15 Mayıs Köpeğimle Likya Yolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Pureal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,309

Pureal

Yeni Üye
Yer
Ankara
Merhabalar herkese öncelikle,

Uzun zamandır planladığımız bir yürüyüşü sonunda tarihi de şekillendirerek netleştirmiş olmanın sevincini yaşıyorum.
Başlıkta da belirttiğim gibi yürüyüşü iki arkadaşımı ve mümkün olduğunca yanımdan ayırmadığım can dostum köpeğimle birlikte yapacağız. Bu sene için en azından Fethiye'den Kaş'a kadar olan bölümü gerçekleştirmek var kafamızda. Mümkün olduğunca konaklamalarımızı kendi çadırımızda yapacağız, gıda ve su haricinde alışveriş v.s. de yapmayız diye düşünüyoruz. Ekipman konusunda yanımıza alacaklarımızı yazayım, unuttuğumuz bir şey varsa eklerseniz çok seviniriz.
1- Çanta 80+10 LT
2- Ayakkabı, muhtemelen bir tane de çabuk kuruyan sandalet tarzı bir şey alacağım.
3- Tek tenteli çadır (4 kişilik bir çadır muhtemelen işimizi görecektir)
4- Uyku tulumu (Evolite marka -18 C) ve basit kapalı hücre mat
5- Propan-bütan ocağı, tencere seti, kaşık-çatal seti, bardak
6- Kürek, kazma, testere, çakı, balta
7- Şapka ve Buff
8- Aksiyon kamerası (Sony AS30Dv) Bolca hafıza kartı ve şarj ünitesi
9- Şort, mayo, havlu, t shirt ve bir adet rüzgar engelleyici ceket
10- Köpeğim için sırt çantası, can yeleği, soğutucu yelek, soğutucu tasma, göğüs tasması, su-mama kabı, kuru mama
11- Bol miktarda kuru yemiş, mısır gevreği, konserve yiyecek
12- Suluk
13- Kafa Lambası

Aracımızı Fethiye'de yolun girişine olabildiğince yakın bir yerlere park etmek istiyoruz, bu konuda da yardımınızı rica edeceğiz. Aynı şekilde Kaş'tan Fethiye'ye dönüşümüz için de bir fikir verebilirseniz nasıl yaparsak daha rahat ve ekonomik olur çok seviniriz. (köpek faktörünü de göz ardı etmeden)

Yürüyüşümüzün büyük bir bölümünü kayıt altına alacağız, dilerseniz paylaşımlarını da tamamladıktan sonra yapabiliriz :smiley:

Okuduğunuz ve önerilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Etiketler
Ynt: 15 Mayıs Köpeğimle Likya Yolu

fatih bey o yolu yeni yürümüş biri olark kazma kürek baltayı bırakın lazım olmaz.sadece gavurağılı inişinde hafif su sıkıntısı var yoksa 1.5 lt su adam başı yeter.her yerde yiyecek var.çok abartmayın.(yük olur boşuna.)kabak koyuna inecekseniz mayo lazım yoksa yoldan aşağıya sadece patarada inersiniz(karanlık derede).aklıma bunlar geiyor .birde kaştan fethiyeye antalya kooperatif midibüsleri geliyor.en kolay yolda o zaten.soracağınız bir şey varsa cevaplarım saygılar.iyi yürüyüşler

Haldun Bey, çok teşekkürler önerileriniz için. Kazma, kürek seti ufak bir set ve belki ateş v.s. için gerekli olur diye ne olur ne olmaz diye alalım istedik yanımıza, çok yük ve yer tutacak bir şey değil yani. Yemek konusunda da çok fazla stok yapmayacağız, söylediğiniz gibi pansiyon ve marketlerden temin etmeye çalışacağız genelde, bir günlük belki birer tane konserve alacağız yanımıza da. Mısır gevreğini de kendim vejetaryen olduğum için zorunlu durumlar adına alıyorum, tuhaf adamım biraz :smiley: Kaş-Fethiye arası midibüs öneriniz çok çok iyi oldu, köpekle de alırlarsa ki çok büyük bir köpek değil gerekirse kucağıma da alabilirim. Saat aralıklarını da internetten araştırırsak bir sorunumuz kalmayacak ulaşım konusunda sanırım. Su konusunda da önerilerinizi not aldım, tekrar çok teşekkürler :smiley:

Ahmet Bey, hem buradan hem de ufak çaplı bir blog sayfasından hem ekipman konusunda hem de yolculuğumuz esnasında yakaladığımız görüntüleri, deneyimleri paylaşacağım, umarım güzel şeyler çıkar :smiley:

Saygılar

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=109267.0 buda benim gezi :smiley:

Haldun Bey, konunuzu takip ediyorum ve mükemmel bir gezi olmuş, çekmiş olduğunuz fotoğraflara bakarak gezi öncesi motive ediyoruz kendimizi :smiley: İlk ve - veya son konaklama için ve uygun bulurlarsa aracımızı bırakmak için bahsetmiş olduğunuz Galata oteli tercih etmeyi düşünüyoruz hatta. İlk gün Kabak koyunda kamp atıp bir gün konaklamayı planlıyoruz, üçüncü gün Dodurga, dördüncü gün Pdynee veya Gey koyunda bir gün konaklamayı, altıncı gün Üzümlü, yedinci gün Sarıbelen, sekizinci gün Çukurbağ, dokuzuncu gün Kaş'ta konaklayıp dönmeyi planlıyoruz, planlarımız tutarsa tabii ki :smiley:

hocam galata otelde serkan beyi bulun ve mutlaka tanışın.kabak koyunda iki yoldan iniş var .işaretli yol bitince sola dönüp aşagı indiğinizde yeni çadır alanı yapan gençler gördüm.manzarada havada süper.mammasta kalmayın biraz kalitesiz(yeme içme kötü) belde bir girişte bir çıkışta iki pansiyon var.ben ilk olanın hemen önüne kamp attım( zeytinlerin önüne).yiyecekler ev yemeği ve 10 15 tl gibi bir para alıyorlar.sdymada hiç oyalnamayın yani üst yol degilde alt yani gey tarafını kullanın.çok bir şey kaybetmezsiniz.orda kaldıktan sonra zaten kınıka kadar yürürsünüz.ilk girişte bir kamping var(tahta köprü bitince hemen sağda).ben yemek artı kahvaltı ,seki gibi bir yerde yattım 30 tl verdim..sonra zaten xsantos ve patarayı gezer üzümlüye yola çıkarsınız.ordan sonra çadır kuracak yer çok ama su biraz sıkıntı olabilir tedbirli olun.fotolarınızı bekliyoruz.birde fethiyede fotlarını paylaştığım kayaköy ve gemiler koyunu görmeden sakın dönmeyin derim :smiley:saygılar

Son yazdıklarınızın da çıktısını alıp çantanın önemli malzemeler gözüne koydum, her günün başında yola çıkmadan almış olduğum notları bir sefer en azından okuyup öyle devam edeceğim :smiley: Teşekkür ederim tekrar ve güzel günler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri