br />
Sogutucunuzun İç yapısını gosteren bir foto olsaydı daha iyi tarif yaparak yardımcı olmaya çalışabilirdim. size yapabilecegim öneri tahminen ana sebep olarak termostat olabilecegini onerebilirim. Şöyle ki : Sogutucunuz Çalışırken buzluk sogutması başladıktan sonra termostat ayarı (1) konumunda bırakıp uzun süre bekleyın (3-4 saat) . İmkanınız var sa buzluk içerisindeki oluşan ısıyı ölçünüz . Muhtemelen ısının (-25) civarlarında görüyorsanız , soğutucu termostatının amacınıza uygun olmadığı sonucu çıkabilir . Bu neticeyi kabul ediyorsak , elde ettiğimiz enerjiyi daha tasarruflu kullanamadığımızı ve soğutucumuzdaki hassas ayarları yapamadığımız sonucuna ulaşırız . Piyasada en düşük ısı tabanının -15 oldugunu söylenen termostatlar ile degiştirildiğinde termosta aralıkları daha alt ısılarda oluşacak . Dolayısı ile hem enerji tasarrufu yapacak hem de aşırı buzlanma ve karlanmadan kurtulmuş olacaksınız.<br />
Ben bu sonuca deneme-yanılma uygulamalarımla ve edindiğim bilğiler ışıgında alt sınırı -25,-30 derece olan termostatı açarak içerisinde bulunan 3 edet vidanın konumları üzerinde yaptığım degişiklik ile alt sınırı (termostat 1 konumu) -10 C dereceye düşürerek ayarlayabilme aralığını genişleterek istegime daha uygun ayarlamalar yapabiliyorum . deneyimlerim ile ulaştığım sonuç bana avantaj saglamaya devam etmektedir. (3 yıl dır uzun soluklu gezilerimde kapatmaya gerek duymadan kullanmaktayım) .<br />
Dönüşturdüğümüz bu sogutucularda bu sorun neden karşımıza çıkıyor diye aklımıza gelebilir. Burada benim kendimce yaptığım yorum ; Eğer bu soğutucular satın alınıp kullanmak ıstenildiğinde nasıl olsa bitmek tükenmek bitmeyen bir 220v enerji kaynağı hep hazırda beklemekte. Öyle ise üretici firma "en iyi soğutan benim sogutucum olmalı " düşüncesinden yola çıkarak soğutucusunun en alt sınırı bile daha hızlandırılmış olmalıdır. En iyi soğutucu onun ki rekabetini sürdürmesidir diye düşünmekteyim . Siz de kendinize göre bir yorum yapabilirsiniz.<br />
Sonuçta söylemek istediğim eğer enerjiyi zor elde ediyor ve tasarruflu kullanmak düşüncesinde isek , gerekmediğinde soğutucumuzun gücünü azaltabilme imkanı bizim elimizde olmalı.<br />
Ben kendim yaptım . 30-35 liralık bir termostatı gözden çıkarıyorsanız onu açın ve siddetini azaltın . İki vidası yaylara ayar vermekte . Bir digeri düğmenin takılı oldugu bolümün altında .<br />
İşe yaradıysa , ne güzel . <br />
Selamlar.</div>