14 Temmuz 2010'da Başlayan 8-10 Günlük Çanakkale-Balıkesir Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lizz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,836
Ynt: 14 Temmuz 2010'da Başlayan 8-10 Günlük Çanakkale-Balıkesir Gezisi

Lizz hanım ben ve eşim hertürlü size yardımcı olmaya çalışırız size gezinizde başarılar dileriz ama bizi yani tüm gezenbilir dostlarını resim siz bırakmayın çünkü gezenin gözünden daha başka oluyor güzel memleketimiz .

Etiketler

lizz' Alıntı:
Evet ben de aynı şeyi düşündüğüm için kararsız kaldım biraz. :smiley: Eğer Kuşadası'ndan başlarsam Bursa'yı listeden çıkaracağım zaten.Sonuçta Bursa'ya her mevsim gidebilirm.Ama İzmir civarına yazın gitmek en güzeli diye düşünüyorum. Karaburun'da kalabilceğim bir otel var ve Çeşme'de bir arkadaşım var.Bakalım en son neye karar vericem :smiley: Kuşadası'nda görecek önemli yerler var ve gece orada konaklamak da istemiyorum.Akşam Kuşadası'ndan Çeşme'ye geçmek uzun mu sürer bilmiyorum,yollar nasıldır mesela bilmiyorum.Arkadaştan öğrenmeliyim bu konuyu da.Sabah gezeceğim yere akşamdan varıp konaklamayı tercih ediyorum.İçim daha rahat oluyor bu şekilde :smiley:

2 gün önce bodrumdan bandırma feribotu üzerinden istanbula geldim yollar cok iyi sadece biraz balıkesir taraflarında gecen seneden kalma yol yapımı devam etmekte ama cokda trafiği etkilediği soylenemez yani bir sorun yok

AVCI_77' Alıntı:
ERDEK ten herkeze iyi geceler siz erdek e gelin deniz güneş kum hepsi mükemmel pansiyon otel motel bungalov ne ararsanız bütçenize göre hepsi var eğer becerebilirsem resim yüklerim :smiley:)

Peki o zaman şimdiden bana temiz,güvenli ve uygun fiatlı bir pansiyon önerirseniz sevinirim.Çünkü temmuzun 14'ünde yola çıkacağım ve gezi sırasında nete giremem.Pansiyon tercih etmemin sebebi aslında kendim yemek yapacağımdan değil.Fiatları daha uygun olduğu için.Geçen yıl da pansiyonda kaldım ama yemekleri hep dışarda yedim.Bana Erdek'te yemek yiyebileceğim (özellikle de balık) lokanta önerebilirseniz onu da not edeyim,tabi lükse kaçmasın lütfen.Malum gariban öğretmenim :smiley: Fotoğraflardan anladığım kadarıyla Erdek kıyıları daha sakin Akdeniz'e göre ve oldukça yeşil ve doğal bir güzelliği var.Yaz tatili öncesinde özellikle nikon d3000 almış olsam da güzel fotoğraflar çekebilmek için,doğrusu kompaktı mı götürsem diye düşünüyorum :smiley: Tekne turlarında ve heryerde ekstra bir sorun olacak çünkü.Ama hangisiyle olursa olsun bol bol fotoğraf çekeceğim kesin.Tek sorun kendi fotoğrafımın fazlaca çekilemiyecek olması :smiley: İnşallah gezi sonrası fotoğraflarını paylaşacağım ama eylül ayına sarkabilir.Memlekete laptop taşımak ve nette pek uğraşmak istemiyorum çünkü.İnsanın tatile gitmesi tam bir tantana ya artık.Geçen yıl kamera götürdüm çekim yapmadan geri getirdim.Kaldı ki alalı 4,5 yıl oldu yaptığım çekim 10 u geçmez.Bu yıl bir de gitar eklendi götürülecekler listesine,boş vakitte çalışmadan olmaz. :smiley:

Merhaba,
Anlaşılan tatili Kuzey-Güney istikametinde gerçekleştirmek üzerine karara vardınız. Allah içinize sindirsin darısı başımıza. Değişiklik olur da plan birz Güneye sarkar diye bilgisini paylaşmak istedim. İzmir tarafı aşırı sıcak diyerek söze başlayabilirim. Yağmur yok, hafif rüzgarlı olduğundan nem çok yükselmedi bu aralar. Esinti kesilirse fena. Konu bahsi geçen Foça(Yeni ve Eski), Çeşme tarafları özellikle şehre yakın olduğundan günübirlikçiler tarafından haftasonları dolduruluyor. En az 1 hafta öncesinden rezervasyon şart. Bölge itibarı ile ulaşım sorunu olmaz. Araç ile gelecekler için özellikle İstanbul'dan, Sakarya taraflarından gelecekler için, yol çalışmalarını dikkate almalarını öneririm. Ancak gerek İzmir şehiriçi gerekse çevre yazlık mekanlara ulaşım gayet rahat.
Eğer rut planınızda değişiklik olursa ve bu bölge dahilinde bir plan yapmak isterseniz bir Gezenbilir Ailesi üyesi Aile :smiley: olarak yardım etmekten keyif duyarız.

Selamlar, şimdiden iyi tatiller.

Tuck' Alıntı:
Merhaba,
Anlaşılan tatili Kuzey-Güney istikametinde gerçekleştirmek üzerine karara vardınız. Allah içinize sindirsin darısı başımıza. Değişiklik olur da plan birz Güneye sarkar diye bilgisini paylaşmak istedim. İzmir tarafı aşırı sıcak diyerek söze başlayabilirim. Yağmur yok, hafif rüzgarlı olduğundan nem çok yükselmedi bu aralar. Esinti kesilirse fena. Konu bahsi geçen Foça(Yeni ve Eski), Çeşme tarafları özellikle şehre yakın olduğundan günübirlikçiler tarafından haftasonları dolduruluyor. En az 1 hafta öncesinden rezervasyon şart. Bölge itibarı ile ulaşım sorunu olmaz. Araç ile gelecekler için özellikle İstanbul'dan, Sakarya taraflarından gelecekler için, yol çalışmalarını dikkate almalarını öneririm. Ancak gerek İzmir şehiriçi gerekse çevre yazlık mekanlara ulaşım gayet rahat.
Eğer rut planınızda değişiklik olursa ve bu bölge dahilinde bir plan yapmak isterseniz bir Gezenbilir Ailesi üyesi Aile :smiley: olarak yardım etmekten keyif duyarız.

Selamlar, şimdiden iyi tatiller.

Çok teşekkür ederim ilginize :smiley: Henüz son kararımı vermedim.Kalacağım yerlerde 1 gece kalacağım için ve yalnız olacağım için yer bulmam o kadar zor olmaz sanırım diye düşünüyorum ama :s Birkaç gün daha geçsin bakalım,belki katılmayan isteyen bir arkadaş çıkar...Yol yapımı olanbölge sanıyorum ki gezimin son kısımlarına gelecek.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,sağolun varolun...Hoşçakalın....

alpino' Alıntı:
2 gün önce bodrumdan bandırma feribotu üzerinden istanbula geldim yollar cok iyi sadece biraz balıkesir taraflarında gecen seneden kalma yol yapımı devam etmekte ama cokda trafiği etkilediği soylenemez yani bir sorun yok

Evet o bölgeyi duydum diğer arkadaşlar da bahsetmişlerdi.Geçen seneden kalma yol çalışması deyince benim de aklıma Amasya'da 3 yıl yaşadığım ve bu 3 yıl boyunca Çorum-Ankara yolu yolu yapımını bitirmedikleri geldi.Ondan sonra 2 yıl da Rize'de yaşadım ve ben gidip geldiğim sürece yol çalışmaları devametmekteydi.Kısa olduğunda neyse ama Çarşamba'daydı sanırım oldukça uzun bir toprak yolda tozu dumana katarak ölü bir hızla aheste aheste gitmek özellikle de geceyarısı ne can sıkıcı olurdu.Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Hoşçakalın.... :smiley:

Selam,

Arkeolojik ören yerleri üzerine tur rehberiyim. Balıkesir Çanakkale tarafına gidecekseniz, ve görmedisyeniz Bergama akropolü, kızıl avlusu, Bergama Asklepion'u ve hazır oralara gitmişken yine Bergama'ya 18 km uzaklıktaki dünyanın ilk hastanesi olan ve Yortanlı Barajı suları altında kalma tehlikesinde olan Allianoi antik kentini görünüz derim. Yoksa bir daha isteseniz de göremeyebilirsiniz. Bergama Asklepion'u da bir hastane şehridir ve görülmeye değerdir. Bergama'da çok uygun fiyatlara temiz pansiyonlar bulabilirsiniz, meşhur peynir helvası yiyebilirsiniz. Sebat seyahat otobüsleriyle Çanakkale, İzmir ve yanılmıyorsam Balıkesir'den rahatça ulaşabilirsiniz. İyi geziler!

sinopşu arkadaşa katılıyorum ama tura değil zaten turdayım.

Ayvalık' geldiğinizde haber verirseniz size yardımcı olabilirim.Buradaki çevre gezileri rehberi olabilirim.Bergama,çandarlı,foça,kazdağı,Kozak yaylası,Asos,evet geldiğinizde haber verin.
Selam ve sevgiler.

Sinoplu' Alıntı:
Selam,

Arkeolojik ören yerleri üzerine tur rehberiyim. Balıkesir Çanakkale tarafına gidecekseniz, ve görmedisyeniz Bergama akropolü, kızıl avlusu, Bergama Asklepion'u ve hazır oralara gitmişken yine Bergama'ya 18 km uzaklıktaki dünyanın ilk hastanesi olan ve Yortanlı Barajı suları altında kalma tehlikesinde olan Allianoi antik kentini görünüz derim. Yoksa bir daha isteseniz de göremeyebilirsiniz. Bergama Asklepion'u da bir hastane şehridir ve görülmeye değerdir. Bergama'da çok uygun fiyatlara temiz pansiyonlar bulabilirsiniz, meşhur peynir helvası yiyebilirsiniz. Sebat seyahat otobüsleriyle Çanakkale, İzmir ve yanılmıyorsam Balıkesir'den rahatça ulaşabilirsiniz. İyi geziler!

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Bugün Türkiye haritasını yeniden incelediğimde geziye kuzeyden başlayamanın daha iyi olabileceğini düşündüm.Başlangıç noktası Bandırma ya da Erdek olabilir mesela.Ve sonra kıyı boyunca Çnakkale'ye gidip sonra Ayvalık'a doğru inmek sonra da Balıkesir ve Kuşgölünü de görerek geziyi tamamlamak en mantıklıısı olacak sanırım.Bergama ve daha güneydeki yerler başka bir zamana kalsa iyi olacak.Gelecek yaza keşşfedeceğim yerler de kalsın biraz değil mi :smiley: Bahsettiğiniz hastaneyi de listeme aldım.İnşallah başka bir sefere göreceğim.Belki o zaman aracım da olur ve daha ayrıntılı keşfederim o bölgeyi.Sağolun varolun fikir ve önerileriniz için.Hoşçakalın... :smiley:

dura' Alıntı:
Ayvalık' geldiğinizde haber verirseniz size yardımcı olabilirim.Buradaki çevre gezileri rehberi olabilirim.Bergama,çandarlı,foça,kazdağı,Kozak yaylası,Asos,evet geldiğinizde haber verin.
Selam ve sevgiler.

Teşekkür ederim ilginize.Eğer Ayvalık'ta uygun fiatlı ve temiz pansiyon biliyorsanız telefonunu yazarsanız memnun olurum. :smiley: Hoşçakalın...

İyi akşamlar ben fırın işletmesi ile uğraştığım için otel motel pansiyon sahibi ve çalışanı çok kişiyi tanıyorum eşimde bana yardımcı oluyor pansiyonlar gecelik oda olarak 15 tl diyolar komple ev 50 tl öğretmen evi var ada kahvaltı 32 tl biraz lüx yarım pansiyon oteller kişibaşı 65 tl den başlıyor bide bungalov tarzı moteller var onlarda 30 ila 50 tl arsı eğer gelirseniz size yardımcı oluruz ben ve eşim

Bu arada unutmuşum balık dediniz salaş tekne restaurant ları var çok güzel bide denize sıfır mükemmel resturantlar var bide ERDEK e gelipte ASPAVA da bira balık yemeden gidilmez alabalık severseniz turhan köyde ormancı mustafa abinin doğal dağdan gelen suyun havuzlarında yetiştirdiği balıkların tadına bakabilirsiniz burası balık memleketi her sabah saat 8 : de belediyenin müzayede salonu var taze yakalanmış balıklar burada açık arttırma usulu satılır

AVCI_77' Alıntı:
İyi akşamlar ben fırın işletmesi ile uğraştığım için otel motel pansiyon sahibi ve çalışanı çok kişiyi tanıyorum eşimde bana yardımcı oluyor pansiyonlar gecelik oda olarak 15 tl diyolar komple ev 50 tl öğretmen evi var ada kahvaltı 32 tl biraz lüx yarım pansiyon oteller kişibaşı 65 tl den başlıyor bide bungalov tarzı moteller var onlarda 30 ila 50 tl arsı eğer gelirseniz size yardımcı oluruz ben ve eşim

Evet ben de tatile Erdek ya da Bandırma'dan başlamaya karar vermiştim tam,bu durumda Erdek'ten başlıyabilirim. :smiley: Pansiyon odasında kalmayı tercih ederim.Temiz ve kendimi güvende hissederek kalabileceğim bir pansiyon olursa memnun olurum.Özelden telinizi bırakırsanız ben sizi ararım ya da özelden pansiyon numarasını bırakırsanız memnun olurum.Çok teşekkür ederim ilgi ve yardımınız için.Eşinize de selamlar,hoşçakalın... :smiley:

Pansiyonların hepsi bizim mahalledeki komşularımızın hertürlü yardımcı olurum benim tel 0532 465 73 78 iş yeri 0266 835 67 50

AVCI_77' Alıntı:
Bu arada unutmuşum balık dediniz salaş tekne restaurant ları var çok güzel bide denize sıfır mükemmel resturantlar var bide ERDEK e gelipte ASPAVA da bira balık yemeden gidilmez alabalık severseniz turhan köyde ormancı mustafa abinin doğal dağdan gelen suyun havuzlarında yetiştirdiği balıkların tadına bakabilirsiniz burası balık memleketi her sabah saat 8 : de belediyenin müzayede salonu var taze yakalanmış balıklar burada açık arttırma usulu satılır

Alkol kullanmıyorum ama balık çeşitlerini severim.İnşallah Erdek'in deniz manzarasında balık yemek lütfuna nail olabilirim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri