12 Volt Kompresörlü Buzdolabı Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ucanadam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 174
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,446

Etiketler
buzdolabı
Ayrıntıları bilmiyorum , sadece eve yeni buzdolabı alınca "4-5 saat çalıştırmayın , hareket edince gazları yer değiştiriyor , çökmesi lazım yoksa soğutmaz" derler servisler. Muhtemelen yapıları farklı diye akıl yürütüyorum.

12 v dolap 220 v dolaptan çevrilme olduğunda çalışma sistemi ve gaz döngü sistemi aynı olduğundan dolabın yatırılması halinde 12v dolapta da sıkıntı çıkabilir. Yağ kanalları tıkayabilir bildiğim kadarıyla.
12v motorların içindeki mekanizmanın hareket halinde sallanmaması için sanırım bir önlem var. O yüzden yan yatırılmadan hareket halinde de kullanılabiliyor.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Peki siz paragodan memnun kaldınız mı? Bende tredyoldan pg45 modelini aldım. Belirli ölçümler yaptım evet dışarıdaki göstergesine içi boş ise 1 saatte eksileri görüyor dolu olduğunda da bu süre uzuyor. Bunu pek dert etmedim ama ekran 0 dereceyi gösterirken içinden bir su ve içecek aldığımda bana hiç soğuk gelmedi bu sebepten buzdolabı termometresi koydum içine yarım saat bekledim çıkardım ekran 0 ama içine koyduğum termometre +10 derece göstermekte şu an test yapısım devam ediyor geri iade etmeyi planlıyorum.

Aractaki elektrik sistemim nihayet tamamlandı ve dolabın arac testini kısmen yaptım.. Ön camlar 1 parmak açık 5 saat güneş altında, aracın üst kısmı 52 derece alt kısmı 40 derece civarında bir sıcaklığa sahip olarak dolabın içi dolu bir şekilde güneş paneli devre dışı olarak 100A lifepo4 akü ile 3 gün 16 saat sorunsuz çalıştı. Akü göstergem olmadığı için aküyü zorlamamak adına panelleri devreye alıp testi sonlandırdım.. Sonrasında ise yaklaşık solar şarj cihazının yazılımı ile panelin akü için ne kadar enerji ürettiğini takip ettim. Sonuc : Her gün değişmekle birlikte 330w ile 380 w arası.. Panel yaklaşık her gün saat am 11:45 civarında aküden pm 07:00 den sonra tüketilen tüketilen enerjiyi tamamlıyor.

Saygılar...

Ben gayet memnundum, tek sorunu kullanınca anladım ki bana küçük geldi, ben de sattım ve daha büyük başka bir cihaz aldım. Ben sadece bir kez kulandım sonra sattım ancak sizin bahsetmiş olduğunuz tarzda bir problem yaşamadım, kullanmadan önce içerisine donmuş et koymuştum, iki gün boyunca sorunsuzca durdu, bira ve şarap vardı onları da buz gibi tuttu. Sadece kapağını iyi kapatmanız gerekiyor, conta kısmını çok aşırı iyi yapmamışlar, bildiğimiz buzdolabı contası gibi değil, dar ufak bir köpk malzeme kullanmışlar , belki orada bir sorun vardır. Ben iç hacmi ufak gelmeseydi kullanmaya devam ederdim, güzel bir cihaz bence.

Merhaba Cumburlop bir duanı almaya geldim,
Biraz geç oldu ama kusura bakma. Bende yeni araştırmaya başladım

Dometic CFX3 45 modelini beğendim alırmıyım HAYIR. tl/€=1 olursa belki.​

Verdiğin işletme ve iktisat karışımı derste hata bulunca dayanamadım. Dometic'in fiyatının çok satarsa düşeceğini iddia etmişsin. Şirketler Kar amacı güderler çok satan hiç bir malın fiyatının düştüğünü görmedim. Kimse ben çalışayım ama az kazanayım demez. Ara ara reklam amaçlı kampanya yapabilirler.
Dometic'in fiyatı nezaman düşer sorusunun cevabı üretim maliyetlerini kısarsa ve yeni model üretme arayışını sonlandırırsa ,çok fazla yenilik çok fazla ar ge demektir. Sana sattığı buzdolabının sadece kompresör ve üretim maliyetini tahsil etmiyor.
AR-Ge ye harcadığı parayıda tahsil ediyor. Bu yüzden yeterince buzdolabı modeli üreten Dometic in ar ge harcamalarını kısmaz ise ürünlerinin fiyatı imkansız düşmez.

Karavan malzemelerini tek tek alan bizler için fiyatlarda pek düșüș yok. Fakat yılda 50 binin üzerinde araç üreten Hymer alıșverișe çıktımı sanıyorum iș değișiyor. Aldığı her parça veya cihazdan 50 binin üzerinde alıyor.

Türkiye’de karavan üreticilerinin sorunu da galiba burada bașlıyor. Üretim sayıları düșük, malzeme ithal masraflarını da ekleyince, Türk üreticiler, örneğin dometic cihazlarına Avrupalı üreticiden daha yüksek fiyat ödüyor. Bu durumun, Türk üreticilerin Ithal karavanlarla rekabetini zorlaștırdığını sanıyorum.

Son düzenleme:

Üstadım ticari mentalitede, ürün fiyatını belirlerken yapılan Masraflardan hariç amaç edilen kar sektöre göre değişmekle beraber ort. farz edelim %16 ,6 puanını almayabilir, sayı yeterince fazla ise 10 puanını almayabilir. Türk karavancıları 50000 sipariş etmezler. Bizimkiler bu buzdolabını karavana koyup satana kadar dometic 3-4 yeni seri çıkartır. Ellerindeki buzdolapları eski versiyon olur.
Bizimkiler 220v buzdolabını 600 w invertör ve 160w güneş paneli ile nasıl aküden beslerizin derdindeler.
Selam ve saygı ile.

Merhaba, çekme karavan alma arefesindeyiz. Aşağıdaki seçeneklerden hangisini tavsiye edersiniz?

1) Karavanla gelen 90 TL dolabı (1000 TL değerinde) 12 volta çevirme (1700 TL istendi, tek bir yerden fiyat aldım. Forumda adı geçen İzmir ve Ankara’daki ustaları da arayacağım.)
2) Yerli firmaların satttığı 12 volt büro tipi dolapları alma (2300 TL). İki seçenek gördüm Manisa Coollife, Mersin’de üretilen 12voltenerji.com sitesindeki dolap.

Son düzenleme:

Çekme karavan ile genelde kamp alanlarında konaklanıyor ve çoğunda 220V mevcut 12VDC ye çevirmek boşuna masraf olur size.

220V den dönüşüm yapıldığında nasıl bir işlem yapılıyor bilmiyorum ancak araç içinde kullanılacak dolapların kompresörleri hoplamaya zıplamaya harekete vb karşı lastik şok emici kauçuk ayak vb gibi şeylerle tuturuluyor montajı yapılıyor vb diye biliyorum.Sabit bir şekilde duracağı düşünülerek üretilmiş bir dolabın/ürünün, araç içi yol şartlarında ne kadar dayanacağını ve ne kadar verimli olacağını kestiremiyorum. Normal uygulamalarda kullanılan ürünleri alıp modifiye etmek yerine özellikle araç içi kullanım içim üretilmiş ürünlere bi göz atın bence. Yalıtımları bile farklı oluyor bazı kaliteli modellerde. Kullanmayı düşündüğünüz araç da önemli aslında, (çekme karavan içerisinde kullanacağınızdan bahsetmişsiniz), ufak bir camperda kullanacaksanız bunlar önemli, ama tam donanımlı bir motokaravanda tam boy 220v bir dolabı bile kullananlar var, çok da fazla üzerinde düşünülecek bir konu da değil aslında. Benim ufak bir camperım var ve LG kompresörlü kendinden akülü üstten kapaklı ACOPOWER X40A kullanıyorum memnunum tavsiye ederim, gerçi fiyatlar almış başını gitmiş, ama bir fikriniz olur en azından.

Yazdıklarınızda haklısınız, forumu inceleyen veya tecrübeli arkadaşlar zaten dönüştürülmüş dolapları yolda çalıştırmaz.