15 inch off-road jantları!!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan STT Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,116
Ynt: 15 inch off-road jantları!!!!

jeep' Alıntı:
sana mı soracağım bilgilerimi nerede kullanmam gerektiğini.. soru sordum cevap bekledim. o kadar...

bu tip jantları offroad için kullanamıyoruz, en ufak bir darbe de kırılıyor. şimdi hiç bilmeyen bir arkadaşımız alıp arazide aracına taksa, dağın başında kırılsa, saatlerce beklese donsa ölse, (allah etmesin) sizin içiniz rahat eder mi? iyisini de söylüyoruz, sorunlusunu da.. bu jantlar offroad jantı değil. arkadaştan cevap gelmeyince, markalarının sitelerine girdim araştırdım. Asfalt için üretilmiş SUV lara yönelik diyor. O kadar.. bu açıklamayı satıcıdan beklerdim.
Aslında bunları sizinle burada değilde başka bir ortamda konuşmak isterdim ve hatta size cevap bile yazmamam lazım fakat öyle bişeyler yazıyonuz ki sanki tek off roadcı veya herşeyi bilen sizsiniz nereye bakarsak bakalım ordasınız heryerde herkese akıl veriyosunuz, biraz mütevazi olunda her işe karışmayın, kimse siz yoksunuz diye yolda kalmaz ,ölmez birileride vijdan azabı duymaz birde off roadcılık kolay bir iş değil kardeşim yoldada kalacak ormandada bunun tadı burada bilgisi olmayanda bu işi yapmasın yardımlaşma diye birşey var hem tek başına off road yapan kalı versin lütfen mantıklı olalım ben bu zamana kadar hiç böyle vakalar ne duydum ne işittim lütfen ve bundan sonra size cevap yazmıyacam ve hatta bu siteyede bir daha girmeyecem. hata etti isem tüm site sakinlerinden özür diliyorum iyi günler dileğiyle hoş vakitler geçirin.

Etiketler

kardeşim ne öğrendiysem buradan ve deneyerek öğrendim. tek offroadcu benim diye bir iddiam yok. kimseye şirin görünme gibi bir amacım da yok. boş konuşmuşsunuz, daha da konuşmama karaınız çok isabetli..
iyi günler..

baltacı' Alıntı:
Aslında bunları sizinle burada değilde başka bir ortamda konuşmak isterdim ve hatta size cevap bile yazmamam lazım fakat öyle bişeyler yazıyonuz ki sanki tek off roadcı veya herşeyi bilen sizsiniz nereye bakarsak bakalım ordasınız heryerde herkese akıl veriyosunuz, biraz mütevazi olunda her işe karışmayın, kimse siz yoksunuz diye yolda kalmaz ,ölmez birileride vijdan azabı duymaz birde off roadcılık kolay bir iş değil kardeşim yoldada kalacak ormandada bunun tadı burada bilgisi olmayanda bu işi yapmasın yardımlaşma diye birşey var hem tek başına off road yapan kalı versin lütfen mantıklı olalım ben bu zamana kadar hiç böyle vakalar ne duydum ne işittim lütfen ve bundan sonra size cevap yazmıyacam ve hatta bu siteyede bir daha girmeyecem. hata etti isem tüm site sakinlerinden özür diliyorum iyi günler dileğiyle hoş vakitler geçirin.

İyi dilekler için teşekkürler. İlk kanaatimde haklı olduğum ortaya çıktı.Sizede hayatta başaırılar diliyorum, bu kafayla ihtiyacınız olacak.

Göktuğ bey, size ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizin gibi işi bilenler olmazsa, benim gibi işi bilmeyenler hem keklenecez,hem yolda kalacağız valla... İyiki varsınız.
Offroad jantıymış.
Trakoff jantı mı? :D

Ben vitarama aylardır jant aradığım için, Jant profesörü oldum artık.
Kısaca Çinden getirilen parti mallar...
En komiğide katolok çıkarıyolar,aracına uyan 1-2 çeşidi geçmez,beğeniyosun yok diyorlar.Şu zaman gelir. Beklersen aynısı yok,çünkü aynı partinin devamı kesildi. Niye mi? Çinden hangisi daha ucuza malolursa onu getiriyolarda ondan,tek düşünce karlılık. Kalite mi? Amaaan kırılsın ki, yenisini alsın...

baltacı' Alıntı:

Burada offroad konusunda konuşacak insanlardan birisi de Göktuğ Güzelbey'dir. Tabir yerindeyse benim uyuduğum kadar offroad yapmışlığı vardır. Dolayısı ile konuşmaya da hakkı vardır. Ben dahil herkes bu sitede insanlara verilen hatalı teknik bilgiyi düzeltir ve o bilgiyi veren herkesi de uyarır. Bunda alınacak bir durum yok. Bilmediğimizi okur öğreniriz bir süre sonra da birileri o bilgiye ihtiyaç duyduğunda biz yazarız ona doğrusunu. Ayrıca offroad yaparken adam yolda ormanda kalacak işin tadı burada demişsiniz ama bizim amacımız kalmadan bu işi nasıl yaparızı bulmak. Mesajlarınızda daha saygılı ifadeler kullandığınızda karşınızdaki insanlar da size aynı saygı ve alçakgönüllülükle karşılık verecektir bundan emin olabilirsiniz.

kocaelinden sevgiler herkezin fikrine saygı duyoyorum ama araştırıp karar vermem gerekir 3 adet araba aldım bu işe ladayla başlanır dediler lada aldım lastik ok dediler aldı ama olmadı sarmadı sattım
bu işlerde suzuki dediler aldım lastik bf dediler aldık yalan araba garajda satılık
sonra ben yine amerikan olsun çamurdan olsun deyip cj 5 aldım

aldım ihtiyaçlarımı karşıladım ama bu piyasa öyleki 70 usd lik cant cj deyince oluyyor 450 tl
range rover mercedes cantı bu kadar pahalı değil
180 usd lik elektronik ateşleme 750 tll
190 usd headers 900tl.
disk fren 1500 tl sadece ön yarısı çıkma
neden bu fiyatlar gerçekmi göktuğ kardeş bize bu konuda nasıl yardımcı olursun

jant konusunda malesef 10 inç krom kaplama sac jantlar 400 TL civarında, procomp jantlar daha da pahalı. ama 8 inç ya da 7 ye inersen bu fiyat yarı yarıya ucuzluyor. Kenan Çarpışantürk offroad yarış jantları üretiyor boyalı ve sağlam 200-250 arası. Elektronik ateşlemeye çevirirsen beyin, bobin, distrübütör buji kablolar derken 500-600 ü buluyor, ama bu bütün araçlar içinde bu fiyatlarda. Önleri kampanadan disk frene çevirme işide basit bir iş değil. Komple diferansiyel almak bazen daha ucuza gelebiliyor. Headman headers 700 TL. Amerikadaki fiyatlar bu fiyatların %40 kadar filan. Ama doğal ve resmi kaynaklardan bu işi ithal ettiğinde ciddi bir vergi, kargo ve ithalatçı karı devreye giriyor. Fiyat 2 katının üzerine çıkıyor. Amerikanda durum böyle. Ufak parçaları ebaydan kredi kartı ile alıp bu vergilerden kurtulabiliyorsun. O yüzden cj yi alırken hep söylüyoruz. 1978 ve üzeri olsun diye. Aksesuar ve modifiye parçaları çok pahalı. Ama diğer aksamlar ucuz. Motor ve mekanik parçaları çeşitli ve kolay bulunuyor. Fiyatları da diğer araçlara oranla denk sayılabilir.

Japon grubu için Suriye alternatifi var. Komple diskli diferansiyeli 200-300 dolara alabiliyorsun fakat orada da offroad modifiyesi ile alakalı parça yok. Tek çözüm Lübnan, jeep grubu bol ve parça çok ucuzmuş. 15 bin dolara 2007 model X5 alıp burada binen arkadaşlarımız var.. Nasıl gidilir alınır bende bilmiyorum.

O yüzden Türkiye de bu işi yapacaksan ciddi bir maliyeti gözden çıkarmak gerekiyor. Bu yalnızca cj için geçerli değil. Diğer markalarda da modifiye parçaları çok pahalı..

göktuğ verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz
yanlız benim bahsettiğim konu yanlız paraya bakmıyor. ben 5.000 tl aracı aldım. daha kupa kısmına vida bile atmadım altı yürü lastik vinç telsiz sis derken bu araç 17.000 tl.mal oldu boya,elektronik ateşleme cant, disk fern derken artı 4000 ne olldu bu araç 21-22 arası bize geldi on yediyi veren dördü de verir.
bu durumda olup yaptıramayan dünya kadar arkadaş var. bu ülkede uçak ve silah yedek parçaları yapılıyor bu kıçı kırık işler diye tabir ediyorum çünkü bu kadar basit işleri de biz bu ülkede temin edemeyip 70 lli yılların teknolojisi için abd ye para kazandırıyosak bize yazık birbirimizle bu konuları paslaşıp türkiye imkanları ille işimizi halletsek paramız ülkemizde kallsa daha iyi olmaz mı?

abcreklam' Alıntı:
göktuğ verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz
yanlız benim bahsettiğim konu yanlız paraya bakmıyor. ben 5.000 tl aracı aldım. daha kupa kısmına vida bile atmadım altı yürü lastik vinç telsiz sis derken bu araç 17.000 tl.mal oldu boya,elektronik ateşleme cant, disk fern derken artı 4000 ne olldu bu araç 21-22 arası bize geldi on yediyi veren dördü de verir.
bu durumda olup yaptıramayan dünya kadar arkadaş var. bu ülkede uçak ve silah yedek parçaları yapılıyor bu kıçı kırık işler diye tabir ediyorum çünkü bu kadar basit işleri de biz bu ülkede temin edemeyip 70 lli yılların teknolojisi için abd ye para kazandırıyosak bize yazık birbirimizle bu konuları paslaşıp türkiye imkanları ille işimizi halletsek paramız ülkemizde kallsa daha iyi olmaz mı?

haklısınız ama kaç kişilik bir pazar vardır sizde cj5 ve cj8 de ?

jeep' Alıntı:
bu tip jantları offroad için kullanamıyoruz, en ufak bir darbe de kırılıyor. şimdi hiç bilmeyen bir arkadaşımız alıp arazide aracına taksa, dağın başında kırılsa, saatlerce beklese donsa ölse, (allah etmesin) sizin içiniz rahat eder mi? iyisini de söylüyoruz, sorunlusunu da.. bu jantlar offroad jantı değil. arkadaştan cevap gelmeyince, markalarının sitelerine girdim araştırdım. Asfalt için üretilmiş SUV lara yönelik diyor. O kadar.. bu açıklamayı satıcıdan beklerdim.
Göktuğ Bey, Öncelikle bu açıklama için teşekkürler. Aldığımız lastik ve jant bizi yola bağlayan hayatî bir unsur. Bunların teknik özelliklerini ve sınırlarını bilmek çok önemli. Ben de aracıma Jant ararken uygun ebat ve özellikte bulmakta çok zorlandım ama kimse de bana Jant konusunda şunlara dikkat et vs. demedi. Hatta bu konuda başlık da açmış olmam lazım ama yanıt veren pek olmadı, neyse sorun değil :smiley: Sonuç olarak, bu başlık sayesinde aracımın üzerindekilerin off road için uygun olmadıklarını öğrenmiş bulunuyorum ??? ??? ??? Artık aracı buna göre kullanırım.

Neyse.. Göktuğ Bey anladığım kadarıyla konuyu teknik olarak da çok iyi biliyorsunuz. Benim gibi acemilerin dağ başında mahsur kalmasını hatta ciddi kaza riskleri yaşamasını da engellemek adına Jant seçiminde dikkat edilecek temel hususlara ilişkin bir başlık açıp bu konunun inceliklerini bizle paylaşmanız temennisi ile sağlıcakla kalın.
Cihat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR